Sitcomul lui Volodimir Zelenski, disponibil şi în România

de Ştefan Dobroiu în 18 Mar 2022
Povestea unui om obişnuit ajuns preşedinte ca prin minune, serialul pare premonitoriu

Cu greu poţi găsi un om a cărui ascensiune în atenţia globală să se fi petrecut mai repede decât a lui Volodimir Zelenski, actor ajuns preşedinte al Ucrainei şi devenit în ultimele săptămâni cea mai puternică voce gata să denunţe invazia ţării vecine de către Rusia. Cinemagia scria în prima săptămână a lui martie că televiziunile din întreaga lume se bat pe drepturile de difuzare ale serialului The Servant of the People, sitcom în care Zelenski interpretează un profesor ajuns preşedinte după ce o tiradă a sa împotriva corupţiei generalizate din Ucraina este filmată de un elev şi ajunge virală.

Dacă anterior anunţam că drepturile de difuzare pentru România au fost cumpărate de Pro TV, fără să ştim când serialul va fi putea fi văzut în programul acestui post de televiziune, iată că în prezent În slujba poporului poate fi văzut în România pe Netflix. Este disponibil doar primul din cele trei sezoane ale serialului lansat în 2015 şi al cărui titlu original, "Sluga naroda", ne arată două dintre cuvintele preluate de română din limbile slave, "slugă" şi "norod".

Serialul este cu atât mai interesant de văzut cu cât Zelenski însuşi a reuşit performanţa de a deveni preşedinte al Ucrainei fără să aibă de fapt o carieră de politician. Actorul a folosit numele serialului pentru a-şi crea platforma politică şi pentru a reaminti ucrainenilor că destinul unui politician e să slujească poporul şi nu să se îmbogăţească înşirând acte de corupţie. Reamintim că Ucraina este cea mai coruptă ţară din Europa, după Rusia.

Exploreaza subiecte similare:

Sluga naroda, Volodimir Zelenski

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 21 martie 2022 20:30
Deocamdat sunt accesibile primele 5 episoade din sezonul 1 pe Voyo.ro, nu stiu de ce numai acestea, serialul a avut 51 episoade.Poate cine are abonament poate vedea mai multe.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells