Soția lui Bruce Willis, Emma, relatează despre starea actorului: „Greu de știut dacă își înțelege situația”

de Gloria Sauciuc în 2 Oct 2023
Actorul de acțiune Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală

Soția lui Bruce Willis a acordat primul interviu de la publicarea diagnosticului actorului, cu ocazia evenimentului World FTD Awareness Week (Săptămâna mondială de conștientizare a demenței fronto-temporale), ce se ține între 24 septembrie și 1 octombrie.

Emma Heming Willis - parteneră a actorului de peste 15 ani - relatează despre viața ei ca soție a unui bolnav diagnosticat cu demență, într-un interviu în exclusivitate cu prezentatoarea NBC News Today, Hoda Kotb. Mamă a doi copii și fondatoare a Make Time Wellness, antreprenoarea în vârstă de 45 de ani, fost model, a apărut în cadrul unei emisiuni, pe 25 septembrie, alături de Susa Dickinson, CEO al unei organizații pentru boala degenerativă frontotemporală.

Familia lui Bruce Willis confirmă că actorul a primit diagnosticul anul acesta. În timpul discuției, Heming Willis a relatat despre starea lui Bruce Willis și despre viața cu demență frontotemporală, dorind să împărtășească cum e să ai grijă de cineva drag care suferă de o asemenea afecțiune.

Atunci când se spune că este o boală de familie, într-adevăr așa este...

„Este greu cu demență”, relatează Heming Willis. „E greu pentru persoana diagnosticată, dar și pentru familie. Nu e altfel pentru Bruce, pentru mine, sau pentru fete. Atunci când se spune că este o boală de familie, într-adevăr așa este...”

De asemenea, relatează că nu e clar dacă soțul ei își înțelege situația: „Este greu de știut”, susține ea.

Diagnosticul

În martie 2022, familia lui Bruce Willis a anunțat public că actorul a primit diagnosticul de afazie, ceea ce îl face să renunțe la actorie. Boala afectează capacitățile de exprimare prin limbaj și de comunicare. O persoană cu afazie nu va înțelege bine vorbirea, nu va scrie și nu va citi bine. În februarie 2023, familia Willis a anunțat noi aspect ale sănătății actorului. Boala a avansat, fiind diagnosticat cu demență frontotemporală.

Photo: @emmahemingwillis/Instagram

Exploreaza subiecte similare:

Bruce Willis

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells