Spike Lee va decerna anul acesta prestigiosul Palme d’or

de Gloria Sauciuc în 14 Ian 2020
Spike Lee îi urmează în funcția de Președinte al Juriului de la Cannes lui Alejandro G. Iñárritu, care a decernat Palme d’or-ul filmului Parasite

Regizorul american Spike Lee (62 ani) va fi Președintele Juriului la următoarea ediție a Festivalului de Film de la Cannes, ce va avea loc între 12 și 23 mai 2020.

Lee a activat nu doar ca regizor, ci și ca scenarist, actor, monteur, producător, iar numeroasele sale filme au devenit cult. Cineastul a adus în cinema-ul contemporan întrebările și revoltele epocii, fără să uite să se adreseze publicului care, film după film, a fost sensibilizat de cauzele sale, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Lee se remarcă prin modul de a face filme controversate bazate pe probleme sociale și politice. Spike Lee va decerna, alături de ceilalți membri ai juriului - ce vor fi anunțați la mijlocul lunii aprilie - prestigiosul Palme d’or.

În 2018, Spike Lee a revenit la Cannes, după 22 de ani de absență, cu BlacKkKlansman - comedia anti-Trump a care a câştigat Marele Premiu pe Croazetă în acel an. Povestea e a lui Ron Stallworth, un poliţist afro-american din Colorado, care reuşeşte să se infiltreze în Ku Klux Klan şi devine chiar căpetenia filialei locale.

„Perspectiva lui Spike Lee e mai prețioasă ca niciodată. Cannes este patria și destinația tuturor celor care retrezesc conștiințe și pun la îndoială tabu-uri și idei fixe. Personalitatea flamboiantă a lui Lee va zdruncina lucrurile”, au transmis Pierre Lescure, Președintele festivalului și Thierry Frémaux, delegatul general.

Spike Lee îi urmează în funcție lui Alejandro G. Iñárritu, care a decernat Palme d’or-ul filmului Parasite, al regizorului coreean Bong Joon-ho, film care are patru nominalizări la Oscar 2020, după ce a câștigat Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin. Selecția oficială a ediției cu numărul 73 se va anunța la mijlocul lunii aprilie.

Exploreaza subiecte similare:

Spike Lee, BlacKkKlansman

Alte știri din cinema

Miniseria The Undoing, cu Nicole Kidman și Hugh Grant, va avea premiera în mai 2020

Regizoarea Susanne Bier și David E. Kelley, creatorul premiat cu Emmy pentru Marile minciuni nevinovate s-au ocupat de proiect

Filmul 5 Minute, de Dan Chișu, din 27 martie la cinema

Producție inspirată de cazul real al protestelor de la proiecția unui film cu tematică LGBT

Eternals va fi „cel mai science-fiction și epopeic dintre toate filmele Marvel”

Filmul are șanse să se demarcheze de restul Universului Cinematografic Marvel, spune unul dintre „Cei eterni”

Femeile și persoanele de culoare, „într-o mare măsură slab reprezentate” la festivalurile de film

La cele mai importante cinci festivaluri de film ale lumii, între regizorii din competiție numai 25% sunt femei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells