Realism șocant. Asta promite inovativa tehnologie de filmare la 120 cadre pe secundă

de Gloria Sauciuc în 10 Nov 2016
Fețele actorilor sunt mult mai clar văzute, iar fundalul este extrem de bine detaliat

Ang Lee și-a exprimat părerea că noile tehnologii puse la punct pentru filmul de acțiune hiper-realist Billy Lynn's Long Halftime Walk merită din nou încercate. Vorbim de tehnica folosirii unui număr record de cadre pe secundă, și anume 120, pe care regizorul o va folosi și în filmul despre box Thrilla in Manila. „Este ca atunci când mergi pe bicicletă, cazi, dar nu tragi concluzia că vei cădea de fiecare dată. Încerci din nou”, declara regizorul Ang Lee publicației The Associated Press.

Ang Lee a filmat în 3D la rezoluție 4K și 120 de cadre pe secundă, de cinci ori mai mult decât tradiționalul 24 cadre pe secundă. Rezultatul este un realism uneori șocant: fețele actorilor sunt mult mai clar văzute, iar fundalul este extrem de bine detaliat.

„Cred că sunt foarte multe lucruri de preluat. Nu trebuie să ne hotărâm repede, pentru că este ceva ce abia a început, continuă regizorul, conștient de noutatea tehnologiei. Cred că este un format corect pentru o exprimare artistică”.

Formatul are și alți susținători. Peter Jackson a mai încercat la 48 de cadre pe secundă cu Hobbit-ul, și James Cameron a mai promis de asemenea o viteză mai mare pentru următoarele lui filme.

Subiectul filmului Thrilla in Manila este meciul de box din 1975 între Muhammad Ali și Joe Frazier, care a avut loc în capitala Filipinelor în 1975. Filmul va avea premiera în 2018.

Născut și crescut în Taiwan, Lee a câștigat elogii cu filme în limba mandarină precum The Wedding Banquet și Eat, Drink, Man, Woman. De curând, a semnat regia unor producții de Hollywood primind Oscaruri pentru Brokeback Mountain și Life of Pi. Privind în perspectivă Oscarurile pentru 2017, Lee declară: „Trebuie să faci cel mai bun film posibil. Sincer să fiu, nu mă lupt pentru diversitate. Trebuie, mai degrabă, să facem filme bune care influențează viața oamenilor, să îi inspire. Cred că filmele vor vorbi pentru ele însele. În asta cred eu...”

Exploreaza subiecte similare:

Billy Lynn's Long Halftime Walk, ang lee, The Hobbit: An Unexpected Journey, Muhammad Ali, James Cameron, Peter Jackson

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells