Rendezvous with Rama, după Arthur C. Clarke, va avea regia semnată de Denis Villeneuve (Dune)

de Marina Florea în 21 Dec 2021
O poveste despre un prim contact cu o civilizație extratrestră

După ce a adus la viață planeta Arakis cu celebra adaptare a Dune a lui Frank Herbert, călătoria lui Denis Villeneuve va merge și mai departe cu Rendezvous With Rama. Alcon Entertainment, care a mai lucrat cu Villeneuve la filmele Prisoners și Blade Runner 2049, a achiziționat drepturile asupra clasicului marca Arthur C. Clarke Rendezvous With Rama, angajându-l la regie pe colaboratorul lor preferat, scrie scifi.radio.com

Denis Villeneuve este un regizor franco-canadian cunoscut pentru abordarea lui sensibilă, profundă asupra filmelor comerciale. A introdus elemente fantasy și SF în toate filmele sale. Primul său succes major a fost thriller-ul Sicario, urmat de Arrival, o adaptare fascinată a Story of Your Life, de Ted Chiang (câștigător al Premiului Nebula), o poveste de dragoste ieșită din timp.

Scrierea a câștigat premiile Hugo și Nebula pentru cel mai bun roman.

Drepturile asupra seriei de romane Rama au fost deținute timp de 20 de ani de Morgan Freeman și Revelations Entertainment, care vor semna producția filmului împreună cu Alcon. Freeman a obținut drepturile asupra filmului de la Clarke însuși.

Arthur C. Clarke este un nume de referință al literaturii SF-ului, fiind unul dintre inventatorii sateliților de comunicații, unul dintre autorii scenariului pentru 2001: A Space Odyssey, numit „Mare maestru” al SFWA/Science Fiction and Fantasy Writers of America și gazdă a mai multor seriale TV (Arthur C. Clarke’s Mysterious World), fiind înnobilat în 1998. De asemenea, a înființat premiul Arthur C. Clarke pentru scrierile SF și centrul de creație The Arthur C. Clarke Center for Human Imagination la UCSD.

Sir Arthur este cunoscut pentru abordarea sa poetică a subiectului SF, unul dintre citatele sale preferate fiind: „Orice tehnologie suficient de avansată este tot una cu magia”. Și, într-adevăr, în filmele ce adaptează scrierile sale este prezent un simț al magiei și al minunilor, notează scifi.radio.com. Rendezvous with Rama (1973) este o poveste despre un prim contact cu o civilizație extratrestră. Plasat la începutul secolului XXII, un asteroid este observat intrând în sistemul solar din spațiul intergalactic.

Numit Rama (după zeul suprem al hindușilor), asteriodul se dovedește a fi o navă spațiala uriașă de 50 km. O expediție trimisă să îl exploreze surprinde misterele asteroidului. Scrierea a câștigat premiile Hugo și Nebula pentru cel mai bun roman – o reușită pe care Clarke o va repeta cu The Fountains of Paradise, care descrie un lift spațial foarte asemănător cu cel din noul serial TV Fundația.

Exploreaza subiecte similare:

Frank Herbert, Arthur C. Clarke, Dune, Foundation

Alte știri din cinema

Documentarul Tutankhamon – Ultima expoziție, în premieră din 20 mai

Va fi proiectat în cinematografele Happy Cinema din București și din țară

La cinematograful Cinemax te poți bucura de popcorn 1+1 gratis, oferit de Dan Badea

Intră în filmul lui Dan Badea și savurează o experiență cinematografică la maxim

Margot Robbie este protagonistă doar în unul dintre cele două scenarii pregătite pentru Pirații din Caraibe 6

ProducătorulJerry Bruckheimer: „avem două variante de scenariu la Pirații – unul cu ea, unul fără ea...”

Crimes of the Future, de David Cronenberg, rating restrictiv pentru „conținut violent și nuditate explicită”

Crimes of the Future face parte din Selecțiunea Oficială de la Cannes 2022

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells