Sylvester Stallone despre The Expendables 3

26 Aug 2014
Actorul este de văzut pe ecrane de vineri, într-o companie selectă

Sylvester Stallone se reîntoarce în rolul lui Barney Ross în sequelul The Expendables 3: Eroi de sacrificiu, de această dată înconjurat de alte nume mari ale genului action, precum Mel Gibson, Wesley Snipes, Harrison Ford şi Antonio Banderas. Actorul australian îl interpretează pe Stonebanks, un fost partener al lui Barney devenit între timp un mercenar periculos. Reîntoarcerea sa în luptă va fi o surpriză pentru eroi, iar personajele pozitive vor avea mult de furcă înainte de a-şi adjudeca victoria. Iată mai jos un interviu cu Sylvester Stallone despre premiera de vineri şi provocările ridicate de ea.

De fiecare dată apar nume mari, de-a dreptul impresionante în distribuţie, oameni pe care i-am urmărit în filmele de acţiune văzute în copilărie. E greu să îi convingi să joace în Expendables? Foloseşti în film şi elemente care ţin de imaginea pe care şi-au construit-o în timp şi fac referire la identitatea personală a fiecăruia?
Oamenii spun mereu că au un trecut şi o experienţă, iar asta nu face decât să mă bucure pentru că inseamnă că au ce vinde şi cu ce contribui. Aşa că toţi actorii din distribuţie au o mare experienţă şi asta aduc pe marile ecrane. Sunt unele voci care spun că am căzut pradă stereotipiilor şi vreau să îi contrazic. Din punctul meu de vedere filmele de acţiune sunt lucrul la care mă pricep. E ca şi cum ai spune că NFL (National Football League) e victima stereotipiei pentru că se ocupă cu fotbalul american...

Există multe idei preconcepute legate de filmele de acţiune, iar una dintre ele este că ar fi mai puţin prestigioase decât filmele dramatice. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Am jucat atât în filme de acţiune, cât şi în filme dramatice, iar ceea ce mi-e foarte clar e că unele sunt mult mai grele şi periculoase decât celelalte. Vreau sa spun că Jason Statham aproape că s-a înecat în Marea Neagra, iar ceea ce l-a salvat e faptul că e un înotător foarte bun.  Ăsta e un lucru extrem de serios, e ceva unic ce nu se va mai întâmpla pentru foarte mult timp de acum înainte. E nevoie de oameni care îşi asumă şi se implică în astfel de proiecte, oameni care au o anumită aură. Cel mai dificil lucru este să gaseşti un star al filmelor de acţiune. Ceea ce îi deosebeşte pe actorii din acest film este că sunt oameni pe care poţi conta, oameni de încredere şi asta face toată diferenţa din lume. Cu toţii sunt capabili să facă lucruri extrem de rare, lucruri unice.

De ce ai ales exact aceşti actori să joace în Expendables 3?
Pentru ca sunt toţ incredibili şi să îi vezi împreună într-un singur proiect e un lucru extrem de rar. Viaţa te poartă pe diferite drumuri, iar să le faci pe toate să se intersecteze este un eveniment. Acesta este cuvântul cheie.  Încercăm să facem un film eveniment. În filmul acesta am pus atât de mult suflet, încât nu cred că o să mai exite vreun film de acţiune în care să existe atâta sentiment. Pentru mine este mai mult o aventură decât un film de acţiune. În general filmele de acţiune sunt uşor de făcut. Te urci într-o maşină şi începi să te loveşti de tot ce îţi iese în cale. Cheia succesului o reprezintă ceea ce se întâmplă între scene atunci când e linişte. E uşor să faci zgomot. Liniştea e cea dificilă.

E adevărat că de această dată Mel Gibson interpretează rolul negativ, iar Harrison Ford pe cel pozitiv?
E adevărat. Mel a fost foarte amabil şi a acceptat să joace în filmul nostru. E un producător si un regizor fantastic, un actor grozav şi pentru acest rol se antrenează intensiv pentru a avea o formă fizică de indiviat. Nu-şi îngăduie nicio pauză. Încep să-mi fac griji, însă ceea ce ştiu cu siguranţă e că o să fie demenţial. În ceea ce-l priveşte pe  Harrison Ford, el a adus o anume eleganţă şi clasă odată cu personajul său, care este unul nou, Drummer. El reprezintă partea guvernamentală din spatele jocurilor.

Ai încercat să abordezi şi nume precum Clint Eastwood şi Steven Segal pentru Expendables?
Clint e tot timpul extrem de implicat în ceea ce face, aşa că aducerea lui e un vis aproape imposibil de realizat. Am încercat să-l abordez pe Jack Nicholson, însă din păcate am ajuns prea târziu. Partea bună e că mi-a dat de înţeles că e interesat, aşa că sper să pot exploata acest lucru în viitor. Ceea ce-mi doresc cu adevarat e să aduc în prim plan cât mai mulţi actori grandioşi din trecut şi să-i pun în lumina pe care o merită, odată pentru totdeauna, pentru că nu ştiu când se va mai întâmpla asta. Cert e că nu întinerim.

E vreo anumită scenă de acţiune pe care aştepţi cu nerăbdare să o vezi pe marile ecrane?
Da. Scena care deschide filmul, în care Wesley Snipes este extras cu ajutorul unui elicopter din cel mai bine blindat şi fortificat tren, iar asta e o scena reală. Aşa că o să vedeţi ceva ce nu are legătură cu CGI-ul şi care arată extraordinar. Acesta e doar începutul. De acolo mergem în Somalia unde totul capătă proporţii epice. Acolo îşi face intrarea în scenă Mel Gibson. Vor fi câteva lupte foarte interesante one-on-one. Jason se va lupta cu un monstru, la fel şi Ronda, iar eu doar împusc nişte tipi. E mai uşor aşa (râde). Când am intrat în domeniul ăsta, adica pe vremea când filmam Rocky, ţin minte că mă întrebam dacă o să am vreodată şansa să mă lupt cu tipul din Braveheart. E foarte amuzant cum ni se intersectează drumurile.

Exista pe platou acea satisfacţie de a întâlni sau lupta împortiva unor actori sau personaje legendare? De exemplu, Blade?
Da, absolut. Toată lumea de pe set are o experienţă impresionantă în spate. E ca atunci când m-am luptat împotriva lui Van Damme. Am aşteptat 20 de ani momentul acela şi sunt sigur că şi el. Eşti lovit cam peste tot, uneori chiar între coaste, însa ceea ce e interesant e că asta rămâne în film, pentru eternitate. În domeniul ăsta poţi fi obosit, bolnav chiar, să ai o gleznă luxată, articulaţiile distruse, toată lumea suferă într-un fel sau altul, însă se dedică total filmărilor, chiar şi în aceste condiţii.

Exploreaza subiecte similare:

Sylvester Stallone, The Expendables 3

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 26 august 2014 16:23
bravo lor.......
niko18 pe 26 august 2014 18:15
CEI MAI TARI ACTORI AI CINEMATOGRAFIEI SE INTALNESC IN FILM!!! CU SIGURANTA VA RAMANE UN FILM BUN SI PESTE "100" DE ANI ! MERITA VAZUTE TOATE FILMELE EROILOR DE SACRIFICIU. E CEVA UNIC ! NOTA 10+
spartacus pe 27 august 2014 13:24
Tot respectul pentru acest mare om si actor, Stallone: este un exemplu al vointei.
existentus pe 1 septembrie 2014 16:27
Fara indoiala, cel mai bun!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells