S-a dat undă verde pentru partea a doua a Dune! Mai mult, avem și o dată a lansării!

de Marina Florea în 27 Oct 2021
Noua ecranizare a francizei Dune, în regia lui Denis Villeneuve, surprinde primul prag important din traseul lui Paul Atreides

Continuarea filmului Dune a primit undă verde, cu o dată a premierei stabilită pentru octombrie 2023 și revenirea lui Denis Villeneuve în calitate de regizor, producător și co-scenarist. Anunțul a fost făcut marți seară pe conturile oficiale ale Legendary și WB de pe mai multe rețele sociale, fiind însoțit de imaginea din galeria acestui articol.

Un punct cheie al negocierilor dintre Legendary și Warner Bros a fost lansarea filmului exclusiv pe marile ecrane. O premieră pe o platformă de streaming a Dune: Part Two a ieșit din discuție, scrie Deadline.

De la bun început Villeneuve a gândit primul roman din seria Dune ca o producție în două părți, mai notează publicația . Aceeași carte, semnată de Frank Herbert, apărută în 1965, a fost ecranizată într-o singură producție în anul 1984 de către David Lynch.

Lansat pe 22 octombrie, Dune a avut încasări globale îmbucurătoare, de peste 223 milioane de dolari. În România, în această primă săptămână de rulare a filmului, 41.640 de spectatori au văzut deja super-producția SF.

Cinemagia scria despre film după vizionarea de presă: „Noua ecranizare a francizei Dune, în regia lui Denis Villeneuve, surprinde primul prag important din traseul lui Paul Atreides, de la un prințișor burghez la Muad'Dib, un lider al deșertului. Poate că toată povestea asta sună a déjà-vu, însă Dune este, de fapt, primul basm spațial. Nu ca Micul Prinț, ci primul coming of age fantasy plasat în mijlocul unei lumi feudale și totodată futuriste, cu aceleași prințese și aceleași personaje năzdrăvane ca în basme, doar că în loc de balauri, apar viermi uriași și în loc de zmei, apare Stellan Skarsgard ca un tiran slinos care a îngurgitat jumătate din univers și acum levitează în rolul Baronului Vladimir Harkonnen, care dorește să îngenuncheze tot clanul Atreides și să domine în continuare ca un turbo-imperialist ce e”.

Exploreaza subiecte similare:

Dune, Dune: Part Two

Alte știri din cinema

Black Snake Moan: Samuel L. Jackson, Christina Ricci și Justin Timberlake într-un joc pervers al destinelor

Thriller-ul muzical Black Snake Moan (2006) poate fi văzut vineri, 26 noiembrie, de la 00:30, pe postul TV1000

Encanto aduce buna dispoziție pe marile ecrane și vorbește despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi

Realismul magic, o inspirație pentru filmul nostru, este ancorat în emoții și evenimente reale, spune regizorul Byron Howard

Titane, marele câștigător la Cannes 2021, în cinema din 3 decembrie

Protagonista Agathe Rousselle este la primul său rol într-un lungmetraj

E Black Friday și la filmele de pe platforma Happy Cinema

De Black Friday, ai 30% reducere la orice film de pe www.play.happycinema.ro

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 31 octombrie 2021 08:07
Regizorul a spus recent că intenţionează să adapteze şi Mântuitorul Dunei. Şi atât. O trilogie.
Phantom_sub pe 31 octombrie 2021 08:09
Dar dacă următoarele două filme o să aibă acelaşi nivel de succes printre fani şi critici, pun pariu că WB şi Legendary o să continue adaptarea celorlalte cărţi, apelând la alţi regizori.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells