Serialul Alien a fost confirmat - se anunță „surprize mari”

de Marina Florea în 22 Feb 2022
Mult-așteptatul serial Alien va fi un prequel, așa cum anunță autorii acestuia, și pare să vină cu surprize mari la pachet

Noul serial Alien este o adaptare cu buget mare pentru micul ecran al celebrului Alien. Showrunner-ul Noah Hawley nu este prima dată când semnează adaptări pentru micul ecran, după succesul amplu cu serialul Fargo. Acum, îl abordează pe Alien în cadrul unui serial plasat în universul Alien dar pe ale cărui personaje nu le cunoaștem întru totul.

Conform coordonatorului de efecte speciale John Landgraf, care a vorbit în cadrul unui eveniment al Television Critics Association despre noul serial, cadrul acestuia este neobișnuit pentru un film Alien.

„Este prima poveste din seria Alien care se petrece pe Pământ, pe planeta noastră, către finalul secolului acesta, în circa 70 de ani” și continuă „tot ceea ce pot să vă spun este că Ripley nu va mai face parte din el, și nici celelalte personaje - cu excepția extratereștrilor în sine...”

Totuși vor fi și lucruri noi: „Noah (showrunner-ul) știe să fie atât fidel originalului, precum frații Coen (în Fargo) sau precum Ridley Scott și James Cameron, dar știe de asemenea să aducă ceva nou care reprezintă atât o prelungire cât și o reinventare a seriei de filme. A reușit ceva magistral cu Alien, ca și cu Fargo. Publicul va avea parte de mari surprize”.

Și Noah Hawley și-a exprimat punctul de vedere: „Poveștile cu Alien tot timpul îl surprind captiv... într-o închisoare, într-o navă spațială. Cred că e interesant să îl vedem și liber, așa încât să fie o provocare: 'Ce se întâmplă dacă îl eliberăm?'”

Coordonatorul de efecte speciale continuă: „Plasarea pe Pământ este interesantă. Trebuie să gândim viitorul planetei în termeni de mediu, politică, tehnologie și să creăm imaginea unei planete viitoare... Noah dorește să o facă într-un mod distinct și original...”

În același timp, regizorul pregătește un al cincilea sezon din Fargo, pentru care este scenarist.  Noul serial Alien va fi difuzat în 2023.

 

Exploreaza subiecte similare:

Alien, Noah Hawley, John Landgraf

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
VasyL pe 23 februarie 2022 02:24
Cred ca o sa fie fain serialul ! O mica precizare este faptul ca nu este primul Alien a carui poveste se petrece pe pamant, actiunea din Alien vs Predator si Alien vs Predator 2 s-a petrecut tot pe pamant...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells