Steven Spielberg îi cedează lui Aaron Sorkin drama politică The Trial of the Chicago 7

de Cristina Grigore în 30 Oct 2018
Unul din rolurile centrale îi va reveni lui Sacha Baron Cohen

Aaron Sorkin, câștigătorul premiului Oscar pentru scenariul adaptat al lui The Social Network, va regiza drama politică The Trial of the Chicago 7, anunță Deadline.com. Pelicula, ce va fi produsă de Steven Spielberg, se află în atenția cunoscutului cineast de mai bine de zece ani.

Filmul va avea la bază documentarul lui Brett Morgan intitulat Chicago 10 (o combinație inedită de animație și imagini de arhivă). Acesta reface scandalosul proces american din 1969, ce a adus în fața judecătorilor o parte dintre protestatarii anti-război de la Congresul Național Democrat desfășurat cu un an înainte.

În vara anului 1968, orașul Chicago a pregătit o întâlnire a membrilor Partidului Democrat american, veniți pentru a alege următorul candidat la președinție. În același timp, în oraș au început să se adune protestatari din toată țara (printre care radicali și hipioți), hotărâți să își exprime prin violență împotrivirea față de ideile democraților și războiul din Vietnam, el însuși o sursă de învrăjbire între americani. Brutalitatea cu care au intervenit, pentru a opri protestele, cei 12000 ofițeri de poliție, 5000 de membrii ai armatei și 6000 de agenți ai gărzii naționale, a schimbat pentru totdeauna încrederea publicului în sistemul politic și a refăcut din temelii Partidul Democrat.

Povestea acestor evenimente și a procesului ce a urmat s-a aflat o vreme și în agenda de lucru a lui Spielberg. Cineastul a dorit să facă filmul în 2007, cu Will Smith într-unul din rolurile principale. Sacha Baron Cohen, care era și atunci atașat proiectului, și-a exprimat dorința de a rămâne în distribuție. Sorkin se va ocupa și de scenariul peliculei.

Exploreaza subiecte similare:

Aaron Sorkin, The Social Network, Steven Spielberg, Will Smith, Sacha Baron Cohen, Chicago 10

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells