Rezultatele Concursului National de Scenarii de Film "Jean Negulesco - HBO, 2004".

1 Mar 2004
Rezultatele Concursului National de Scenarii de Film "Jean Negulesco - HBO, 2004".
HBO Romania si Fundatia de Cultura Artistica Jean Neguescu au placerea de a anunta oficial care sunt castigatorii celei de-a patra editii a concursului de scenarii Jean Negulescu – HBO.

Amintim ca scenariul castigator la categoria lung metraj va fi tradus si trimis mai departe, ca sa reprezinte Romania, la etapa internationala a concursului de scenarii Hartley Merrill.

Juriul care a stabilit castigatorii acestei editii a fost format din urmatorii membrii: Cristina Corciovescu, Manuela Cernat, Mihai Orasanu, Titi Popescu si Nicolae Margineanu. Presedintele onorific al juriului a fost George Vascan, Country Manager HBO Romania.

Juriul celei de-a IV a editii a Concursului de Scenarii Jean Negulescu a constatat cu bucurie aparitia unui nou val de scenaristi. Din totalul celor 150 de texte inscrise in concurs, 96 au fost de scurt metraj si 54 de lung metraj.

In categoria scurt metraj au fost nominalizate 12 scenarii, de valoare apropiata, semnate de: Cristian Nencu, Florin Stanciu, Isabela Moldovan, Gabriel Sarbu, Vlad Trandafir, George Adamescu, Mircea Popesu, Nicolae Beres, Daniel Iordan, Vasile Albinet, Catalin Mitulescu, Florin Lazarescu.

In categoria lung metraj au fost nominalizate pentru virtutile lor cinematografice si subiectele alese, 10 scenarii semnate de Andrei Serban, Eugenia Jovinir, Emanuel Ciocu, Catalin Goaris, Paul Taniani, Teodor Dubris, Tudor Voican, Adrian Sitaru, Florentina Aiaculoare, Ileana Muntean.


In unanimitate, Juriul a acordat urmatoarele premii:

Scurt Metraj
“O zi buna de plaja” de Catalin Mitulescu, absolvent al Sectiei de Regie UNATC pentru poezia, umorul si subtila constructie a unei situatii limita.

Lung Metraj
“Schimb valutar” de Tudor Voican, absolvent al Sectiei de Comunicare Audio Vizuala a UNATC, pentru acuratetea cu care surprinde, intr-o formula moderna si alerta tragi-comicul unor destine in “tranzitie”.

Juriul a mai acordat o mentiune speciala pentru scurt metrajul “Lampa cu Caciula” de Florin Lazarescu, absolvent al Facultatii de Litere din Iasi.

Membrii juriului ne-au impartasit cateva impresii despre scenariile castigatoare:

* Nicolae Margineanu: “Scenariul lui Catalin Mitulescu este alert, scris cu vigoare, simplitate si umor.”

* “Tudor Voican atinge un subiect fierbinte – emigrarea romanilor in strainatate si dezvaluie cu multa caldura eforturile disperate ale unui tanar de a ajunge sa lucreze in afara pentru a-si putea intretine familia.”

* Cristina Corciovescu: “Cele doua premii au ca numitor comun constructia unor personaje interesante prin pitorescul si realismul lor.”

* Mihai Orasanu: “Am descoperit cateva nume de scenaristi talentati, cu care mi-as dori sa colaborez in viitor.”

* Manuela Cernat: “Scenariile sunt pline de autentica viata, au nerv si, foarte important, imbina elementul atractiv cu premizele unui cinematograf de buna calitate.”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells