Primele filme din selecţia Berlinalei 2015

de Ştefan Dobroiu în 15 Dec 2014
Organizatorii anunţă primele şase filme din cursa pentru Ursul de Aur

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de la Berlin va debuta pe 5 februarie, iar organizatorii par să se apropie de sfârşitul selecţiei. Astăzi au anunţat primele şase filme înscrise în cursa pentru trofeele ediţiei, precum şi titlul unui film proiectat în afara competiţiei.

Fostul laureat al festivalului, Terrence Malick, revine în atenţie cu noua sa producţie Knight of Cups, care îi are pe în rolurile principale pe Christian Bale, Cate Blanchett şi Natalie Portman. Festivalul pune astfel pe listă câteva nume mari pe care spectatorii festivalului le vor vedea pe covorul roşu la următoarea ediţie.

În competiţie vor mai figura producţia britanică 45 Years, în regia lui Andrew Haigh şi cu  Charlotte Rampling şi Tom Courtenay în rolurile principale, filmul german Als wir träumten/As We Were Dreaming, de Andreas Dresen, cel mai recent proiect al lui Peter Greenaway, Eisenstein in Guanajuato, producţia din Guatemala Ixcanul Volcano, de Jayro Bustamante, şi filmul rusesc Pod electricheskimi oblakami/Under Electric Clouds, de Aleksei German.

Spectatorii festivalului vor putea viziona în premieră internaţională Cinderella (foto), ecranizarea lui Kenneth Branagh cu Lily James în rolul titular şi Cate Blanchett în cel al mamei sale vitrege.

Festivalul va anunţa în săptămânile următoare restul titlurilor din competiţie. Sperăm ca printre ele să se afle şi filme româneşti, Aferim! al lui Radu Jude şi Box al lui Florin Şerban aflându-se printre producţiile cu cele mai mari şanse la o selecţie în competiţia Berlinalei.

Exploreaza subiecte similare:

Knight of Cups, Terrence Malick, Aferim!, box

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells