Primul trailer Sense 8, serialul fraților Wachowski, plus detalii inedite despre subiect

de Gloria Sauciuc în 10 Mai 2015
Serialul este despre opt necunoscuți raspândiți în întreaga lume, care trăiesc aceleași viziuni neliniștitoare

Netflix a dat publicității primul trailer integral pentru Sense 8 - serialul din 12 episoade creat de Lana și Andy Wachowski, împreună cu Michael Straczyncki (realizatorul serialului Babylon 5). Toate cele 12 episoade for fi disponibile începând din 5 iunie.

Serialul este despre opt necunoscuți raspândiți în întreaga lume, care trăiesc aceleași viziuni neliniștitoare. În același moment, aceștia dezvoltă puteri senzoriale inexplicabile, ce îi unesc - și, în același timp, îi fac ținte. Lana și Andy Wachowski (Matrix) fac saltul la televiziune pentru prima oara cu acest serial. Din distribuție fac parte Naveen Andrews (Lost), Freema Agyeman (Doctor Who), Doona Bae (Cloud Atlas).

Au vrut să păstreze aerul acela de film de cinema prin stilul de filmare, și au vrut și ca filmul să reflecte o bogăție de culturi, pentru că într-adevăr surprinde mai multe culturi...

Premisa lui Sense 8

În centrul poveștii stă o dramă, câteva povești de dragoste și plasarea în actualitate, a declarat Grant Hill, producător executiv, pentru publicația Total Film. Nu este un serial futurist. Premisa din centrul proiectului sunt cele opt simțuri. De la începutul serialului pot fi identificate cele opt personaje, cu vieți diferite, și care trăiesc viziuni brutale apărute din senin. Se simt singuri, ca să nu mai vorbim că sunt înspăimântați. Și chiar atunci când nu mai au viziunile acestea violente, lucrurile nu mai sunt în ordine: văd secvențe din vieți ale altora și locuri despre care nu stiu nimic.

De ce au ales frașii Wachowski să filmeze în opt orașe diferite?

„Ca toate celelalte decizii ale lor, există un motiv concret pentru care personajele au fost alese să fie foarte diferite sub aspectul provenienței lor și a naturii lor”, a explicat același Grant Hill. „În context real, asta contează. Dacă stim despre un personaj că e șofer în Kenya nu spune prea mult publicului pâna când nu vede orașul și ceea ce se întâmpla acolo. Fiecare oraș însa devine un personaj. Spectatorul ajunge sa le cunoască foarte îndeaproape”.

Cum s-a împarțit serialul între frații Wachowski, Tom Tykwer, James McTeigue și Dan Glass?

„În primul serial, îți dorești ca producătorii să fie cât mai implicați, mai ales dacă sunt dezvoltatori sau autori. Lana și Andy Wachowski au scris șapte episoade, James două, Tom două și Dan Glass unul. Deși Lana și Andy pot filma foarte repede, e vorba de episoade de o oră, așa că am filmat o medie de zece sau unsprezece pagini pe zi, ceva ce ei nu mai făcuseră până acum. Am avut o repetiție în San Francisco cu zece zile înainte să începem, ca un mod de a ne testa metodele și echipa de filmare.

Totul a mers bine, dar mai târziu au venit la mine si mi-au spus: `Putem pune pauza câteva zile? Trebuie sa ne gândim`. Au revenit doua zile mai târziu si mi-au spus: `Ok, e bine, acum știm cum să facem`. Ceea ce înseamnă că s-au gândit bine și că au știut pe ce să pună accentul. Au vrut să păstreze aerul acela de film de cinema prin stilul de filmare, și au vrut și ca filmul să reflecte o bogăție de culturi, pentru că într-adevăr surprinde mai multe culturi. Au făcut anumite schimbări în structura echipei de filmare. Si asta a fost”...

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 11 mai 2015 11:56
Pare o brambureala totală...
Bayard pe 11 mai 2015 13:54
Ca toate filmele facute de astia.... au idei interesante, dar cam atat, nu sunt capabili sa se concentreze. Uita-te ce s-a intamplat cu Jupiter Ascending sau Cloud Atlas.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells