Prin ce anume vor fi diferite scenele erotice din House of the Dragon comparativ cu cele din Urzeala Tronurilor

de Gloria Sauciuc în 26 Aug 2022
Oare House of the Dragon își va brutaliza femeile pentru amuzamentul grobian al fanilor?, se întreabă publicația Looper
Urzeala tronurilor a stârnit numeroase controverse datorită modului în care prezenta sexualitatea și violența cu notă sexuală; acum, în prequel-ul la popularul serial, lucrurile vor fi oare diferite?
De-a lungul sezoanelor, Urzeala Tronurilor si-a obligat personajele feminine la agresiuni, viol si momente erotice periculoase, scrie looper.com: fie că era vorba de Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) care se supunea sotului ei, Khal Drgo (Jason Momoa), sau tânăra Sansa Stark (Sophie Turner) brutalizată chiar de proaspătul ei mire, sau de puternica regină Cersei Lannister (Lena Headey) brutalizată de propriul frate geaman deasupra cadavrului fiului ei, scenele erotice au mers mână în mână cu violența, scrie Looper.
Așadar, oare House of the Dragon își va brutaliza femeile pentru amuzamentul grobian al fanilor?
„Suntem foarte conștienți de momentul actual. Suntem perfect conștienți cât de diferită e lumea de azi față de aceea de acum zece ani, atunci când serialul GoT a avut premiera” (showrunner-ul Ryan Condal)
 
Showrunner-ul Miguel Sapochnik declara pentru The Hollywood Reporter că abordarea subiectului va fi făcută „cu grijă, atent, doar că nu il evităm. Nu putem ignora violența la adresa femeilor prezentă în acea epocă. Nu va fi trecută cu vederea, dar nici glorificată...”
Showrunner-ul Ryan Condal a declarat - „Suntem foarte conștienți de momentul actual. Suntem perfect conștienți cât de diferită e lumea de azi față de aceea de acum zece ani, atunci când serialul GoT a avut premiera”.
 
Condal a subliniat că serialul beneficiază de serviciile unor coordonatori pentru scenele intime, iar acestea sunt exersate în prealabil pentru a evita ca actrițele să se afle în situații stânjenitoare.
 
În primul episod din serial, însă, intitulat The Heirs of the Dragon, serialul arată și sex și violență: într-una dintre scene, delincvenții deținuți sunt mutilați la ordinele Prințulu Daemon Targaryen (un Matt Smith agresiv și capricios); totodată, însă, același prinț organizează o amplă orgie, în care cuplurile se opresc din actul sexual pentru a-i asculta un discurs despre succesiunea la tron. Mai există și sugestia că Daemon și nepoata sa, prințesa Rhaenyra Targaryen (Milly Alcock), ar putea alcătui un cuplu interzis.
 
Numai timpul va spune dacă House of the Dragon va aborda subiectele sexuale cu pudoare sau cu nerușinare, dar credem că publicul speră la mai mută sensibilitate când vine vorba de subiecte delicate - iar echipa de filmare și repetițiile vor evita situațiile stânjenitoare.

Exploreaza subiecte similare:

House of the Dragon, Game of Thrones

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vyydo pe 27 august 2022 22:51
"Așadar, oare House of the Dragon își va brutaliza femeile pentru amuzamentul grobian al fanilor?"

cu siguranta la asta se gandeau producatorii, intr-un serial unde toate personajele erau pedepsite pentru greseli, unde nu se tinea cont daca un personaj este pozitiv sau negativ, producatorii totusi au facut o exceptie si au creat scene unde totusi sa multumeasca fanii, dar nu oriare fani ci cei grobiani.

inca un articol feminist

spartacus pe 28 august 2022 11:01
Singurul lucru nou pe care l-am putea vedea in ”House of the Dragon” care să difere de ”Urzeala Tronurilor” ar mai fi doar sex intre oameni si animale pentru că in rest am vazut de toate in serialul-sursă.:)))))))
Scene cu gay si lesbiene am vazut din plin in ”Urzeala...”, mai ales cu gay, doar trebuia adâncit subiectul LGBT cât ai mult si lumea să se... obișnuiască cu NOW, bleeeah!
Ti-e si scârbă de cât de jos au ajuns la Hollywood pentru a indeplini ordinele nebunilor care au pus mâna pe această planetă!...

Serban9807 pe 28 august 2022 15:03
Esti si homofob se pare
Serban9807 pe 29 august 2022 14:51
Deci pana acum esti homofob, rasist si anti-vaccinist.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells