Remake-uri (la care nimeni nu se gândea) în pregătire la Hollywood

Iată ce proiecte sunt interesaţi cei din Cetatea Filmului să refacă, repornească de la zero, sau cosmetizeze

The Prophet/Un prophète (2009)

Originalul: Un film dur, semnat Jacques Audiard, despre ascensiunea unui tânăr aflat la închisoare către putere a captat cu repeziciune atenţia publicului după debutul la Festivalul de la Cannes. Filmul trata subiectul violenţei, al moralei, având parte de un joc excelent al actorilor. De altfel, filmul acesta este cel care l-a lansat ca actor pe Tahar Rahim.

Acum? Sony a anunţat în iunie 2013 că a achiziţionat drepturile pentru un remake al filmului, cu Neal Moritz - producătorul lui Fast & Furious - ales pentru a coordona proiectul. Nu se cunosc multe despre cum s-ar adapta povestea în varianta americană, însă fanii filmelor poliţiste au primit noi speranţe atunci când Dennis Lehane, scenaristul lui Shutter Island şi al The Drop, a fost adus în echipă pentru a scrie scenariul. Deocamdată nu se cunosc opţiunile pentru regizor sau pentru distribuţie.

The Wild Bunch (1969)

Originalul: Sam Peckinpah a fost cel care a dus această poveste pe ecran: un grup de nelegiuţi încearcă să dea ultima lor mare lovitură, pe măsură ce Vestul Sălbatic, aşa cum îl ştiau ei, începuse să dispară în jurul lor. În film apăreau William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan şi Edmond O'Brien, fiind nominalizat la două Oscaruri.

Acum? În 2011, Tony Scott a început discuţiile cu Warner Bros. despre pregătirea unei noi versiuni a filmului, însă acest proiect a dispărut printre multe acele pe care le avea în pregătire şi s-a pierdut, se pare, odată cu moartea sa tragică survenită în 2012. Actualmente, proiectul se află în mâinile lui Will Smith, care pregăteşte o nouă versiune, una care plasează acţiunea la ora actuală: un agent federal căzut în dizgraţie strânge o echipă care urmează să vâneze o bandă de traficanţi mexicani de droguri. Ţinând cont de rezultatele modeste la box office ale thriller-ului Sabotage, pe aceeaşi temă ( regizor David Ayer), acest proiect ar putea rămâne în aşteptare pentru ceva mai mult timp.

Van Helsing (2004)

Originalul: La momentul lansării, Van Helsing promitea mult: Stephen Sommers câştigase reputaţie cu hit-uri de box-office de şcoală veche (The Mummy, The Mummy Returns), iar carismaticul Hugh Jackman apărea în rolul principal, aşa că filmul nu putea să iasă altfel decât unul captivant. În schimb, filmul a dezamăgit, fiind mai interesat de efectele speciale decât de personajele în sine, şi la costuri de 160 de milioane dolari abia a strâns 275 la box-office-ul global.

Acum? Deşi povestea lui Van Helsing a mai fost reinventată şi înainte şi după, iată că cineva mai are încă o tentativă.Guillermo del Toro o avea în pregătire încă din 2010, însă abia în 2012 au existat progrese reale, atunci când proiectul a trecut sub scenariul lui Alex Kurtzman şi Roberto Orci, iar Tom Cruise s-a pregătit pentru unul din roluri. În acelaşi an, Rupert Sanders s-a anunţat interesat de regie.

The Transporter (2002)

Originalul: Luc Besson a reuşit să facă propria sa franciză de filme, regizând, scriind scenarii sau semnând producţia la filme de acţiune cu multă tensiune dar care nu dau mult de gândit. Şi a făcut asta de ani întregi. Unul dintre succesele sale este seria The Transporter, în care Jason Statham este imperturbabilul Frank Martin, un dur care şi-a făcut un renume din a putea transporta lucruri ilicite acolo unde trebuie să ajungă repede şi fără zgomot. Un fel de Poştă rapidă, dar cu musculatura mai proeminentă. Totuşi, de fiecare dată trebuie să apară şi o problemă.

Acum? Besson a mai livrat, deja, conceptul şi unui serial TV, şi au fost discuţii pentru a-l mai readuce pe Statham şi pentru al patrulea film din serie. Totuşi, în februarie anul acesta, firma lui Besson, EuropaCorp a anunţat public că Ed Skrein (Ill Manors) va intra în costumul Transporter-ului pentru a-i da acestuia o faţă mai tânără. Filmările vor începe în iunie anul acesta,Camille Delamarre (Brick Mansions), protejata lui Luc Besson, la regie.

The Grudge (2002)

Originalul: Takashi Shimizu ştia cu siguranţă că începuse bine cu Ju-on: The Grudge, un film pentru publicul japonez în 2002. A reuşit să facă să se nască era filmelor horror japoneze, care au schimbat gusturile şi ale publicului european la începutul anilor 2000. Shimizu a făcut propriul remake în 2004 cu Sarah Michelle Gellar în rolul principal, urmat de un sequel în 2006, înainte de a-i preda ştafeta lui Toby Wilkins, în 2009, pentru cel de-al treilea film. După trei filme, nimeni nu mai credea într-un remake, corect?

Acum? Compania lui Sam Raimi, Ghost House Pictures a anunţat luna trecut că urmează să revizuiască din nou conceptul acum, la cinci ani de la ultimul film. Sub ce formă se va realiza acest nou remake rămâne încă subiect de speculaţii, însă compania l-a angajat pe scenaristul Jeff Buhler (Midnight Meat Train) să conceapă o nouă turnură a poveştii.

Starship Troopers (1997)

Originalul: Pare să nu fi trecut mult timp de când Paul Verhoeven a ecranizat SF-ul lui Robert Heinlein, însă la ora actuală ne apropiem încet de cea de-a 20-a aniversare a acestuia. Dacă ne amintim cu nostalgie de film, să ne gândim la ce arăta atunci filmul regizorului lui RoboCop: trei nave pline cu recruţi, care vor ataca pe monştrii uriaşi dar paşnici pentru a fi apoi masacraţi şi striviţi. Totul în numele satirei, ceva pe care sequel-urile au încercat să recreeze, dar fără succes.

Acum? Favoritul este Neal Moritz de la Sony/Universal, cel care niciodată nu a dat peste franciză de filme pe care să nu îşi propună să o readucă în atenţie.Aşa că s-a hotărât să resusciteze şi noul Troopers. În fond, omul deja a luat Total Recall de la Verhoeven şi l-a transformat în altceva. Scenariştii lui X-Men:First Class, Ashley Edward Miller şi Zack Stentz, au fost cooptaţi la rândul lor în 2011 pentru o abordare mai realistă şi mai puţin violentă a cărţii lui Heinlein.

The Mummy/Mumia (1932/1999)

Originalul: Istoria Mumiei pe ecranul de cinema este în întregime una a remake-urilor. Boris Karloff şi studiourile Universal pot revendica cea mai bună versiune originală, asta până în 1999 atunci când Stephen Sommers a adus un remake energic, cu Brendan Fraser în rolul căutătorului de comori Rick O'Connell, care descoperă mai mult decât căuta atunci când dă peste mumia lui Imhotep (Arnold Vosloo). Sommers a continuat cu The Mummy Returns, după care a venit Rob Cohen cu dezamăgitorul The Mummy:Tomb of The Dragon Emperor în 2008.

Acum? Prea devreme pentru un remake? Oare?...

Universal a anunţa în 2012 că urmează să se întoarcă la tema mormintelor egiptene pentru încă un sequel. Chiar şi aşa, cu un Len Wiseman şi cu diverşi scenarişti în echipă (inclusiv, la un moment dat, cu scenarii contradictorii de la Jon Spaihts şi Billy Ray),  Andres Muschietti se zvonea că ar fi opţiunea pentru regie.

Exploreaza subiecte similare:

Un prophète, Van Helsing, The Wild Bunch, Ju-on: The Grudge, The Mummy, The Transporter, Starship Troopers, The Mummy Returns

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 16 aprilie 2014 10:42
ei bine daca filmele sunt interesante si aduc ceva nou.........de ce nu.......??? sa vedem ce va iesi.....poate vor fi totusi filme bune.......de la filmul mumia am asteptari mai mari....
Bayard pe 16 aprilie 2014 11:53
Si The Raid vor sa-l refaca in versiunea americana.... de-asta filmul indonesian a fost sabotat in SUA, l-au distribuit in foarte putine sali.
spartacus pe 16 aprilie 2014 12:16
Vad ca pe lista se afla si STARSHIP TROOPERS, un film cu multi fani. Eu, unul, nu sunt fanul remake/urilor pt ca peste 90% din ele ies mai mult mai slabe decati originalele. In acest caz amintit de mine vad ca se spune ca se are in vedere, la remake, sa fie mai putina violenta in film - pai tocmai asta a atras atat de multi fani pt ca vedeau ceva ce nu ma vazusera. Cand mai toate filmele insista acum pe cat mai multa violenta, sa faci un asemenea film cu mai putina violenta, desi scenariul iti permite din plin, mi se pare o prostie. Parerea mea.
VIBERS pe 16 aprilie 2014 16:12
Ce zici de The Departed?
Han_Solo pe 16 aprilie 2014 12:50
Pe cand un remake la Avatar?
Gloria pe 16 aprilie 2014 13:50
:))
Bayard pe 16 aprilie 2014 15:31
Ah, tu crezi ca Avatar 2,3,4 o sa fie chiar diferite fata de primul Avatar? amuzant :)
cosmin742000 pe 16 aprilie 2014 13:55
Sa fim seriosi , oare chiar nimeni nu se astepta la remakeuri dupa The Grudge , Starship Troopers , Mummy , sau Van Helsing ?Poate pentru ca filmele astea au fost atat de slabe in original incat nimeni nu se gandea ca s-ar mai putea stoarce ceva din ele.Doar asa :)
Bart_Simpson pe 16 aprilie 2014 17:01
Primul "Mumia" a fost OK, mi-a placut. Celelalte doua sau cate or fi fost au fost penibile.
Bart_Simpson pe 16 aprilie 2014 17:00
Eu nu tin minte niciun urias pasnic in Starship Troopers. Erau niste insecte cu care omenirea era in razboi... Asta trecand peste exprimarea demna de limba chineza (cred, nu cunosc chineza, dar pseudo-traducerea asta din cine stie ce articolas in engleza pare sa se potriveasca): "trei nave pline cu recruţi, care vor ataca pe monştrii uriaşi dar paşnici pentru a fi apoi masacraţi şi striviţi."
Han_Solo pe 17 aprilie 2014 10:28
Well, Starship Tropers a fost interesant ca si idee, pacat de casting. Casper Van Dien, Denise Richards si tipa aia roscata care a aparut in ceva filme erotice prin anii '90, nu stiu ce a fost in capul cellora care au ales actorii pentru acest film.
The Wild Bunch nu cred ca va functiona ca si remake, mai ales gandit pentru zilele noastre. Unul dintre motivele pricipale pentru care The Wild Bunch a fost si este un film grozav este, asa cum se mentioneaza si in articol, faptul ca Vestul Salbatic incepe incetul cu incetul sa dispara iar acesti nelegiuti sunt depasiti de timp.
Poate un The Wild Bunch dar cu hackeri in loc de Cowboy ar avea mai mare succes:)

MFTzOr pe 17 aprilie 2014 11:38
As dori sa se faca un ramake si pentru filmul Spartacus , ar fi interesant .
badandra pe 17 aprilie 2014 18:49
Nu mai exista imaginatie de se fac atatea remake-uri!!!!
alex_il_fenomeno pe 10 octombrie 2014 01:54
Unele sunt foarte inspirate, cel putin in aparenta, altele parca nu... Vom vedea in viitor rezultatele.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells