Serialul Man in the High Castle se apropie de premieră. Noi detalii

de Gloria Sauciuc în 11 Oct 2015
Serialul va avea premiera primului sezon, cu 10 episoade, pe Amazon, în 20 noiembrie

Unul dintre cele mai recente proiecte ale Amazon este serialul Man in the High Castle, după celebrul roman SF al lui Philip K. Dick, iar producătorii au prezentat la  New York Comic Con cele mai noi detalii despre producție. Atât serialul cât și cartea spun o poveste plasată într-o istorie alternativă, unde, cândva, în jurul anilor 60 ai secolului XX, SUA ar fi pierdut cel de-Al Doilea Război Mondial. În acest univers alternativ, Imperiul Japonez conduce Coasta de Vest, iar partea de est a țării ar fi revenit Germaniei naziste. Această carte, prezentând o lume alternativă distopică, a avut unele modificări de la publicarea ei inițială în 1962 și până la ecranizare, inclusiv în ceea ce privește personajele.

„Am citit-o acum mulți, mulți ani... când eram mică, prea mică, aș zice, pentru a o înțelege”, relatează actrița Alexa Davalos, care joacă rolul Julianei, personajul principal, în conferința de presă organizată vineri. Alături de ea au participat colegii de platou Joel de la Fuente, Cary-Hiroyuki Tagawa, DJ Qualls și producătorul executiv Frank Spotnitz.

Trei dintre actorii prezenți la panelul  New York Comic Con de vineri joacă personaje care apar și în roman, cu excepția lui la Fuente, al cărui rol, intimidantul Inspector Kido, este un personaj nou și una dintre completările necesare poveștii în opinia regizorului.

„Toți actorii din distribuția noastră nu au privit filmul în mod necesar ca pe unul de gen sau ca pe un SF - și am stabilit asta de la început - că este vorba despre un studiu de personaje”, a completat el.

„Am vrut să subliniem că aici există personaje verosimile, și aș vrea să vedeți serialul pentru că ceea ce îl face emoționant este că personajele sunt ființe în carne și oase”.

Adăugarea de personae i-a permis regizorului și scenariștilor să amplifice povestea și să aibă o trecere mai ușoară către ecranizare. „Am simțit că ne trebuie o acțiune mai amplă pentru a crea baza unui serial TV, că trebuie să explorăm mai bine ideile cărții, aceste idei interesante pe care Philip K. Dick le-a prezentat în carte”. 

„Ceea ce este interesant cu privire la serial este că niciodată cei răi nu sunt undeva departe, ci printre noi și parte din noi. Și dacă ne uităm la eroii negativi de aici, e vorba de oameni care fac lucruri rele, dar care și-au creat argumentări de ce anume fac asta”, explică Spotnitz. „Există vreo diferență între noi și ei? - asta e esența”, a spus producătorul executiv Frank Spotnitz.

„America este o idee minunată și fiecare generație trebuie să înțeleagă asta, ceea ce se întâmplă mai mult sau mai puțin. Însă, dacă americanii nu au asta în vedere și nu înțeleg care este ideea pe care trebuie s-o apere, nu o vor face și asta este esența povestirii - aceste idei și întrebări. 

Exploreaza subiecte similare:

The Man in the High Castle

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells