Star Wars: Andor, primele reacții - „Serialul nu este despre aventuri, e despre terorism”

de Gloria Sauciuc în 21 Sep 2022
„Dacă veniți pentru alinare și nostalgie, Andor s-ar putea să nu vă placă. Dacă veniți în căutarea fanteziilor spațiale din copilărie, Andor vă va plăcea”.

Miercuri, 21 septembrie, episoadele 1, 2 și 3 din mult-așteptatul serial Star Wars: Andor au fost puse la dispoziția abonaților Disney+. Serialul va explora călătoria lui Cassian Andor întru descoperirea diferenței pe care o poate face în lumea plină de intrigi și pericole a Imperiului, totul povestit dintr-o perspectivă nouă. Plasat înainte de Rogue One: A Star Wars Story, noul serial Disney+ arată cum un tânăr apatic, furios se transformă într-un luptător intransingent pentru dreptate. Premiera lui Andor surprinde, practic, primii pași pe care Cassian îi face în a se alătura Rebeliunii, deși rezistența lor nu are încă un nume sonor.

Franciza Star Wars are reputația de a crea prequel-uri, iar Andor face parte din acestea - serialul este plasat înainte de apariția lui Cassian Andor în Rogue One – mai precis cu cinci ani înainte. Acum, considerând acțiunea din Rogue One (ATENȚIE, urmează SPOILERE pentru cei care nu au văzut Rogue One: A Star Wars Story) e clar de ce trebuie să existe un prequel: Cassian moare alături de Jyn Erso (Felicity Jones) după ce reușesc să transmită Rebelilor planurile Stelei Morții.

Primele reacții au apărut deja în mediul online. Iată la ce ne putem aștepta de la noul serial:

Filmschoolrejects.com concluzionează că „Motivul pentru care vă place Războiul Stelelor va face să vă placă sau nu cel mai nou serial de la Lucasfilm. Dacă veniți pentru alinare și nostalgie, Andor s-ar putea să nu vă placă.

Epoca prezentată în Andor - cei cinci ani dinainte de evenimentele din Rogue One: A Star Wars Story - au pericol, trădare, intrigă: toate atunci când Cassian Andor (Diego Luna) porneşte pe un drum care îl va transforma într-un erou rebel...

Dacă veniți în căutarea fanteziilor spațiale din copilărie, Andor vă va plăcea”.

Publicația mai scrie că „Producătorul serialului, Tony Gilroy, adoptă toate mecanismele prequel-ului, în plus oferind serialului un ritm neegalat până acum în cadrul francizei.

Abordarea lui Gilroy este cât se poate de sobră, în stilul lui Tinker Tailor Soldier Spy și nu în stilul Mandalorianului.

Andor este lipsit de spiritul acelei bunei dispoziții în vremuri vitrege, caracteristică seriei Star Wars. Serialul nu este despre aventuri, e despre terorism. Totul e sumbru. Toate personajele au pierdut pe cineva, și nu au trecut cu bine peste.

„Abordarea este cât se poate de sobră, în stilul lui Tinker Tailor Soldier Spy și nu în stilul Mandalorianului”...

Trauma este impregnată în ei, iar imaginea semnată Adriano Goldman și Frank Lamm are ceva naturalistic și rău-prevestitor”.

Pe de altă parte, Nestor Cine Desde Hollywood scrie „Cel mai dedicat cinematografului serial Disney Plus, Andor aduce un necesar ton matur, tenebros, universului Star Wars”.

Legat de subiectul serialului, Cassian urăște Imperiul, lucru justificat prin mai multe flashback-uri. De-a lungul primelor episoade surprindem amintirile lui Cassian legate de Fest, locul său de baștină. Înțelegem repede cum Imperiul pradă resursele lor, împrăștiind numai suferință în jur. Faptul că personajul scapă de la moarte e ceva miraculos, și îl aruncă pe o traiectorie care duce la Luthen Rael (Stellan Skarsgard). Singurul lucru pe care îl au, totuși, cei doi, în comun, este disprețul vizavi de stăpânii lor.

Pe Coruscant, capitala Galaxiei, Rael e zâmbitor și cu o perucă ondulată. În magazinul său de antichități, se întâlnește cu dizidenți precum senatoarea Mon Mothma (Genevieve O Reilly), și obtine informații. În afara orașului, Rael finanțează pe teroriștii și le oferă informații. În persoana lui Cassian, el vede un instrument mortal: un nebun gata să ucidă dușmani, căruia încearcă să îi dea un țel.

Premiera lui Andor surprinde primii pași pe care Cassian îi face în a se alătura Rebeliunii, deși rezistența lor nu are încă un nume sonor. „Andor se distinge de ce fac Jon Favreau și Dave Fioloni cu Mandalorianul. Niciunul dintre seriale nu este superior sau inferior. Este doar binevenit să vedem un alt regizor schimbând tonul, în același cadru al Războiului Stelelor”, mai scrie Filmschoolrejects.

Exploreaza subiecte similare:

Andor, Rogue One: A Star Wars Story

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells