Surori vitrege, câștigătorul Bucharest Best Comedy Film Festival, în cinematografele din toată țara

de Cinemagia în 14 Nov 2023
Surori vitrege prezintă situațiile comice, aventurile și încurcăturile prin care trec Victoria și Marita pentru a se descoperi pe sine și pentru a înțelege că sunt, într-adevăr, o familie

Pe 31 octombrie se anunța că marele câștigător al celei de-a cincea ediții a Bucharest Best Comedy Film Festival este comedia peruană Surori vitregeO poveste spumoasă și savuroasă”, după cum au spus membrii juriului, filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara, din 17 noiembrie, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. „Este o raritate pe piața românească de film tocmai datorită țării de proveniență. Felicitări! [pentru distribuirea lui în România - n.red.], explică Enea Dabija, Director Fondator al Bucharest Best Comedy Film Festival.

Unul dintre cele mai importante proiecte din cariera profesională a două dintre cele mai titrate și populare actrițe din Peru, Gianella Neyra (Victoria) și Magdyel Ugaz (Marita), Surori vitrege prezintă situațiile comice, aventurile și încurcăturile prin care trec Victoria și Marita pentru a se descoperi pe sine și pentru a înțelege că sunt, într-adevăr, o familie. Atât Gianella, cât și Magdyel și-au asumat responsabilitatea de a realiza un film bazându-se pe ochiul de specialist și experiența regizoarei Ani Alva Helfer. Magdyel Ugaz este și producătoarea acestei comedii peruane și face parte din echipa extinsă de femei care au contribuit la crearea, filmarea și producția acestui film. Iată ce ne spune despre experiența ei la filmări:

Acest film m-a scos din zona mea de confort și m-a pus într-o poziție cu totul nouă, aceea de a fi în spatele scenei, al camerei. M-a făcut să văd și să fac parte din procesul de creare a unei povești fictive, mi-a dat marea responsabilitate de a lua decizii care au afectat direct cursul filmului, m-a provocat în multe feluri, m-a făcut să caut și să descopăr capacități pe care nu mi-am imaginat că le am.

Avem această ocazie minunată de a continua să spunem povești, de a ne găsi propriile spații, de a degenera oportunități dincolo de circumstanțe pentru toată lumea, crede Gainella Neyra, actrița care o interpretează pe Victoria, sora mai mare din film.

Povestea le are în prim plan pe Victoria și Marita care descoperă că sunt surori vitrege chiar în timpul priveghiului tatălui lor. Victoria, sora cea mare, nu stă foarte bine cu banii și, pentru a evita un dezastru finainciar, decide să vândă casa de pe plajă pe care tatăl ei i-a lăsat-o moștenire. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să obțină acordul surorii ei, Maritaa cărei unică dorință și condiție este ca ele să petreacă vara împreună. Așa că începe negocierea startului verii la casa de pe plajă. Prima zi: Revelionul. Drumul Victoriei și Maritei de la proaspăt surori vitrege la a fi o familie este plin de provocări haiose care vor face spectaorul să râdă cu poftă. În plus, pentru a complica situația, apar iubiri mai vechi în peisaj, tensiuni legate de familie, situații foarte amuzante cu adolescenți. Ce va ieși din toată povestea asta?

Din distribuție fac parte Gianella Neyra, Magdyel Ugaz, Tiago Correa, Nacho di Marco, Miguel Davalos, Leonardo Torres și Tiago Vernal.

Exploreaza subiecte similare:

Medias hermanas, Gianella Neyra, Magdyel Ugaz, Tiago Correa, Miguel Davalos, Leonardo Torres, Ani Alva Helfer

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells