Starul din „Friends”, Matthew Perry, găsit mort

de Gloria Sauciuc în 29 Oct 2023
Un infarct ar fi cauza decesului
Starul din „Friends”, Matthew Perry, a fost găsit mort sâmbătă, într-o cadă de tip jacuzzi din locuința sa din Los Angeles, au declarat surse din cadrul Poliției locale pentru latimes.com. Un infarct ar putea fi cauza decesului actorului de 54 de ani, scrie presa internațională.
 
Autoritățile au ajuns în jurul orei 16.00 la locuința sa, unde a fost descoperit fără răspuns. Sursele, care au vorbit sub rezerva anonimatului deoarece ancheta este în curs de desfășurare, nu au menționat cauza morții. La fața locului nu au fost găsite droguri, au precizat sursele. În plus, nu există suspiciuni de crimă, potrivit autorităților. Un reprezentant al lui Perry nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a The Times.
 
Polițiștii de la Departamentul de Poliție din Los Angeles, specializați în jafuri și omucideri, investighează decesul. Cauza morții va fi stabilită ulterior de către biroul medicului legist din Los Angeles.
 
„Suntem devastați de decesul dragului nostru prieten Matthew Perry”, a declarat Warner Bros. Television Group, care a produs Friends, într-o declarație pentru The Times. „Matthew a fost un actor incredibil de talentat și o parte de neclintit a familiei Warner Bros. Television Group. Impactul geniului său comic a fost resimțit în toată lumea, iar moștenirea sa va continua să trăiască în inimile multora. Este o zi sfâșietoare și trimitem dragostea noastră familiei sale, celor dragi și tuturor fanilor săi devotați”...
 
„Suntem incredibil de întristați de dispariția prematură a lui Matthew Perry", a declarat - pentru The Times - NBC, care a difuzat toate cele 10 sezoane ale serialului Friends. „El a adus atât de multă bucurie pentru sute de milioane de oameni din întreaga lume cu simțul său înnăscut pentru crearea efectului comic și umorul său înțepător. Moștenirea lui va dăinui generații întregi”.
 

Sâmbătă seară, banda galben cu negru a poliției din Los Angeles a blocat intrarea pe Blue Sail Drive, o stradă de lux de lângă autostrada Pacific Coast Highway, pe creasta unui deal cu o priveliște spectaculoasă asupra Oceanului Pacific. La scurt timp după ora 19.00, în timp ce mai multe elicoptere survolau zona, mama lui Perry, Suzanne, și soțul ei, prezentatorul Keith Morrison, s-au alăturat jurnaliștilor și ofițerilor LAPD aflați la fața locului. Morrison a refuzat să comenteze. Un ofițer al LAPD aflat la fața locului a declarat că nu are nicio informație și că nu știe când va fi transmisă vreuna. El a refuzat să spună dacă paramedicii au încercat să îl resusciteze pe actor.

„Am fost șocat”, a spus un vecin aflat la fața locului, Leo. Perry a fost unul dintre actorii săi preferați, a spus Leo, și cel mai amuzant membru al distribuției din Friends. „Este cu siguranță o tragedie, mai ales la o vârstă atât de tânără”, a adăugat el. „Mi s-a frânt inima când am văzut ce s-a întâmplat”.

Perry, fiul actorului John Bennett Perry și al jurnalistei Suzanne Marie Langford, fostă secretar de presă al premierului canadian Pierre Trudeau, s-a născut în 1969 și a crescut în Montreal și Los Angeles, după ce părinții săi s-au despărțit când Perry avea un an. A debutat ca actor în copilărie, obținând roluri în Charles in Charge și Beverly Hills 90210 și jucând alături de River Phoenix în filmul A Night in the Life of Jimmy Reardon, în anii 1980 și la începutul anilor 1990.

Marea sa șansă a venit atunci când a fost distribuit în Friends - intitulat inițial "Friends Like Us" - un sitcom despre șase newyorkezi singuri care navighează prin viața de adult, sitcom ce a avut premiera pe NBC în 1994. Serialul a devenit în scurt timp un succes și i-a transformat pe Perry și pe colegii săi de distribuție (Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc și David Schwimmer) în mega-staruri, aproape peste noapte. La apogeul său serialul a reușit să adune peste 50 de milioane de telespectatori în direct; până la sfârșitul său, membrii distribuției câștigau mai mult de 1 milion de dolari per episod.

În rolul lui Chandler Bing, chipeșul și glumețul coleg de cameră al lui Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) și, mai târziu, interesul amoros al capricioasei Monica Geller (Courteney Cox), Perry s-a distins într-un ansamblu strălucitor de actori, scrie LA Times. Ulterior a apărut în filme importante, cum ar fi comedia romantică din 1997 Fools Rush In, alături de Salma Hayek, și comedia mafiotă din 2000 The Whole Nine Yards, cu Bruce Willis.

Cu toate acestea, viața unuia dintre cei mai iubiți amuzanți oameni de televiziune a avut și o parte întunecată, mai scrie LATimes. În cartea sa de memorii din 2022, "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing"/„Prieteni, iubiți și marele lucru îngrozitor”, Perry a povestit lupta sa de o viață cu dependența de alcool și opioide. El a scris că a băut primul pahar la 14 ani, dar nu a recunoscut semnele alcoolismului până la 21 de ani. De atunci, a estimat că a cheltuit peste 7 milioane de dolari pe eforturile de a renunța la alcool, inclusiv mai multe stagii la dezintoxicare.

Abuzul său de substanțe a dus, de asemenea, la o serie de probleme grave de sănătate, inclusiv o spitalizare de cinci luni în 2018, în urma unei rupturi de colon care l-a lăsat, a scris el, cu o șansă de 2% de a trece cu bine peste noapte. A fost motivat, a recunoscut el în timpul unei ediții speciale a Friends Reunion Special/Prietenii tăi: Reuniunea din 2021, de presiunea de a reuși gluma în fața unui public de studio în direct, seară de seară.

Exploreaza subiecte similare:

Matthew Perry, Friends, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, David Schwimmer

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells