Recomandări timp liber: ateliere creative, un spectacol tulburător la Bulandra şi baletul „Spărgătorul de nuci”

de Gloria Sauciuc în 10 Ian 2014
Ne face plăcere să constatăm cu câte evenimente culturale şi recreative ne îmbie Bucureştiul. Iată, aşadar, recomandările noastre din mulţimea de tentaţii ale weekend-ului. Vă invităm, totodată, să consultaţi secţiunea „Timp liber” de pe Cinemagia, pentru a vă face o imagine completă asupra modului în care v-aţi putea petrece weekend-ul

Vineri, 10 ianuarie, de la ora 20:00, Simfonia a V-a a lui Ludwig Van Beethoven se va cânta la patru mâini în Green Hours 22. Şi dacă nu era îndeajuns, celor doi virtuozi ai pianului le mai cade cu tronc aceeaşi femeie din public, iar confruntarea ia proporţii. Cât de mari şi unde se va ajunge?! Noi, cei de la Cinemagia, vrem să aflăm, aşa că - probabil - ne vom afla diseară la reprezentaţie.

O altă variantă pentru vineri seară este petrecerea cu tema Ancestral din Control Club. Vibrațiile străvechi şi muzici ale pământului din toate colțurile globului par a fi ceea ce avem nevoie la final de săptămână. Totul începe seara aceasta, de la ora 23.

Sămbătă şi duminică are loc spectacolul Spărgătorul de nuci, la Opera Naţională din Bucureşti, de la ora 19:00. În casa domnului Stahlbaum domnește atmosfera sărbătorească a Crăciunului. Părinții fac ultimele retușuri la pomul de iarnă, așezând lângă el cadourile pentru copii. Se aprind beculețele și se deschide ușa. Clara (balerina Oana Babuşka) și Fritz (balerinul Lucas Campbell), copiii domnului Stahlbaum, dau buzna în cameră. Le urmează verii și verișoarele cu părinții lor. Copiii se așază în rând și încep un marș voios. După dansul adulților vine și unchiul Drosselmayer (balerinul Raul Oprea). Acesta este așteptat cu nerăbdare, căci de fiecare dată le aduce copiilor surprize neobișnuite. Nu-i va dezamăgi nici acum. La început copiii se bucură, apoi încep să se certe din cauza cadourilor. Fritz câștigă disputa, iar Clara izbucnește în lacrimi. Pentru a o consola, unchiul Drosselmayer îi dă fetei un „Spărgător de nuci” (balerinul Vlad Toader), costumat în uniformă militară...

 În perioada 10-24 ianuarie, Fundația Calea Victoriei (Strada Popa Soare nr.40) vă invită la un Atelier de stil vestimentar masculin. Un atelier destinat bărbaților dezinteresați de modă, dar preocupați de propria imagine, bărbaților care vor să facă alegeri vestimentare potrivite anatomiei lor, contextului în care se află și mesajelor pe care vor le transmită celor din jur. Veţi afla cum se fac aceste alegeri vorbind despre proporțiile corecte, etichetă vestimentară, stil de viață. De ce a avea o educatie vestimentara adecvata este mult mai important decat a deține costumul sau pantofii perfecți. În cele trei întâlniri, vor fi abordate următoarele teme: codurile vestimentare, costumul și cămașa, piesele de bază ale garderobei bărbatului actual, ţinuta de ceremonie are puterea de a transforma, din punct de vedere vizual, orice bărbat într-un domn. Cursul va avea trei întâlniri și va avea o frecvență săptămânală, în fiecare vineri. Prima întâlnire va avea loc pe 10 ianuarie, ora 19:00.

Blogging, facebook, twitter - Creativitate în mediul online” este un alt curs care credem că v-ar putea interesa. Se ţine în fiecare joi, începând cu ora 19:00, până pe 6 februarie. Jurnalistul și scriitorul Eugen Istodor vă propune un curs practic de îndrumare în universul media virtual. cum să ne construim o identitate virtuală și care sunt limitele și avantajele unui asemenea gest.

Duminică, 12 ianuarie, de la ora 18:30, se joacă la Teatrul Bulandra Crimă şi pedeapsă. Marius Manole, Marian Râlea, Rodica Lazăr, Anca Androne trebuie descoperiţi în acest spectacol tulburător. „Asistăm, cu siguranţă, la una dintre cele mai interesante dramatizări ale romanului dostoievskian. O punere în discuţie a dezechilibrului uman, o privire asupra dialecticii răului şi a posibilei salvări. O montare sintetică în care strălucesc aceiaşi trei Raskolnikov: Richard Bovnoczki, Marius Manole şi Vlad Logigan şi care, prin distribuirea lui Marian Râlea câştigă în teatralitate şi se îmbogăţeşte semantic”, scrie Răzvana Niţă despre spectacol.

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2014 13:01
Foarte multe momente artistice interesante... foarte frumos.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells