The Dark Tower

(2017)

Turnul Întunecat

Poster The Dark Tower Postere The Dark Tower

Sinopsis The Dark Tower

Mai mult
The Dark Tower trl 2

O nouă dimensiune a imaginației ni se deschide odată cu lansarea aventurii SF "The Dark Tower" - prima ecranizare a operei omonime semnate de celebrul scriitor Stephen King. Captiv într-un peisaj deșertic dintr-un dezolant univers paralel, ultimul pistolar, Roland Deschain (Idris Elba), duce o nesfârșită luptă cu Walter O'Dim alias "Omul în negru" (Matthew McConaughey). Acesta urmărește să distrugă Turnul întunecat, elementul-cheie care menține Universul laolaltă, iar singurul care-l poate împiedica este Roland.…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.6
Katheryn Winnick Katheryn Winnick Laurie Matthew McConaughey Matthew McConaughey omul în negru Idris Elba Idris Elba Roland Deschain / The Gunslinger
Jackie Earle Haley Jackie Earle Haley Sayre Abbey Lee Abbey Lee Tirana Dennis Haysbert Dennis Haysbert Steven Deschain
Fran Kranz Fran Kranz Pimli José Zúñiga José Zúñiga dr. Hotchkiss Joe Vaz Joe Vaz
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • La Torre Oscura
  • Der Dunkle Turm

Produs de

Imagine Entertainment

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Universal Pictures

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Țara

SUA

Box office The Dark Tower

Weekend premieră (31.07.2017)
  • Loc 1
  • Spectatori 30.670
  • Încasări (RON) 625.674,00
Total
  • Spectatori 136.181
  • Încasări (RON) 2.479.951,00
  • Încasări (USD) 639.770,69

Părerea criticului

Gloria pe 05 August 2017 11:28
Forța stă în personaje
Ecranizarea romanului The Dark Tower (Stephen King) propune o reinterpretare a prolificului scriitor pe înțelesul tuturor categoriilor de fani. Regizorul Nikolaj Arcel a reușit un fantasy cu elemente de thriller, de „bildungs-roman” (surprinde maturizarea unui tânăr înzestrat cu puteri extrasenzoriale) și, de ce nu, cu referințe la genul disaster-movie, elemente de horror și, mai limitat, la western.

Filmul e ancorat parțial într-o realitate pe care o știm: un oraș contemporan, în care un adolescent intuiește o altă lume - chiar una care urmează să îi afecteze viața în mod dramatic. Și nu peste mult timp va intra într-un univers paralel, unde - din martorul unei confruntări dramatice - va ajunge unul dintre protagoniști. Iar miza confruntării este una enormă.

Acestea sunt, cu siguranță, premisele unui fantasy, însă ceea ce ne-a… citeşte

1 5

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
NimeniAltu2k9 pe 30 Aprilie 2011 22:55
The Man in Black fled across the Desert, and the Gunslinger followed...
...acesta este inceputul unei calatorii intr-o lume unica ,pe care Stephen King o descrie ca fiind o lume ce contine sentimentul de magie si de aventura din universul lui Tolkien transpusa pe fundalul westernului "Il Buono, il brutto, il cattivo."
O calatorie pe care o astept nerabdator ,o calatorie care sper sa nu dezamageasca.

24.12.2017
L-am vazut...o dezamagire totala.

13 4
Cretzulynne pe 30 Martie 2017 16:05
Productie de aruncat intr-o gaura neagra.
Cartile
Seria de 8 carti "Turnul Intunecat" (1. Pistolarul; 2. Alegerea celor trei; 3. Ținuturile pustii; 4. Vrăjitorul și globul de cristal; 5. Lupii din Calla; 6. Cântecul lui Susannah; 7. Turnul Intunecat; 8. Vantul prin gaura cheii) este scrisă de autorul american Stephen King si este considerată ca fiind lucrarea magnum opus a sa. Acesta descrie un pistolar și aventurile sale în căutarea unui turn, a cărui natură este atât fizică, cât și metaforică.

Inspiratiile lui King - poemul "Childe Roland to the Dark Tower Came" de Robert Browning; Stapanul Inelelor de Tolkien; Legenda lui Arthur; The Good, the Bad and the Ugly de Leone.
Iar in rolul Pistolarului Roland trebuia sa fie Clint Eastwood.

Am citit primele 5 carti in 3 zile, pe nerasuflate, cand am aflat ca va aparea prima ecranizare. Astept cu nerabdare inca de atunci ca… citeşte

11 11
unkn0wn pe 5 mai 2017 00:40
Sper sa nu te dezamageasca ecranizarea si nici pe mine, Stephen King e printre cei mai mari.. dar Gunslinger e negru si diavolul e McCounaghey.. mi se pare stupid... trebuia sa fie invers.
MrTerrible pe 28 noiembrie 2018 02:56
Mega tari volumele cred ca le.am citit mai repede ca tine :))......dar spre dezamagirea noastra ..celor ce le-am citit, nu se compara nici macar cu 1% din lumea in care ne transpune King.. !!!! Pana si king isi exprima nemultumirea..adica... cum poti sa reduci un univers la o singura stea muribunda ?
cosmin742000 pe 15 August 2017 12:00
O alta mizerie horror SF , americana ca majoritatea filmelor de ge americane din ulltimii 30 de ani
8 24
eduard_stratan pe 30 noiembrie 2022 19:02
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
DarkCat pe 08 August 2017 19:17
Ma asteptam la mai mult,dar rau nu este,poate in 3D ar fi fost mai spectaculos totusi..
6 4
spartacus pe 28 Decembrie 2016 10:24
Eu nu am citit cartea, dar am citit comentarii despre carte și nu îmi amintesc ca personajul principal să fie ”de culoare”. Nu am nimic contra lui Idris Elba, dar dacă în rolul personajului principal a fost distribuit un actor de culoare doar pentru a da ”culoare” filmului, atunci nerespectarea cărții mi se pare o mare prostie care îi va costa mult...
5 3
sebybog pe 12 februarie 2017 17:52
Acum o saptamana am terminat de citit seria. Si personajul Roland nu are nimic de-a face cu Idris Elba. Poate pentru cine nu cunoaste seria, e ok. Dar pentru mine nu. Dezamagire maxima. E ca si la seria Jack Reacher, pispirica deTom Cruise nu are nimic comun cu personajul cartii, m-a pufnit rasul cand l-am vazut...
Dragos.87 pe 25 iulie 2017 11:21
Si eu sunt curios ce impact va avea filmul
rafaelionita8_gmail_com pe 27 Iunie 2015 21:01
De ce are deja nota?
Filmul nici macar nu a aparut si voi ii dati nota. Romanii astia .... .
5 3
metalys pe 13 mai 2017 01:18
Unde vezi tu nota ?!
EUGEN.VIDEO pe 16 Octombrie 2017 08:43
Slab...
Nu am citit cartea lui Stephen King , dar am vazut filmul. O porcarie!
5 4
africanus pe 25 Iulie 2011 11:23
Stephen King Rulezzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Super coool dude, cartile lui S.K. sunt cele mai cool, filmele deasemenea, abia astept ecanizarea aceasta, Stephen mai are destul material inca pe acolo sa speram ca se vor mai apuca si alti regizori de facut ceva in privinta lui S.K., si vor mai ecraniza cate ceva, poate cine stie dau o sugestie "The Cell", in fine pana atunci astept cu nerabdare The Dark Tower in anii urmatori.
4 5
Cretzulynne pe 17 iulie 2016 18:11
Cell a aparut deja si este o dezamagire.
viodiaconu pe 04 Noiembrie 2014 20:35
De unde iau filmul....
Vad ca toata lumea isi da cu parerea dar unde ati vazut acest film?La cinematografe nu am observat sa fi rulat,pe Filelist nu exista nici macar versiune SD,nici macar un amarat de trailerAsadar pe ce temei se bazeaza nota filmului? 2014 e pe terminate si inca nu dau de el.
4 6
victor_homescu pe 27 Septembrie 2017 15:27
dupa St.King/film de nivel mediu
Un alt mare roman si scriitor care a fost transpus pe marele ecran.
De ani intregi, Stephen King a asteptat. Al 8-lea sau roman fantasy horror epic parea de nefilmat. Cum putea Hollywood-ul sa se ridice la asemenea inaltimi? Un intreg univers fictiv, conexiuni atat de ciudate, personaje asa tulburatoare? Ei bine, Ron Howard a reusit. Desi cei de la Warner Bros au incercat, deabia Sony a reusit sa preia fraiele.
Nikolaj Arcel (A Royal Affair) a regizat si participat la scrierea adaptarii. Colegul sau danez Anders Thomas Jensen l-a ajutat sa rescrie originalul scris de Akiva Goldsman si Jeff Pinkner. Filmul ii are in rolurile principale pe Idris Elba ca Roland, Matthew McConaughey ca Omul in Negru – Man in Black, si Tom Taylor ca Jake Chambers.
Seria este scrisa de autorul american Stephen King incluzand teme din multe genuri. Aici avem dark fantasy, science fantasy,… citeşte

3 2
maria_octavian_daniel pe 26 Martie 2017 09:32
De ce naiba dati like-uri daca nu a aparut nici la Ameriani ? Nici pe imdb nu vad voturi
3 2
lolozilla pe 1 august 2017 08:36
imdb nu da drumul la voturi pana nu se lanseaza. Aici e si vina cinemagia, care habar n-au sa faca asta sau n-au destui oameni care sa vaneze datele de lansare.
Sorin87 pe 29 Octombrie 2017 12:43
Tare de tot filmul, mi-a placut povestea lui dar si efectele reusite, sper sa apara si partea a 2-a
3 4
Movie-Picnic pe 05 August 2017 16:00
Dezamagit de filmul asta, Idris Elba e foarte bun, dar din pacate, el e personaj secundar.

Review aici:

https://www.youtube.com/watch?v=PC2mfJwhD9c

3 4
Swallow pe 26 Decembrie 2011 14:13
Fantastic .. Horror.. SF.. Western .. wow cred k va fi un gilm super ! Deabea astept :d
3 8
crysteamyhay pe 6 octombrie 2013 11:41
Da v-a fi un gilm super :))!
sabinalin pe 13 August 2017 05:41
In urma cu ceva vreme Gazeta Sporturilor a aparut cu o serie de autor Stephen King, au fost distribuite impreuna cu ziarul sapte volume din vasta “opera” a celebrului scriitor american. Printre ele s-a aflat si “Pistolarul”, primul volum din seria “Turnul intunecat”, l-am citit cu placere chiar daca nu mi s-a parut a fi la nivelul cartilor lui Tolkien, Asimov sau Frank Herbert. Tocmai de aceea am asteptat cu mare interes ecranizarea “The dark tower” si nu pot spune ca am fost dezamagit dar nici excesiv de entuziasmat. Atuurile principale ale filmului sunt, bineinteles, Idris Elba si Matthew Mc Conaughey insa alegerea unui actor de culoare pentru rolul principal e evident fortata in scopuri de politically correctness, l-or fi intrebat oare si pe Stephen King daca-I de acord? In rest filmul e un bun divertisment de vazut de preferinta la cinema.
1 5
simpleminds pe 15 august 2017 23:59
Am citit intreaga serie si daca nu ma insel,in Ținuturile pustii apare un personaj de culoare ca erou prinicipal. Bineinteles ca Stephen King nu se poate compara cu Tolkien, Asimov sau Frank Herbert care apartin literaturiii Fantasy ,respectiv SF. Stephen King detine un segment din literatura unde nimeni altcineva nu mai are loc si pe care eu il numesc domeniul King.
simpleminds pe 16 august 2017 00:10
Ma refeream la intreaga serie atat cat a aparut la noi (primele 6 volume)

Spune-ţi părerea despre The Dark Tower

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Dark Tower
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells