Record la box office după 15 ani în Danemarca. Iată filmul care a reuşit această performanţă

de Cristina Grigore în 9 Mar 2016
A Conspiracy of Faith îl are ca scenarist pe Nikolaj Arcel (A Royal Affair)

Flaskepost fra P/A Conspiracy of Faith a înregistrat cel mai mare număr de bilete vândute în cinematografele din Danemarca, scrie Variety.com. Este un record doborât după 15 ani la box office-ul danez, încasările ajungând – de la lansarea din 3 martie – la un total estimativ de 1,7 milioane de dolari.

Pelicula este adaptarea bestseller-ului semnat de Jussi Adler-Olsen – şi continuarea unei trilogii din care mai fac parte The Keeper of Lost Causes şi The Absent One. Scenariul îi aparţine lui Nikolaj Arcel, un nume cunoscut datorită lui A Royal Affair, ce i-a adus Ursul de Argint la Berlin, în 2012.

A Conspiracy of Faith îl urmăreşte pe detectivul Carl Mørck şi pe asistentul acestuia, Assad, într-un caz oribil de crimă, în care se împletesc psihopatia şi fanatismul, raportul poliţiei pornind de la răpirea unor fraţi pe care părinţii lor nu i-au declarat însă, dispăruţi.

Distribuţia este alcătuită din Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, alături de Jakob Oftebro (Kon-Tiki) şi Pål Sverre Hagen (Ragnarok). Filmul a fost distribuit în mai bine de 60 de ţări, printre care America de Nord, Franţa, Spania, Germania, Rusia.

Exploreaza subiecte similare:

Flaskepost fra P, Kvinden i buret, The Absent One, Nikolaj Arcel

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 9 martie 2016 09:01
Nu e de mirare, cel putin pt mine> sa nu uitam ca, in ultimii ani, filmele nordice au avut un tot mai mare succes. Unul dintre cele mai elocvente exemple sunt cele trei filme ale seriei "Millenium" (primul lansat in 2009), care au spulberat record dupa record in tarile nordice, dar nu numai, basca au avut parte si de un remake american - inferior originalului. Din fericire pt noi, cinefilii, asemenea filme/vesti sunt asteptate cu nerabdare...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells