Recomandări Timp liber: teatru „Jocul din Ialta”, lansare de album şi spectacolul de dans „West Side Story”

de Gloria Sauciuc în 17 Nov 2014
Pe 20 noiembrie, frumoasa Ana Sergheievna se va întâlni cu mult-iubitul Dimitri, la Teatrul de pe Lipscani, în „Jocul din Ialta”

Luni, concert

Formaţia Phoenix îşi lansează albumului „Vino, Țepeș!”, în data de 17 noiembrie, la Teatrul Național București, începând cu ora 19. Producția aduce împreună ca fir epic povești ale marilor voievozi români în cadrul unor compoziții complexe cu mesaj puternic. Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân sau Mihai Viteazul sunt prezentați prin intermediul unor texte consacrate ale scriitorilor clasici (Coșbuc, Eminescu, Macedonski etc), într-un album de spirit românesc și cultură valoroasă, rar întâlnită în peisajul comercial al muzicii de astăzi.

Marţi, reenacting

Discuții, proiecție video și de fotografii inedite cu si despre coregrafa și dansatoarea Lizica Codreanu au loc marţi, în cadrul unui eveniment insolit, de la ora 18.30, la Cinema Union. Dansatoare și coregrafă de origine română, Lizica Codreanu, apropiată a grupurilor de avangardă din Paris, a revoluţionat într-o carieră fulgerătoare, codurile dansului. Așadar, marţi, o reîntâlnire încrucișată cu Lizica Codreanu, Erik Satie și Constantin Brâncuși, pe de o parte, iar pe de altă parte – cu Vava Ștefănescu și Cornel Mihalache, într-o sesiune de discuții cu cercetatoarea Doina Lemny, moderate de Igor Mocanu. Bineînțeles, nu înainte de a revedea reînscenarea dansului creată în 1996.

 Miercuri, expoziţie

Între 19 şi 23 noiembrie, Muzeul Naţional de Istorie vernisează expoziția temporară „Regele a murit! Trăiască Regele!”, prin care își propune să onoreze memoria primilor doi regi ai României, cu ocazia împlinirii unui secol de la încetarea din viață a regelui Carol I și venirea la tronul României a regelui Ferdinand.

Joi, teatru

Pe 20 noiembrie, frumoasa Ana Sergheievna se va întâlni cu mult-iubitul Dimitri, la Teatrul de pe Lipscani „Jocul din Ialta” – dramatizarea într-un act a lui Brian Friel după „Doamna cu cătelul”, nuvela lui de A.P. Cehov considerată una dintre cele mai reușite proze scurte scrise vreodată – se joacă joi, 20 noiembrie, de la ora 19, la Teatrul de pe Lipscani (Str. Lipscani nr. 53). Eroii acestei fascinante poveşti de dragoste sunt interpretaţi de actorii Adrian Păduraru şi Ana Donosa. Biletelese pot lua online de pe bilete.ro. Este pentru prima dată când dramatizarea lui Brian Friel, unul dintre cei mai mari dramaturgi contemporani, se joacă pe o scenă românească. Afinitatea sa specială pentru opera scriitorilor ruşi este transpusă în una dintre „cele mai diafane şi mai dramatice piese de teatru de până acum, Jocul din Ialta”, după cum spunea Richard Pine, celebru autor şi critic de teatru. Spectacolul de teatru „Jocul din Ialta”, în regia lui Cezar Ghioca, s-a lansat în luna septembrie a acestui an.

Doina Papp, critic de teatru la publicaţia Adevărul, a scris despre piesă că „merită văzută cel puţin pentru jocul sensibil al tinerei aproape debutante Ana Donosa, pentru reîntâlnirea cu Adrian Păduraru într-un rol abordat cu fină ironie si pentru ineditele soluții de decor, pictat live de Dl Ion Nedelcu”. Răzvan Penescu, fondator Liternet.ro: „Cred că e nevoie de acest gen de spectacol şi de acest fel de text, mă bucur că doi actori pe care nu îi văzusem niciodată pe scenă au un spectacol care stă în mare parte pe umerii lor. O să îl păstrez în programul cultural al site-ului"...

 Vineri, balet

Opera comică pentru copii vă invită la Pygmalion. Baletul, prezentat într-o adaptare după George Bernard Shaw ne spune antica poveste a lui Pygmalion şi a Galateei transfiguraţi în lumea modernă în pielea profesorului Henry Higgins şi a frumoasei florărese Eliza Doolittle.

Sâmbătă, concert

Sâmbătă, 22 noiembrie, la Berăria H (Șoseaua Kiseleff nr. 32) va fi Timpuri Noi Reunion!

Duminică, spectacol de dans

Spectacolul West Side Story, de Răzvan Mazilu, va avea loc la Teatrul Odeon. Povestea de dragoste dintre portoricana Maria şi americanul Tony e readusă la viaţă pe scena Sălii Majestic. Conflictul dintre cele două bande de tineri de pe străzile din New York este perfect credibil, tensiunea dintre membrii lor, reală.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells