Russell Crowe a vrut să refuze rolul din Gladiatorul pentru că scenariul i se părea prost

de Daniel Dumitrescu în 17 Sep 2020
Starul australian a dezvăluit că a fost la un pas să refuze rolul care i-a adus un Oscar, pe motiv că nu i-a plăcut scenariul.

În întreaga sa carieră, Russell Crowe a vrut să refuze să joace în două filme. Unul este recentul Unhinged, dar celălalt titlu reprezintă o surpriză pentru toți cinefilii - Gladiatorul.

Actorul în vârstă de 56 de ani a spus în emisiunea The Tonight Show Starring Jimmy Fallon că pentru el Gladiatorul a fost o experiență unică, în mare parte pentru că, după părerea lui, "scenariul inițial era foarte prost". "Era atât de prost. Era... Hmmm... Mda", a spus el zâmbind.

Producătorul cu care Crowe se afla în discuții nu a știut că acesta primise o versiune inițială a scenariului care între timp fusese revizuit. Din fericire, a reușit să-l convingă pe starul australian să se întâlnească, totuși, cu aclamatul regizor al peliculei, Ridley Scott.

"Producătorul nu știa că eu reușisem să fac rost de o copie a scenariului. Dar ce mi-a zis el: 'Nu vreau să-ți trimit documentul pe care îl avem fiindcă nu o să mai răspunzi. Dar te îndemn să ai o întrevedere cu Ridley Scott și vreau să te gândești la asta: e anul 180 î.Hr., ești un general roman și vei fi lucra în regia lui Ridley Scott. Doar gândește-te la asta'", a povestit Crowe.

Restul e istorie și se știe ce a urmat. Russell a povestit că s-a înțeles din priviri cu Ridley în acea primă întâlnire. Filmul a avut un succes uriaș, aducându-i un Oscar lui Crowe pentru cel mai bun actor în rol principal, dar cucerind și premiile pentru cea mai bună imagine, cel mai bun sunet, cele mai bune efecte speciale și cele mai bune costume.

Chiar și scenariul care la început îl făcuse pe Russell Crowe să dea înapoi a fost la un pas de un Oscar după revizuire, pierzând trofeul în favoarea producției Almost Famous, notează People

Deși acum își amintește că să lucreze la Gladiatorul a fost "o slujbă extrem de grea" și că tot timpul exista un mic risc în timpul filmărilor, efortul a fost recompensat din plin, crede actorul. "Când am părăsit platoul, am simțit cu siguranță energia colectivă a acelei echipe. A fost fantastic... Toți trăiam în lumea pe care Ridley o crease", a povestit Crowe. "După 20 de ani, oamenii încă mai vorbesc despre asta. Așa ceva nu se întâmplă cu fiecare film", a adăugat el.

Russell Crowe poate fi văzut în Unhinged, un thriller despre un bărbat care cade pradă furiei după un incident rutier. Starul i-a spus lui Fallon că a vrut să respingă oferta de a juca în această producție pentru că îl speria, dar când a văzut că descrierea filmului îi intriga pe prietenii lui, s-a răzgândit.


Foto: Hepta

Exploreaza subiecte similare:

Russell Crowe, Unhinged, gladiator, Almost Famous

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells