Alien: Covenant

(2017)

Alien: Pactul

Poster Alien: Covenant Postere Alien: Covenant

Sinopsis Alien: Covenant

Mai mult
Alien: Covenant trl 2

În spațiu, nimeni nu îți poate auzi strigătul. Patru decenii mai târziu, aceste cuvinte încă rămân sinonimele intensității autentice ale capodoperei futuriste horror marca Ridley Scott: Alien. Acum, creatorul francizei atât de cunoscute se reîntoarce în universul pe care l-a creat pentru a-i explora cele mai întunecate parti odată cu Alien: Covenant, o aventură care îți va accelera bătăile inimiii și care testează limitele terorii.

La bordul navei Covenant predomină liniştea. Echipajul…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • Prometheus 2
  • Alien: Paradise Lost

Produs de

Twentieth Century Fox Film Corporation

Tip Ecran

wide, IMAX 2D

Distribuitorul international

20th Century Fox

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Box office Alien: Covenant

Weekend premieră (08.05.2017)
  • Loc 2
  • Spectatori 38.719
  • Încasări (RON) 795.653,00
Total
  • Spectatori 93.815
  • Încasări (RON) 1.832.011,00
  • Încasări (USD) 444.566,25

Părerea criticului

StefanDo pe 10 Mai 2017 11:08
Este fără îndoială unul din cele mai aşteptate filme ale primăverii şi putem spune de la început că astâmpără curiozitatea milioanelor de fani care n-au dezertat încă după dezamăgitorul Prometheus. Acest sequel la mult-hulitul prequel nu duce deloc lipsă de probleme, dar oferă o schimbare de direcţie ce funcţionează ca o gură de aer proaspăt şi, foarte important, rearanjează piesele pentru o nouă continuare ce beneficiază de o premisă mai mult decât ofertantă (pentru public) şi de-a dreptul problematică (pentru viitorii scenarişti). Iată mai jos ce te-ar putea atrage la Alien: Covenant.

La zece ani după evenimentele din Prometheus, astronava Covenant se îndreaptă spre o planetă îndepărtată unde membrii echipajului şi cei 2.000 de colonişti cufundaţi în somn criogenic ar trebui să pună bazele unei noi colonii umane. Dar explozia… citeşte

8 6
Oracle2017 pe 16 mai 2017 09:01
De acord cu aproape toate circumstantele comentariului tau mai putin partea cu "dezamagitorul Prometheus. Mie unul mi-a placut foarte mult filmul si sper Alien:Convenant sa nu ma dezamageasca pentru ca maine urmeaza sa-l vad la cinema. Seria Alien a fost si ramane una epica pentru generatia noastra,este filmul cu care am crescut si cred cu tarie ca si Prometheus face parte cu aceasta splendida serie. Totusi o varianta 3D a lui Alient :Covenant ar fi trebuit luata in calcul.
lethal_arayas pe 10 iulie 2017 22:53
Filmul e facut praf de review-urile de specialitate, pe Youtube aproape orice review are cuvantul RANT in titlu, ceea ce inseamna ca este considerat un film idiot, pe buna dreptate. Eu personal am ras cu pofta de idiotenia scenariului si a personajelor. Ridley Scott e casat demult, a adormit LIVE la un interviu despre idiotenia asta. E depasit de orice situatie, un copil de clasa a 8-a ar fi oprit difuzarea acestui film in forma actuala. Mai mult de jumatate din trailer NU ESTE IN FILM! Daca-l vedeti gratis, vedeti-l, in rest nu merita un cent. Oricum e praf la incasari in USA.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
yoyo_jarre pe 15 Mai 2017 00:28
Merita
Filmul continua storyline-ul din Prometheus, explica in mici detalii (triste..I might add) ce s-a intamplat cu Elizabeth Shaw, dar il prezinta si pe David si ceea ce a devenit. Cu siguranta feedback-ul primit de Ridley Scott in urma peliculei Prometheus a fost luat in considerare, personajele par sa fie ceva mai bine inchegate....dar....again....scenariul este foarte prost uneori...spre exemplu ei se duc pe o planeta straina chiar daca atmosfera este respirabila fara costum de protectie, casca, etc.....sau un membru al echipajului decide de nebun sa coboare cu nava plina de colonisti intr-un uragan....scenariu slab in anumite momente, in rest este decent. Din punct de vedere vizual pelicula arata foarte bine, batranul Scott inca mai are talent.
Prima parte din film iti ofera un feeling aproape identic cum ofera Prometheus sau Alien 1979, iti starneste o stare curiozitate, vrei sa… citeşte

13 6
lethal_arayas pe 09 Iulie 2017 19:35
In spatiu nimeni nu vede cat esti de prost!
Prometheus a deschis larg o alta cale de a face seria Alien atractiva din nou. Prefer ideile din acel film decat sa vad iar Predatori si Alieni la un loc.
Dar tot ce a pregatit Prometheus a fost facut praf in rebutul asta de film. PRAF!!
Cel mai prost echipaj din Univers (aia din LIFE erau doctori pe langa astia) ia cele mai proaste decizii la fiecare 5 minute din film. Personajele sunt la numar, nici nu conteaza, "eroina" din film e vai de mama ei, "eroul" e un robot care canta la fluier si alienii au ajuns sa se inmulteasca prin spori ca ciupercile.
Un festival de prostie, plictiseala si lipsa de coerenta cum n-am mai vazut de muuuuult timp.
-Uita-te in oul de alien!
-Uaaaa, ce coool!
Cam asta e logica unui film care a primit un premiu ca fiind cel mai asteptat film din 2017! Dupa ce eclozeaza din corpul papagalului alienul ridica manutele sa ne… citeşte

11 11
nicoleta_ulku pe 12 august 2017 11:56
:))))))) foarte amuzant sloganul 'in spatiu nimeni nu vede cat esti de prost' si foarte adevarat. Au reusit in tot filmul sa impuste vreun alien? Eu tin minte ca nu. Cum sa te uiti in oul de alien si binenteles ala sa te manance in 5 secunde :)))))
morfil pe 12 februarie 2024 01:17
Corect. Am vomitat intelectual cand am vazut ca ies pe planeta fara casti. E deja gafa de copii de gradi. :)) Nu credeam sa zic asta, dar Prometheus e cu 10 clase peste mizeria asta de Covenant. Zici ca e B movie. Cand faci un film in spatiu, ia naiba un consilier stiintific daca nu ai chef sa citesti totusi articole pe Wikipedia. :))
alexsony pe 14 Mai 2017 10:24
Daca vrei sa vezi acelasi lucru pe care l-ai mai vazut si in primele filme atunci nu vei fi dezamagit. Daca astepti in schimb altceva, atunci nu-ti va placea prea mult filmul. As fi preferat un film mai inclinat spre filosofie, aducand mai multe raspunsuri dar fiecare dram de nou care a fost bagat in poveste era imediat acoperit de vreo moarte subita cauzata de un alien. Cred ca Ridley Scott ori a fost constrans ori nu a vrut sa dea gres din punct de vedere al banilor de a creat exact acelasi lucru.
Personajele sunt sterse, se pastreaza ideea unei eroine care omoara de zor toti extraterestrii. Singurul personaj conturat bine si care misca povestea si din punct de vedere filosofic este cel jucat de Michael Fassbender, care din punctul meu de vedere face cam tot filmul.
Daca nu ai asteptari prea mari atunci vei fi satisfacut cu doza de entertainment dar il vei uita repede… citeşte

10 4
AeroX pe 14 mai 2017 16:34
Ridley Scott e increzator ca o mai duce mult (la varsta lui) si ne ofera picaturi filozofice atat in Prometheus cat si in Covenant ca sa mai faca ț-șpe sequels ca sa mai ia niste bani de la fraieri. De acord cu exploatarea personajelor, majoritatea cu aparitii superficiale. Fassbender e singurul actor care se remarca cu un rol complex. FIlmul e meh, nici prost, nici foarte bun, dar fix ce asteptam mai mult (rezolvarea mai multor intrebari generate de Prometheus) n-a fost nici in acest episod. Acum ne-am ales cu un ocean mai mare de intrebari.
morfil pe 15 mai 2017 22:00
Nasol. Eu tot speram ca va rezolva întrebările din Prometheus. Mă rog, ce i-ar mai trebui atâția bani lui Sir Scott la vârsta lui ? Oricum nu ia nimic cu el dincolo. Şi-o fi dat și el seama de asta trecând prin viaţă. Măcar să facă un film Alien în care să ofere răspunsurile mult așteptate. Dar probabil că nu se vrea asta pentru a ''mulge'' cât mai mult seria.
Mihai_Moise pe 15 Mai 2017 18:48
O idee uriasa ratata...
Pentru un fan al seriei, care a sorbit efectiv "Prometheus" si s-a hranit cativa ani cu ideea ca ultimul film din serie va fi regizat de R.Scott, trebuie sa recunosc ca am iesit dezamagit.... De ce? Simplu: pt ca "Prometheus" furniza iluzia de a se raspunde intrebarii DE UNDE VENIM, ( noi sau alienii ) in urmatoarea creatie, fapt ce nu se realizeaza decat intr-o masura infima.

Da, exista ceva substraturi in scenariu, da, se ating niste dileme moral-filosofice in abordarea despre inteligenta artificiala, si , in special, legate de problema creatiei fara respectarea unor imperative etice! Cred ca acestea sunt singurele puncte forte la nivel de scenariu cu pretentii!

In rest, sunt de aceeasi parere ca Scott a facut imense concesii celor care au finantat filmul, de frica unui fiasco, astfel incat se respecta ideea de succes a thriller-ului care raspunde cerintelor… citeşte

9 11
cristian_holban pe 23 mai 2017 10:55
raportat la "Prometheus" este o mare mizerie. Nu doar ca abandoneaza orice linie filosofica a sadar are si multe scene a la "Idiot" in care desi un personaj aste constient de pericol, el continua sa il ignore. Desi sunt mai multe ocazii ca eoii sa il elimine pe android, ei evita constant acest lucru pana cand (destul de stupid de altfel) sunt la randul lor eliminati. Mai mult, pentru o civilizatie avansata , sa nu nu ai tu un sistem de indentificare a navelor, un sistem de securitate si mai mult, toti sa stea buluc intru-un singur loc?? O porcarie!!
morfil pe 12 februarie 2024 01:16
Am vomitat intelectual cand am vazut ca ies pe planeta fara casti. E deja gafa de copii de gradi. :)) Nu credeam sa zic asta, dar Prometheus e cu 10 clase peste mizeria asta de Covenant. Zici ca e B movie. Cand faci un film in spatiu, ia naiba un consilier stiintific daca nu ai chef sa citesti totusi articole pe Wikipedia. :))
Dimz pe 27 Martie 2014 23:21
Speram sa nu fie vreo dezamagire. Prometheus a fost decent.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
UPDATE: Acum dupa ce l-am vazut, nu pot sa spun decat ca Ridley Scott si-a batut joc de propria creatie. Poate unora le-a placut asa de entertainment, dar pe mine m-a dezamagit crunt.

9 14
letoscifi pe 10 mai 2015 10:02
aliens ,voi nu ati vazut seria aliens?
morfil pe 12 februarie 2024 01:15
Am vomitat intelectual cand am vazut ca ies pe planeta fara casti. E deja gafa de copii de gradi. :)) Nu credeam sa zic asta, dar Prometheus e cu 10 clase peste mizeria asta de Covenant. Zici ca e B movie. Cand faci un film in spatiu, ia naiba un consilier stiintific daca nu ai chef sa citesti totusi articole pe Wikipedia. :))
dragos_dogaru pe 25 Iunie 2017 23:28
Ilogic
Un film de nota 2.Ai tehnologia sa mergi pe alte planete, dar nici macar nu porti masti s i iei virusi ca prostu...
8 5
morfil pe 12 februarie 2024 01:13
Am vomitat intelectual cand am vazut ca ies pe planeta fara casti. E deja gafa de copii de gradi. :)) Nu credeam sa zic asta, dar Prometheus e cu 10 clase peste mizeria asta de Covenant. Zici ca e B movie.
mihnea_aspru95 pe 29 Decembrie 2016 00:58
Prometheus a fost bunicel spre "jenant" şi cam scârbos faţă de filmele A L I E N, în unele momente. Sper să revin şi cu o părere detaliată asupra filmului...;)
Ceea ce-mi place mie este că am avut toate cele 3 filme Predator si cele 4 filme Alien, mai punem si Prometheus, AVP 2, RESTRICTED +17. Doar primul Alien vs. Predator a fost PG-13. Ridley Scott chiar a spus: “I’m going to do pretty hard R, pretty tough,” pentru Alien: Covenant.

Din ce-am urmărit din trailerele pentru al doilea "prequel" din seria ALIEN, fudge this!!! Acum te poţi infecta şi din aer (mama lor de "spori", mai bine mergeau toţi cu "space helmet", cu toate că avem climă / atmosferă ca pe Terra, pe acea planetă numită din ce ştim, doar PARADISE), oricum nasol rău pentru tipul care fumează după un minut în primul trailer oficial (nu dau SPOILER, cred că mulţi dintre voi ştiţi, dar pentru ceilalţi care nu ştiu, vă va strica vizionarea peliculei. Nu merită să divulg. Dacă chiar vreţi să aflaţi ce se întâmplă cu el şi cu alţi… citeşte

7 6
coco_mafya pe 28 Decembrie 2016 15:10
pacat
Asteptam o continuare a lui " Prometheus ",nu un rahat de adaptare indepartata a povesti initiale in care avem o lipsa de idei la ceea ce s-ar fi intimplat dupa plecarea ultimului supravietuitor al primei parti cu robotul descompus spre aflarea adevarului,si anume de ce cautau sa omoare omenirea dupa creerea ei?
7 9
deco20 pe 28 decembrie 2016 23:01
cred ca va fi o mare tampenie...nu pare sa continue actiunea din prometheus :|
roberto_roberto pe 4 februarie 2017 23:30
Prometheus insusi e o porcarie
Manusa pe 14 Mai 2017 16:11
Multa lume compara acest film cu cele anterioare. Eu unul nu sunt de acord cu aceasta comparatie, l-as compara mai degraba cu Prometheus, un film mai recent si tot din aceasta lume, Alien, aici fiind vorba despre evenimente petrecute inainte cu 10 ani in urma celor din Alien Covenant. Filmele anterioare au o doza mult mai mare de suspans si poate si actiune decat in acest film, iar acelea au marcat copilaria multora dintre noi, cel putin eu am vazut primele filme in copilarie, si asta partial, ma speriam cand vedeam Alienii :) si schimbam canalul.
Cum ziceam mai sus, as compara acest film cu Prometheus. Eu zic ca seamana foarte mult, ma asteptam la mai mult suspans, actiune. S-a pus accent mai mult pe poveste zic eu. Totusi a iesit un film bun, care merita vazut, iar din cate stiu vor fi si continuari, cred ca aici vom vedea mai multe. Vom vedea.

6 6
Kytta pe 30 Mai 2017 23:26
Greu de digerat
Dupa cum spune numele, Alien: Covenant, nu ma asteptam ca filmu sa fie o continuare a lui Prometheus, dar cam asta este.
Nu sa mai facut Prometheus 2 deoarece mult fani Alien au criticat Prometheus, sincer sa fiu, Prometheus a fost mult mai bun decat Covenant si daca ar fi urmarit strict povestea lui Dr. Shaw si David ar fi fost cu mult mai interesant.
Spoiler alert. de ce nu am placut covenant:
1. Nici un echipaj nu ar cobora pe o planeta straina(fie ea cu atmosfera respirabila) fara costum din cap pana in picioare.
2. Nici un comandant cu nu ar pune in pericol intreg echipaju + 2000 de colonisti pentru un semnal radio, fie ea si o melodie de pe Terra(nu mai zic de idiotu ala care a riscat integritate navei pe a cobora la 40km de furtuna)
3. oricum, tot ce tine de echipaj si deciziile luate de ei, filmu ii o MARE PORCARIE. parca as fi eu dupa o sticla de… citeşte

4 5
aliancelss_yahoo_com pe 3 august 2017 17:49
Ai dreptate...un regizor care se respecta nu ar regiza asa ceva si un scriitor sau scenarist bun nu ar face greselile astea. Asta daca nu cumva se testeaza la nivel planetar gradul de absortie al prostiei in mase. Ptr mine nici nu se merita vazut. Numai bine !
darkabe pe 10 Mai 2017 23:56
tocmai ce m-am intors de la film. este mai frumos decat prometheus dar parca tot ii lipseste aceea senzatie de spaima pe care ti-o ofereau primele filme alien. oricum, merita vazut.
4 5
VIBERS pe 11 mai 2017 00:07
Alien si Aliens au fost 2 filme de referinta, este absolut logic ca nu va mai exista nimic peste ele.Doar la capitolul efecte speciale dar chiar si asa tot nu se compara.
Ionutaxxa pe 30 Decembrie 2014 22:01
-
Daca se mai taie din buget mult apare dupa sfarsitul lumii!
3 3
MorometedepeSirius pe 23 Mai 2017 15:06
Nota 6 !!!
Alien Covenant :))) ceva efecte,apare alienul in forma lui consacrata...actiune cat pe jumatate din orice film Alien 1,2 sau 3 !!! din punctul meu de vedere, tataia Scott,mai bine facea un Shreck !
3 4
nicoleta_ulku pe 09 Iulie 2017 11:10
O porcarie de film cu idioti
Doamne fereste, acest film este facut de catre idioti cu idioti. O totala lipsa de logica si imaginatie. Echipajul parca este format din homosexuali labili psihic, bucatarese si handicapati. E o gluma proasta acest film, au facut de ras seria Aliens. Toate femeile din film parca sunt bucatarese si s-au trezi deodata pe o nava spatiala. Incep sa planga tot timpul si nu sunt in stare sa traga cu arma. Faze idioate, anormale firii umane. O dezamagire profunda eu fiind fan Alien. Nota 1. Eu cred ca regizorul si scenaristul sunt handicapati, cu IQ sub limita normalului.
3 7
mister_sir pe 5 august 2017 13:15
Defat problema ta e ca femeile nu stiau sa traga cu arma. In rest totul a fost minunat, nu? :)))
nicoadr2002 pe 15 octombrie 2017 15:22
Da sunt idioate rau filmele in ultimii 2 ani. Eu cred ca sunt facute de oameni bolnavi psihic sau prosti. Cum sa mergi ca la plaja razand cand stii ca esti intr-un loc cu multi monstrii care vor sa te manance? Doar daca esti nebun sau prost. Nici un astronaut sau om de stiinta nu o sa debarce pe o alta planeta fara masca de protectie !
deco20 pe 28 Decembrie 2016 23:00
...
Din ce am vazut in trailer,am impresia ca va fi o porcarie...nu cred ca va contiuna actiunea din prometheus.
3 8
coco_mafya pe 30 decembrie 2016 22:57
exact.

Spune-ţi părerea despre Alien: Covenant

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Alien: Covenant
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells