Şapte blockbustere de aşteptat vara aceasta

de Ştefan Dobroiu în 12 Apr 2017
Supereroii, extratereştrii, salvamarii şi bătăuşele de-abia aşteaptă să se dezlănţuie

Dacă e să ne luăm după sezonul blockbusterelor, vara începe încă din aprilie. Ghost in the Shell a încercat să ne convingă că începe încă din martie, dar a reuşit doar parţial. Iată mai jos câteva dintre cele mai aşteptate şi promiţătoare filme ce se vor lansa până în luna august.

Furios şi Iute 8/21 aprilie
Sezonul se deschide oficial cu o nouă parte din franciza care s-a transformat, de-a lungul anilor, în definiţia de dicţionar a blockbusterului: acţiune, efecte speciale, buget mare şi multe staruri pe afiş. Primele reacţii spun că filmul este pe cât de exagerat, pe atât de spectaculos şi că are toate şansele să umple până la refuz sălile de cinema. Chiar dacă nu va reuşi să depăşească încasările globale al părţii anterioare, Furios şi iute 8 cu siguranţă va fi un super-hit, iar faptul că distribuţiei i s-a alăturat şi Charlize Theron nu pare să fi stricat de loc potenţialului de public al sequelului. Cinemagia va vedea filmul marţea viitoare şi va publica foarte curând o cronică.

Guardians of the Galaxy Vol. 2/5 mai
Este unul din puţinele blockbustere care nu mai are nevoie de nicio prezentare, după lansarea unei serii de trailere extrem de populare. Una din mizele filmului este să dezvăluie (sau măcar să exploreze) extraordinarul mister din spatele obârşiei lui Peter Quill (Chris Pratt). În filmul pregătit pentru lansare pe 5 mai vom vedea şi cum eroii se apropie de dezlănţuirea de forţe din cele două megaproducţii Infinity Wars, iar una sau două secvenţe incluse pe genericul de final vor lansa nade pentru cel puţin o nouă producţie cu supereroi marca Marvel.

Alien: Covenant/12 mai
Românii vor putea vedea acest sequel cu o săptămână înaintea americanilor. Vom fi primii care vor descoperi cum se aşază sequelul în seria Alien şi dedesubtul legăturilor cu dezamăgitorul Prometheus. În centrul atenţiei va fi echipajul unei nave de colonizare, Covenant, care descoperă o planetă ce pare un adevărat paradis. Doar că aici îl vor descoperi şi pe David (Michael Fassbender), androidul de pe Prometheus, actorul interpretându-l şi pe Walter, un android aproape indentic de pe Covenant. Ce ştim sigur este că la un moment dat membrii echipajului vor fi nevoiţi să îi înfrunte pe letalii xenomorfi şi, dacă interpretăm corect trailerele, sequelul se îndepărtează de la stilul filmelor anterioare aducând confruntările dintre oameni şi extratereştri la lumina zilei.

King Arthur: Legend of the Sword/19 mai
Oricât de nesubstanţiale sunt scenariile pe care le transforma Guy Ritchie în filme în ultima vreme, britanicului nu se i se poate reproşa că nu ştie să coordoneze un spectacol cinematografic captivant. Cu Charlie Hunnam, Idris Elba, Eric Bana şi Jude Law pe afiş, Legend of the Sword este filmat, jucat şi montat mai degrabă ca un film de război şi nu ca unul de epocă, transformându-se într-un hibrid ce are toate şansele să captiveze. Legendele din jurul regelui Arthur sunt altoite pe o poveste despre putere (cum să o obţii, cum să nu o pierzi), dar şi despre responsabilitatea ei. Filmul se va lansa în format 3D.

Wonder Woman/6 iunie
Cooptarea unei regizoare, Patty Jenkins, la cârma producţiei şi lungul şir de greşeli făcute de studiourile Warner în aducerea pe ecrane a unora dintre cei mai populari supereroi din toate timpurile par să fi împins Wonder Woman într-o direcţie bună. Trailere sunt spectaculoase, iar efectele speciale şi luptele corp la corp ajutate de caracteristicile unice ale eroinei interpretate de Gal Gadot se combină atât cu o poveste de dragoste, cât şi cu scene amuzante. Filmul este extrem de important pentru viitoarele colaborări între Warner şi DC Comics, cu Justice League tot mai intens promovat înainte de premiera globală din 17 noiembrie. Suntem foarte curioşi dacă Wonder Woman se va dovedi o carte câştigătoare.

Spider-Man: Homecoming/7 iulie
Prima întâlnire cu Spider-Man creat de studiourile Marvel şi integrat Universului cinematografic Marvel, Homecoming lasă deoparte povestea originilor supereroului interpretat de Tom Holland şi ni-l arată pe acesta rupt între provocările vieţii de supererou şi cele ale vieţii de licean. Antagonistul este Vulture (Michael Keaton), un bărbat obişnuit care foloseşte câteva accesorii tehnologice pentru a-şi duce la bun sfârşit planurile criminale. Regizorul Jon Waitts a spus despre eroii filmului că sunt mult mai conectaţi la realitate decât alte nume din universul Marvel, precum Thanos şi Ultron: "este plăcut să observi că, dacă Spider-Man este un puşti obişnuit care devine supererou, trebuie să existe şi tipi obişnuiţi care devin supervillain-i". Faptul că Tony Stark (Robert Downey Jr.) apare în rol de mentor al lui Peter Parker este un alt plus al filmului.

War for the Planet of the Apes
Cea de-a treia parte a sagăi maimuţelor deschide drumul pentru o confruntare pe viaţă şi pe moarte între cele două rase. Ajutat de tehnologia motion capture, Andy Serkis revine în rolul lui Caesar, liderul maimuţelor, în timp ce Woody Harrelson se dezlănţuie în rolul Colonelului, liderul uman obsedat să-şi decimeze adversarii până la unul. Este o bătălie care îl va marca crunt pe Caesar, acesta trebuind să decidă dacă se lasă pradă celor mai crude instincte într-o provocare cu miză interesantă: cine este mai uman, omul sau maimuţa?

Acestea sunt cele şapte filme pe care cinefilii ar putea paria vara aceasta. Dar surprize foarte plăcute pot veni de la Dunkirk, noua producţie a lui Christopher Nolan şi unul din extrem de puţinele superproducţii originale ale anului. Baywatch ar putea beneficia de decizia scenariştilor de a transforma acest celebru titlu din anii '90 într-o comedie de acţiune. Spectaculos ar putea fi şi Valerian and the City of a Thousand Planets, SF-ul lui Luc Besson care, cu un buget de 180 de milioane de dolari, a devenit cel mai costisitor film realizat vreodată în Franţa. Alte filme de gen care ar putea impresiona sunt The Dark Tower, inspirat de seria lui Stephen King, comedia ireverenţioasă Rough Night, animaţia Cars 3 şi Atomic Blonde, un film de acţiune cu Charlize Teron în rolul unui John Wick feminin.

Pe care din aceste filme vei vrea să le vezi la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Fast & Furious 8, Wonder Woman, Alien: Covenant, Guardians of the Galaxy Vol. 2, King Arthur: Legend of the Sword, Spider-Man: Homecoming, War for the Planet of the Apes, Dunkirk, Cars 3, Atomic Blonde, Rough Night, Valérian and the City of a Thousand Planets, Chris Pratt, Charlize Theron, Michael Fassbender, Charlie Hunnam, Gal Gadot, Tom Holland, Andy Serkis, Baywatch, The Dark Tower

Alte știri din cinema

Filmul biografic Rodin: sculptorul, ca un faun bătrân, seducător şi uşor excentric

Personajul este decupat cu o aureolă luminoasă pe un contur întunecat - însă mai frecvent evoluează între tonuri de bej

Jason Momoa explică de ce unele scene cu Aquaman din Justice League au fost eliminate

„S-ar fi putut face două filme", a spus actorul, referindu-se la materialul filmat

Reparându-i pe cei vii: tonul unui documentar, imagini de o frumuseţe tăcută

Filmul cu Anne Dorval, Emmanuelle Seigner, Tahar Rahim rulează pe marile noastre ecrane

Murder on the Orient Express va avea o continuare

20th Century Fox a început deja lucrul la Death in the Nile, o nouă aventură poliţistă inspirată din opera Agathei Christie

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 12 aprilie 2017 14:20
Spider-Man asta nou e mai mult iron man 4 mda ...mai baga un stark ,un hulk cum e la Thor, alt ''film'' ..si aia e... gata filmu' veniti copii veniti ,platiti .Ca pentru ei fac asta:)))))Asta e filmu' in ziua de azi:) Filme normale si originale mai greu....
mihnea_aspru95 pe 24 aprilie 2017 18:14
Hahaahhaha....true! Mie, tot mi-a plăcut trilogiu lui Sam Raimi, cu Tobey Maguire ca Spidey. Restul, ce vine, parcă nu mai merge.
bazzz pe 12 aprilie 2017 14:26
Sunt alte filme peste King Arthur:
1. Piratii din Caraibe: Razbunarea lui Salazar
2. Transformers 5
3. Despicable Me 3

mihnea_aspru95 pe 24 aprilie 2017 18:31
Aşa, este bazzz (dar, eu sincer aştept mai mult TF 5-ul, în special că este şi ultimul regizat de directorul "exploziilor", Michael Bay).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells