Sezonul 2 Prietena mea genială, la HBO: rivalitate, răzbunare, ambiții

de Gloria Sauciuc în 25 Mar 2020
Cel de-al doilea sezon al seriei italiene poate fi urmărit acum pe HBO și HBO GO

Elena și Lila, persoanjele principale din „Tetralogia napolitană”, ajungeau la HBO în serialul My Brilliant Friend/Prietena mea genială, în anul 2018. Primul sezon era adaptarea romanului bestseller internațional „Prietena mea genială”, de  Elena Ferrante. 

Sezonul regizat de Saverio Costanzo spunea povestea acestor două prietene ce cresc împreună într-o mahala napolitană de la începutul anilor ’50 a căror prietenie le va marca destinele. Elena Greco începe să scrie despre prietenia de 60 de ani cu Raffaella Cerullo, „Lila”, care a dispărut fără urmă. Cel de-al doilea sezon al seriei italiene poate fi urmărit acum pe HBO și HBO GO. Un nou episod va fi difuzat pe HBO marţi, 31 martie, de la ora 21:00. HBO 2 difuzează noi episoade joi, 26 martie, ora 19:30 și sâmbătă, 28 martie, ora 22:30 iar HBO 3 - duminică, 29 martie, ora 17:55 și marţi, 31 martie, de la ora 22:00. 

Relația de prietenie dintre Elena și Lila, întinsă pe parcursul a decenii întregi este explorată în cele patru romane ale seriei napolitane a scriitoarei Elena Ferrante, care au fost adaptate într-un serial la fel de emoționant pentru HBO

În cel de-al doilea sezon, relația dintre cele două prietene din copilărie, Elena Greco și Lila Cerullo, devine o rivalitate. Al doilea sezon este ecranizarea romanului „The Story of a New Name”.

Producătorii italieni au recreat spectaculos Napoli cel de după cel de-Al Doilea Război Mondial și pe locuitorii săi, care cu toții caută ceva printre ruine.

Saverio Costanzo se întoarce să semneze regia noului sezon, dar deleagă regia a două dintre episoade lui Alice Rohrwacher, a cărei viziune asupra vieții din Lazaro Felice și The Wonders o fac o alegere potrivită pentru adaptarea unei cărți scrise de o femeie.

Vizual, e greu să ne imaginăm un serial mai emoționant, scrie publicația IndieWire, cu directoarea de imagine Francesca Calvelli oferind o imagine parcă scoasă din cinematograful de artă italian al anilor 1960, și cu scenograful Giancarlo Basili reconstruind lumea orașului Napoli și a împrejurimilor cu o verosimilitate aproape dureroasă, în condițiile în care un oraș întreg a fost construit pentru filmări.

Noul sezon din My Brilliant Friend o surprinde pe Lila (Gaia Girace), acum parte din bogatul clan Caracci, căsătorita cu arogantul Stefano (Giovanii Amura) numai datorită oportunităților de a ieși din viața de periferie de la Napoli. Totuși, așa cum vedem în primul episod, Lila este rece față de Stefano după o trădare: acesta a vândut o pereche din pantofii făcuți de mână ai familiei ei către clanul Solara, iar luna de miere pe care cei doi o petrec pe coasta amalfitană este un dezastru. Într-o secvența sinistra, Lila se încuie în baia de la hotel, iar brutalul Stefano, așteptând la ușa, sfârșește prin a o bate și viola cu brutalitate.

Lila îi relatează episodul Elenei (Margherita Mazzucco), care o vizitează în apartamentul ei luxos dintr-un cartier înstărit din Napoli. Lila răspunde la ușă îmbrăcată discret și cu ochelari de soare, parcă ar fi dintr-un film de Michelangelo Antonioni, dar și pentru a ascunde urmele violenței soțului ei. Acum e doar o umbră a personalității ei expansive.

Totuși Lila știe cum să se răzbune, ca atunci când reușește să joace pe degete clanul Solara pentru a-l feri pe posibilul iubit al Elenei, naivul Antonio (Christian Giroso), de armata la care merg majoritatea tinerilor.

Elena, totuși, este reținută la afecțiunea acestuia, fiind atrasă de prestanța intelectuală a colegului ei Nino Sarratore (Francesco Serpico) a cărui ambiții politice și literare învigorează propriile ambiții ale Elenei, care dorește ea însăși să devină scriitoare.

Elena, rivalizând în tăcere cu Lila, este dornică să își piardă virginitatea, însă nu cu Antonio deși cei doi sunt intimi în primul episod. Totuși Nino nu este interesat de Elena, ci de Lila, într-o serie de evenimente care se derulează în orașul litoral Ischia. Nino este un playboy ca la carte, a cărui prezență în viețile Lilei și Elenei se dovedește catastrofală.

 

Exploreaza subiecte similare:

L'amica geniale, Gaia Girace, Margherita Mazzucco, Francesco Serpico, Christian Giroso

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells