Super-acțiune și SF romantic, vineri seara la TV

de Cinemagia în 24 Apr 2020
Triplu X (TNT, 18:25 ), Skyscraper (Film Now, 20:00), Gazda (Antena 1, 22:45), diseară pe micul ecran
În 2002 Triplu X reuşea să se claseze în topul celor mai populare premiere ale anului în România, iar filmul şi-a găsit fani peste tot pe glob. Se difuzează vineri după-amiaza, pe postul TNT, de la 18.25. Spectaculoasele cascadorii şi carisma lui Vin Diesel, precum şi povestea lui Xander Cage, neînfricat cascador racolat fără voia sa de o agenţie pentru a rezolva o problematică situaţie în Praga, a transformat filmul de acţiune într-un succes de casă, cu încasări de patru ori mai mari decât bugetul.
 
Acţiunea continuă pe micul ecran cu filmul Skyscraper, programat de postul Film Now de la ora 20. Skyscraper își va surprinde spectatorii cu intensitatea suspansului, cu un protagonist prin care se face primul pas către o incluziune în action-uri a unui nou tip de erou și cu o miză personală, dar cu valoare de universalitate - salvarea familiei.
 
În Skyscraper, aflăm din prolog că Dwayne Johnson este veteran de război și șeful diviziei de asalt în echipa de salvare a ostaticilor din cadrul FBI. O greșeală din timpul unei misiuni îl face să-și piardă echipa. El însuși este grav rănit și își pierde piciorul. Peste un deceniu, îl vedem cu o soție (Neve Campbell) și copii, plus o nouă ocupație - consultant independent pentru securitatea clădirilor zgârie-nori. Când i se oferă un contract uriaș, în China, pentru expertizarea siguranței la incendiu a „Perlei”, cea mai înaltă clădire din lume (fictivă), Will Ford (Dwayne Johnson) uită trecutul dureros și e gata pentru un viitor fără griji. Dar lucrurile iau o întorsătură neașteptată - se trezește implicat, fără voia lui, într-un incendiu catastrofal chiar în clădirea pe care fusese chemat să o inspecteze.
 
Gazda (Antena 1, 22:45) prezintă o poveste de dragoste incredibilă ce depăseste granițele imaginației omenești. Într-un viitor extrem de sumbru, Pământul este ocupat de o specie de extratereștri paraziți, care pune stăpanire pe corpul uman, inhibând toate emoțiile, personalitatea și conștiința victimei sale. Melanie Stryder (Saoirse Ronan) trăiește în această lume în care extratereștrii pun stăpânire pe corpurile umane. Corpurile rămân intacte, însă viețile le sunt luate de către aceste entități. Melanie este una dintre puținele persoane rămase neinvadate, iar în momentul capturării, nu renunță ușor la emoțiile și mai ales la iubirea pentru Jared (Max Irons).

Exploreaza subiecte similare:

Skyscraper , XXX, The Host, Dwayne Johnson, Vin Diesel, Max Irons, Saoirse Ronan

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells