Sony Pictures și-a ales platforma de streaming pentru filmele sale, inclusiv Venom și Spider-Man

de Marina Florea în 9 Apr 2021
Acordul dă, de asemenea, streamer-ului prima șansă de a difuza filme din arhiva Sony

Începând din 2022, Netflix va fi gazda exclusivă a premierelor Sony după ce filmele își încheie rularea în cinematografe și până la premiera pe DVD, scrie Indiewire.com.

Acordul oferă platformei Netflix mult din ceea ce îi lipsea în materie de titluri și semnalează lipsa unui proiect Sony+ în viitorul apropiat, comentează publicația mai sus citată. 

Sony Pictures a făcut, în cele din urmă, mutarea în războiul streamingului: pariază pe Netflix

Acordul include filmele viitoare Venom și Spider-Man, ca și Morbius și Bullet Train. Sony și Netflix au semnat, de asemenea, un acord la prima vedere pentru filme dedicate exclusiv streaming-ului, crescând numărul unor producții originale Netflix. Sony a declarat că aceste filme vor reprezenta un număr crescut al producțiilor proprii, care reprezentau circa 25 de filme în 2019. Acordul dă, de asemenea, lui Netflix prima șansă de a difuza filme din arhiva Sony.

Jumanji și Bad Boys nu se compară cu Războiul Stelelor al lui Disney, însă filmele din seria Spider-Man au toate motivele să îi tenteze pe abonați, ceea ce reprezintă un câștig major pentru Netflix, care a achiziționat drepturile pentru două sequel-uri la Knives Out, pentru aproape 469 de milioane de dolari, mai notează IndieWire.

Joi, studioul și Netflix au anunțat un acord cu mai multe aspecte care va da drepturi streamer- ului asupra unor serii de filme precum Spiderman, trimițând un mesaj clar că nu poate fi vorba de niciun Sony+ în viitorul apropiat.

Netflix a trecut, de curând, pragul de 200 de milioane de abonați, dar are parte de o concurență acerbă de la concernele mass-media care investesc miliarde. Pe măsură ce studiourile și-au adus online propriile servicii de streaming, asta înseamnă refuzul unor acorduri cu Netflix. Contractul cu Sony oferă lui Netflix numeroase dintre avantajele streamingului ce creează un circuit închis pentru conținutul său original. Prin comparație, conținutul original al lui Netflix nu datează de mai devreme de 2015.

Chiar dacă succesele sale precum Bird Box au făcut valuri, propriile date Netflix sugerează că acest conținut original este cheia satisfacției abonaților. Astăzi, trei dintre filmele din topul 10 al streamerului din Statele Unite sunt Legally Blonde (2001), Saving Private Ryan (1998) și Friends with Benefits (2011). Anterior, Sony și Netflix au avut un acord de difuzare pentru titlurile Sony Pictures Animation.

„Sony Pictures este un partener important și suntem încântați să dezvoltăm relația noastră prin acest parteneriat vizionar”, relatează Scott Stuber, șef al serviciului global de filme de la Netflix. „Aceasta ne permite nu doar să difuzăm un număr impresionant de filme pe Netflix în Statele Unite, dar și să stabilim o sursă de filme la prima vizionare pentru cinefilii din întreaga lume”.

Exploreaza subiecte similare:

Venom 2, Venom, Spider-Man: Far From Home, Morbius, Bad Boys, Jumanji: Welcome to the Jungle

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells