Să mori de dragoste rănită, în premieră la TIFF 2014

de Cinemagia în 3 Iun 2014
Scurtmetrajul Să mori de dragoste rănită, în regia Iuliei Rugină, va fi prezentat în cadrul Zilelor Filmului Românesc vineri, 6 iunie, la ora 21.45, în Piața Unirii

Scurtmetrajul Să mori de dragoste rănită, în regia Iuliei Rugină, va fi prezentat în cadrul Zilelor Filmului Românesc la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Filmul va putea fi vizionat alături de alte scurtmetraje selecționate la TIFF 2014 în pachetul Zilele Filmului Românesc: scurtmetraje II - miercuri, 4 iunie, ora 22.30 la Cinema Florin Piersic și vineri, 6 iunie, ora 10.00 la Cinema Victoria. Filmul va avea o proiecție specială vineri seara, 6 iunie, la ora 21.45 în Piața Unirii. Regizoarea Iulia Rugină, producătorii Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, scenaristele Ana Agopian și Oana Răsuceanu, alături de Angela Similea și actorii filmului vor fi prezenți la proiecțiile TIFF și vor discuta cu publicul în cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri.

Să mori de dragoste rănită spune povestea Mariei și lui Andrei, care, într-o sâmbătă seară, vor auzi pentru ultima oară celebrul cântec al Angelei Similea. Pentru că asta este seara în care fiecare a decis că va muri. De dragoste rănită.

Filmul, inspirat de unul dintre cele mai cunoscute șlagăre românești, reprezintă rezultatul unei noi colaborări între Iulia Rugină, Ana Agopian și Oana Răsuceanu, pe parte de scenariu și a patra colaborare a regizoarei cu Actoriedefilm.ro, în calitate de producător, după alte două scurt metraje (Raluca +1 și Sink) și lung metrajul ei de debut, Love Building. Distribuția filmului Să mori de dragoste rănită cuprinde 9 actori absolvenți ai Actoriedefilm.ro - școala de actorie de film fondată de actorii Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, producătorii filmului. Șirul colaborărilor a avut și o premieră – Iulia avându-l alături ca director de imagine, pentru prima oară, pe Vivi Drăgan Vasile. Alături de tinerii actori din film, distribuția Să mori de dragoste rănită o include și pe cea a cărei muzică a inspirat scenariul de la bun inceput – Angela Similea.

Despre întâlnirea cu Angela Similea și apropierea ei de acest film, Iulia Rugină spune: “Angela Similea te ascultă când vorbești altfel decât oricine altcineva dintre oamenii pe care i-am întâlnit. Nu ca să te testeze, nu ca să te cunoască, nu ca să își demonstreze nimic. Ci ca și cum parcă ar încerca să afle o mică parte din cea mai frumoasă poveste din lume pe care doar tu o știi. Și la prima noastră întâlnire, în timp ce explicam pas cu pas ce se întâmplă în film, mi s-a părut pentru prima dată că era cea mai frumoasă poveste din lume.”

Publicul TIFF se poate întâlni și discuta cu echipa filmului Să mori de dragoste rănită, care se va afla la Cluj alături de Angela Similea la TIFF Lounge, sâmbătă, 7 iunie, ora 17.00. Toți cei interesați să afle mai multe despre colaborarea dintre regizoarea Iulia Rugină, actorii filmului și celebra cântăreață, sunt bine-veniți la dialogul moderat de jurnalistul Mihnea Măruță.  

Exploreaza subiecte similare:

Să mori de dragoste rănită

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 3 iunie 2014 21:52
Nu pot sa cred ca nu o sa o vad pe regizoarea mea preferata de scurt-metraje din cauza distantei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells