The First Omen, în cinematografe din 5 aprilie

de George Herescu în 26 Mar 2024
The First Omen se adresează atât fanilor francizei clasice horror The Omen, cât și tuturor iubitorilor de filme psihologice de groază

Prequel-ul plin de suspans The First Omen (Întâia profeție), al șaselea din cadrul francizei clasice horror The Omen, marchează debutul regizoarei Arkasha Stevenson (cunoscută pentru Legion sau Brand New Cherry Flavor) în lumea filmului de lungmetraj.

Acțiunea se petrece în Roma anului 1971 și o are în centru pe Margaret (Nell Tiger Free), o tânără orfană plină de viață care iubește Biserica. La rândul său, ajunge să lucreze într-un orfelinat, înainte de a-și lua veșmintele călugărești, fără a ști că viața ei urmează să ia o turnură dramatică și înfiorătoare. Dedicându-se Bisericii, ea simte cum o forță malefică îi pune la îndoială credința și o conduce spre descoperirea unei teorii a conspirației în legătură cu originea răului pur.

Din distribuție fac parte și Sonia Braga (Kiss of the Spider Woman), în rolul maicii Silva, Ralph Ineson (The Northman), în rolul părintelui Brennan, personaj care face în mod direct legătura cu ecranizarea originală, sau Bill Nighy (Living), în rolul cardinalului Lawrence.

Prequel-ul The First Omen oferă răspunsuri la întrebările neelucidate în versiunile anterioare ale francizei: The Omen -1976, Damien: Omen II-1978, Omen III: The Final Conflict- 1981, Omen IV: The Awakening – 1991, The Omen remake -2006, dar poate funcționa și ca film de sine stătător, având în vedere povestea atemporală care vizează subiecte actuale din agenda publică a momentului, precum fundamentalism, lupta pentru putere sau solidaritatea feminină.

Filmările au avut loc la Roma, iar designul vestimentar este semnat de Eve Stewart, nominalizată de patru ori la Premiile Oscar.

Exploreaza subiecte similare:

The First Omen, The Omen, Nell Tiger Free, Kiss of the Spider Woman - Making the Musical, Ralph Ineson, The Northman, Damien: Omen II, Omen III: The Final Conflict, Omen IV: The Awakening, Bill Nighy, Living, Legion, Brand New Cherry Flavor

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells