Recomandări Timp liber: spectacole şi târguri în aer liber, plus concerte, balet şi teatru

de Gloria Sauciuc în 2 Mai 2014
Dacă mini-vacanţa de 1 mai v-a prins încă în Bucureşti, iată cum vă puteţi petrece timpul liber

Vă propunem o serie de evenimente ce se desfăşoară în Bucureşi zilele acestea. Dacă niciuna dintre variante nu este pe gustul vostru, vă invităm să consultaţi rubrica „Timp liber” pentru a avea o imagine completă asupra concertelor, petrecerilor, spectacolelor şi expoziţiilor organizate perioada aceasta.

Spectacol de statui vivante în Parcul Herăstrău
2 mai, ora 19:00,  „O noapte furtunoasă”

Personajele caragialeşti ale sfârşitului de secol XIX îşi afirmă actualitatea şi unicitatea prin intermediul limbajul nonverbal, specific teatrului universal al secolului XX.

Târg la Muzeul Ţăranului Român
2-4 mai, acces liber

Sărbătoare românească la Muzeul Ţăranului Român (Şoseaua Kiseleff nr. 3) cu buntăți pregătite la fața locului, după rețete țărănești, de pe plaiuri dâmbovițene, până pe 4 mai inclusiv. Nu vor lipsi obiectele de antichități: cufere, mobilier, tablouri, bijuteri, cărți, cărți poștale, ceramică, patefoane.

Balet la Opera Naţională Bucureşti
sâmbătă, 3 mai, de la ora 19.00

Iubitorii de dans contemporan pot urmări baletul „Femei”, în coregrafia lui Gheorghe Iancu - la Opera Naţională Bucureşti. Spectacolul „Femei” este „o dramă care-și găsește locul în contemporaneitate și, mai presus de orice, un portret al femeii de oricând și de pretutindeni, complicată, frumoasă, pasională”, spune criticului muzical Gabriella Gori. Coloana sonoră este alcătuită din lucrări ale compozitorilor Serghei Rahmaninov, Dimitri Şostakovici, Igor Stravinski, Paul Hindemith şi din cântece ortodoxe ruseşti. Balerina Corina Dumitrescu are rolul principal. 

Teatru
duminică,  4 mai, ora 19:00, „Proof”, la Godot Cafe Teatru (Strada Blănari)

O poveste tulburătoare despre geniu și nebunie. Unde e adevărul? Care e granița care le separă pe cele două și cine este îndreptățit să judece de ce parte a ei ne aflăm? Poate dragostea să depășească bariera dintre sănătate și nebunie? 

Concerte
joi, Zdob și Zdub la Hard Rock Café

Pe 8 mai, la cererea publicului, Zdob și Zdub revin la Hard Rock Café din București pentru încă un concert incendiar, după ce precedentul show din ianuarie a fost sold out! Biletele pot fi găsite pe www.iabilet.ro, în magazinele UMAN și Senia din toată țara, în Clubul Rockstadt din Brașov și la Hard Rock Café, la prețul de 80 de lei. Biletele cu loc în picioare în fața scenei la prețul de 60 de lei pot fi găsite în rețelele IaBilet, Eventim, Myticket și Bilete.ro dar și online pe www.iabilet.ro, www.eventim.ro, www.myticket.ro și www.bilete.ro  

vineri, Adrian Nour & Cantaloop, tot la Hard Rock Café

Pe 9 mai, de la ora 22:00, BestMusic Live Concerts vă invită la Hard Rock Café pentru un concert-eveniment, unde muzica celor de la The Beatles va fi interpretată într-o manieră inedită de către Adrian Nour & Cantaloop, alături de o serie de muzicieni non-conformiști reuniți sub egida „Beatlesa€™na€™Jazz”. Una dintre cele mai fermecătoare apariții și voci ale scenei de jazz din ultimii ani din România, Cătălina-Oana Beta, împreună cu finalistul show-lui TV „€œVocea Romaniei”, Adrian Nour, acompaniați de trupa Cantaloop, vor explora într-o manieră jazzistica non-conformistă celebrele hituri „Hey Jude”, „Yesterday”, „Yellow Submarine”, „All You Need îs Love”, „Lady Madonna” și multe altele. Biletele pot fi găsite online pe www.iabilet.ro şi la Hard Rock Cafe. Acestea au preţul de 35 de lei (cu loc la masă) şi 50 de lei (VIP, cu loc la masa în faţa scenei).

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 16 decembrie 2014 01:32
Dap, cel mai tare eveniment vine tot din HardRock Cafe.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells