Slujnica: elemente de sadism dar și povestea eternă a iubirii

de Cinemagia în 21 Nov 2016
De vineri, 18 noiembrie, The Handmaiden/Slujnica, în regia unuia dintre cei mai controversați regizori mondiali, Park Chan Wook

Slujnica este un film realizat într-un stil rafinat tipic asiaticilor, cu o mare atenție estetică. Povestea șochează prin elemente de sadism și horror, chiar dacă avem de-a face cu povestea eternă a iubirii. Înainte de toate, filmul este un thriller tenebros: minciuni, comploturi, tentații ascunse, obiceiuri extravagante ale personajelor, răzbunări. Filmul dă senzația că se întrec barierele violenței, dar Park Chan Wook a mărturisit în repetate rânduri că el este „interesat de emoțiile persoanelor care sunt violente și nu de actul violent în sine.”

Slujnica pregătește surpize delicioase la granița dintre tandrețe și violență, iar spectatorul va avea impresia că merge pe o serpentină amețitoare, la capătul căreia va găsi ultimatumul de plăcere vizuală. Povestea începe cu Sookee, o tânără menajeră cu un trecut întunecat care este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko.

Hideko este o femeie extrem de frumoasă, care trăiește pe o proprietate luxoasă și, aparent, are tot ceea ce își dorește. Doar că alături de ea este unchiul său dominant, cu obiceiuri bizare, colecționar de cărți erotice rare și care îi face viața nepoatei sale un calvar. Sookee păstrează un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan care se dă drept conte. Slujnica îl ajută să o seducă pe frumoasa moștenitoare și totul merge conform planului până la un punct, când între cele două femei se leagă o relație plină de erotism. În momentul acela, societatea patriarhală tinde să se destrame, iar cei manipulați ajung să manipuleze.

Jocul actoricesc este bine orchestrat, și asta pentru că regizorul a petrecut mult timp alături de ei: „am stat cu ei și în afara programului de repetiții. Luam cina cu ei, mergeam la zilele de naștere ale fiecăruia, i-am încurajat să socializeze între ei și să lege prietenii...” 

Slujnica este o adaptare liberă după Fingersmith, a autoarei Sarah Waters, care a reușit să tulbure sensibilităţile timizilor. Filmul este complet sade-esque, dar totodată subliniază că dragostea pură triumfă peste violență.

Filmul poate fi văzut la:

Movieplex, Cinema City Afi Cotroceni, Cinema City Park Lake, Hollywood Multiplex București Mall, Union, CineGlobe Auchan Titan, Elvire Popesco din București, Cinema City si Cityplex din Constanta, Cinema City din Timisoara, Line Cinema din Târgoviște, CineGlobe din Botoșani, Cinema One, Cityplex din Brașov, Florin Piersic și Victoria din Cluj, Patria din Craiova, Sergiu Nicolaescu din Tg. Jiu, Dacia din Piatra Neamț și Bistrița și Happy Cinema din Buzău..

 

Exploreaza subiecte similare:

The Handmaiden 

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells