Spectre - record de maşini costisitoare distruse în filmele cu James Bond

de Cristina Grigore în 28 Sep 2015
Peste 36 de milioane de dolari au costat cele zece maşini Aston Martin DB10 special create pentru Spectre

Nu este un secret faptul că producţia unui blockbuser costă mult, mai ales când în scenariu apar filmări în locaţii diferite ale lumii, decoruri costisitoare si efecte speciale. În cazul lui Spectre însă, bugetul a inclus o sumă specială alocată maşinilor sport Aston Martin DB10, notează publicaţia The Daily Mail.

Conform publicaţiei britanice,  au fost comandate special pentru film 10 maşini Aston Martin, în valoare de 36,4 milioane de dolari, din care şapte au fost distruse în decursul unei urmăriri filmate în Italia, desfăşurate prin Vatican, trecând de Collosseum şi de-a lungul râului Tibru.

„Am bătut recordul la maşini distruse cu Spectre. Am aruncat în aer zeci de milioane de dolari la Roma. Maşinile au trecut prin Vatican cu o viteza de 177 de km/h. Am filmat o noapte întreagă pentru numai patru secunde din film”, a dezvăluit unul dintre coordonatorii cascadoriilor, Gary Powell.

Distrugerea masinilor în filme poate fi considerată deja o tradiţie la Hollywood. Mai bine de 100 de maşini au fost zdrobite în seria Fast and Furious, 532 la filmările lui Transformers 3 şi peste 300 în Matrix Reloaded.

Exploreaza subiecte similare:

SPECTRE

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 28 septembrie 2015 11:38
De cand nici femeile nu mai arata bine in filmele cu James Bond , singura satisfactie ramasa pt un om normal este distrugerea masinilor
Han_Solo pe 28 septembrie 2015 16:38
Well, de la Eva Green nu au prea nimerit-o cu femeile in seria James Bond. In ultimul au fost chiar dezamagitoare.
bogyvaly pe 29 septembrie 2015 14:54
De acord cu amandoi privind personajele feminine...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells