Resident Evil: Capitolul final încheie la cote înalte franciza

de Gloria Sauciuc în 7 Feb 2017
Aceasta este a șasea și ultima parte din seria care a intrat în istorie drept cea mai de succes franciză inspirată din jocuri video, primele cinci părți cumulând încasări de aproximativ 1 miliard dolari la nivel global

„Resident Evil. Final Chapter”/„Resident Evil: Capitolul final” s-a lansat pe 3 februarie în cinematografe, fiind urmărit în weekendul premierei de 31.310 români, devenind lider detașat în box office-ul național al week-end-ului.

„Final Chapter” e finalul declarat, și - cel mai probabil - nu se va întâmpla ca în cazul Resident Evil: Extinction cu care se anunța încheierea trilogiei, dar care a avut final deschis, lăsând loc unor continuări.

De data aceasta, miza e consistentă - Alice (Milla Jovovich) are de găsit fiola cu antidotul ce poate eradica definitiv Virusul T. Are la dispoziție numai 48 de ore pentru asta. Lupta decisivă se poartă chiar în „Stupul” din Raccoon City, acolo unde liderii Umbrella Corporation au creat înspăimântătorul virus.

Acest ultim episod al francizei nu este doar un nou omagiu adus de Paul Anderson frumuseții Millei Jovovich ci o încheiere pe notă înaltă: tot ce și-ar dori un iubitor al thrillerelor de acțiune va găsi în acest film. Lupte corp la corp intense, suspans bine dozat, capcane întinse membrilor Rezistenței gândite parcă de Jigsaw (seria horror Saw), valuri de foc revărsate de pe cel mai înalt turn al orașului filmate cu oareșce poezie. Paul Anderson este un maestru al filmelor de acțiune.

Peisajul și paleta fierbinte de culori duc cu gândul la Mad Max (ca și vehiculele blindate ale Umbrella), iar scenele de noapte sunt la fel de bântuitoare ca în SF-ul Pitch Black (2000). În acest ultim capitol se lămurește legătura dintre Alice - Regina Roșie (interfața cu chipul unei fetițe) și Alicia Marcus. De asemenea, primim o porție consistentă de machiavelism de la imbatabilul Dr. Isaacs (Iain Glen).

După o confruntare cu câțiva mutanți (creatorii și-au luat o libertate deplină în imaginarea lor, Alice având de înfruntat o pasăre-liliac-mutantă, rudă de gradul V cu Predator, pe care o vedeți scurt și în trailerele oficiale; apropo, Umbrella nu făcuse experimente doar pe oameni?) adevăratul inciting event apare când Alice e luată ostatic tocmai de oamenii Umbrella Corporation. Asta se întâmplă după ce Alice cade într-o cursă cusută cu ață albă. Dar plauzibilitate nu a fost niciodată principalul obiectiv al filmelor Resident Evil...  Sau, la un alt moment al filmului, Alice îi organizează pe membrii Rezistenței dar face o greșeală de strategie ce s-ar putea ierta doar unui copil.

Sângele curge galoane, zombi au o viteză uriașă, Milla Jovovich e în super formă, per ansamblu, Resident Evil. Final Chapter este un final onorabil pentru franciză, achitându-se de tot ceea ce așteptăm de la această serie.

Exploreaza subiecte similare:

Resident Evil: The Final Chapter, Milla Jovovich, SAW, Pitch Black, Mad Max, Iain Glen

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AeroX pe 7 februarie 2017 18:34
Nu ma asteptam la o recenzie destul de favorabila, as putea spune. Ceea ce e bine daca filmul a fost primit cum trebuie.
cavallioty pe 7 februarie 2017 19:03
Primele 5 filme nu au trecut pragul miliardului,au avut nevoie si de ajutorul acestui ultim film,desi Sony a declarat acest lucru cifrele spun altceva
916 milioane conform wikipedia
921 milioane conform BoxofficeMojo
Te-ai molipsit de la Cristina?

Phantom_sub pe 8 februarie 2017 14:34
L-am văzut. Naşpa film. Varză.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells