Puneți-vă pantofii roșii fermecați, se face un nou Vrăjitorul din Oz!

de Marina Florea în 10 Feb 2021
Flerul regizoarei Nicole Kassell (Watchmen) de a construi lumi noi este ceea ce a convins studiourile New Line să o coopteze pentru a reimagina lumea Vrăjitorului din Oz

Țineți-vă la îndemână pantofii roșii fermecați și porniți pe drumul de cărămizi galbene: un remake la Vrăjitorul din Oz este în lucru la New Line Cinema. Nicole Kassell (Watchmen) semnează regia filmului, o adaptare a îndrăgitei cărți a lui L. Frank Baum, Vrăjitorul din Oz, anunță publicația Deadline.

Povestea semnată de Baum a fost spusă și respusă de numeroase ori pe marele și pe micul ecran, cel mai memorabil exemplu fiind musicalul din 1939 cu Judy Garland. Și, totuși, New Line promite noului film o „abordare nouă” privind micuța Dorothy și Tărâmul lui Oz, adăugând că „va conține și alte elemente” din „Vrăjitorul din Oz” precum pantofiorii roșii fermecați.

„Sunt foarte onorată să lucrez alături de Temple Hill și de New Line în gestul de a aduce acest clasic pe marele ecran”, relata Kassell. „În condițiile în care acest musical din 1939 este o parte ADN-ului meu, sunt încântată și recunoscătoare de sarcina de a reinventa această poveste legendară. Ocazia de a reexamina aceste teme originale - căutarea curajului, a iubirii, a înțelepciunii și a locului numit acasă - pare mai bine plasată în timp și mai la momentul potrivit ca niciodată. Acești pantofiori sunt simbolici, și sunt doritoare să dansez alături de eroii copilăriei mele pe măsură ce construim acest drum de cărămizi galbene!”, a spus Kassell.

Drafturile anterioare de scenarii au fost scrise de către Darren Lemke și de echipa Neil Widener și Gavin James. Marty Bowen și Wyck Godfrey de la Temple Hill și Marc Patt semnează producția, iar Isaac Klausner semnează producția executivă.

Kassell a câștigat, de curând, un premiu Emmy și un premiu DGA pentru Watchmen de la HBO. Ca producător executiv și regizoare a mai multor episoade, Kassell este privită drept arhitectul laturii vizuale a serialului. Flerul ei de a construi lumi noi este ceea ce a convins studiourile New Line să o coopteze pentru a reimagina lumea Vrăjitorului din Oz, scrie Variety.

Primul lungmetraj al lui Kassell a fost The Woodsman, care a avut premiera la Festivalul de Film Sundance în 2004. Regizoarea a mai lucrat la The Leftovers, Vinyl și Claws de la TNT. Noile ei proiecte cuprind episodul pilot la The Baby de pe HBO și filmul Silver Seas pentru Participant Media. 

Exploreaza subiecte similare:

The Wizard of Oz, Nicole Kassell, Watchmen

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sebybog pe 10 februarie 2021 19:35
Probabil o variantă corectă dpdv politic....
Costirik pe 10 februarie 2021 22:14
Normal, o Dorothy de origine asiatica sau afro-americana care se indragosteste de vrajitoarea cea rea si realizeaza la sfarsitul filmului ca vrea sa devina barbat. Tare mi-e frica ce o sa se intample cu Toto...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells