ShortsUP aduce scurtmetrajele pe iarbă, la Grădina Botanică din București

de Cinemagia în 3 Iul 2013
Picnic cinematografic cu filme scurte sâmbătă, 13 iulie, de la ora 20:00

Grădina Botanică din București devine o insulă de evadare urbană în care filmele scurte dau tonul atmosferei de vacanță. În  plină vară, scurtmetrajele lumii părăsesc sălile de cinema și spațiile convenționale de proiecție pentru a se instala comod sub cerul liber. Marele Picnic e un eveniment-retrospectivă cu scurtmetrajele care au strâns cele mai multe aplauze din partea publicului ShortsUP în ultimii patru ani. Cinefilii le vor savura întinși pe iarbă, la răcoare, într-un colț ferit de aglomerația Bucureștiului. Va fi un adevărat picnic urban cu tururi ghidate pe aleile grădinii, jocuri în aer liber și gustări fresh „de iarbă verde”.

Filmele din program sunt comedii lejere, romance-uri idilice și fantezii cu dor de ducă ce vor prinde viață pe un ecran gonflabil, după apus de soare. Animația Pe muchia Destinului (r. Verena Fels, Germania, 2010) vine la Marele Picnic după ce a stârnit hohote de râs la Weekendul Comediei Scurte, cu o poveste despre sacrificiile făcute în numele prieteniei.

Comedia franceză Paul Rondin est... Paul Rondin (r. Frédérick Vin, Franța, 2008) are în prim plan un erou ce pornește în căutarea jumătății dar se împotmolește într-un obstacol major: nu-și poate ascunde defectul profesional care-l face total diferit de ceilalți.

Dragoste la prima vedere (r. Michael Davies, Marea Britanie, 2010)  e un scurtmetraj amuzant despre fluturi în stomac și sentimentele trăite o dată în viață care a prins din zbor premiul publicului la Aspen Shortsfest și premiul juriului la Raindance Film Festival.

Biletele pentru ShortsUP Marele Picnic pot fi cumpărate în avans prin MyTicket și Eventim la prețul de 20 de lei sau în seara evenimentului la prețul de 25 de lei. Proiecția va avea loc în sectorul denumit „Grădina Italiană” iar accesul se face prin Strada Portocalelor, pe lângă Facultatea de Biologie.

Spectatorii sunt rugați să vină „înarmați” cu echipamentul necesar unui picnic cimematografic: păturici pentru iarbă, poftă de poveste și stare de vacanță. Marele Picnic încheie acest sezon cu proiecția celor mai populare scurtmetraje difuzate la ShortsUP din 2008 până în 2013. Dacă la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte selecția a fost făcută de marile jurii intenaționale ale lumii, la evenimentul din 13 iulie publicul e cel care a ales, de-a lungul ultimilor patru ani, prin aplauze, zâmbete și emoții la unison.

Evenimentele tematice ShortsUP revin din toamnă. Mai multe detalii și recomandări de scurtmetraje online pe www.shortsup.ro.

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
t0nka pe 3 iulie 2013 15:50
de vazut
Tyson_Kyd pe 3 iulie 2013 22:06
Super, chiar ma gandeam sa se faca un astfel de picnic .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells