Premierele săptămânii 6-12 noiembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 6 Nov 2015
Află ce-i de văzut la cinema în acest weekend!

Poate că acest sfârşit de săptămână este dominat de goana pe ecran a unui anumit agent secret, dar posibilităţile de distracţie la cinema sunt mai numeroase şi foarte variate. Avem parte de ultimele zile ale Festivalului Filmului Francez, iar bucureştenii pot merge la cinemateca Union pentru prima ediţie a Bucharest International Dance Film Festival, dedicat filmelor ce au ca temă arta coregrafică. Vineri debutează şi prima ediţie a Feminist and Queer International Film Festival, care va proiecta timp de cinci zile scurtmetraje şi lungmetraje pe teme LGBT.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Spectre
Cel de-al 24-lea film Bond ni s-a părut omagial, promovând un stil retro ce readuce în memorie producţiile cu Sean Connery în rolul agentului 007. Dar Sam Mendes ştie foarte bine ce face, iar ceea ce poţi vedea de vineri pe marile ecrane din ţară oferă ingredientele clasice ale celei mai longevive francize din istorie: urmăriri spectaculoase, maşini extraordinare, încleştări corp la corp şi două fete Bond de ţinut minte, Monica Bellucci şi Lea Seydoux. Agentul interpretat de Daniel Craig trebuie să înfrunte un secret din copilărie, asta în timp ce provoacă explozii şi îşi lichidează inamicii în Ciudad de Mexico, Roma sau în Alpii austrieci. Fără a fi în vreun revoluţionar sau măcar a avea intenţia reinventa într-o cât de mică măsură seria Bond, Spectre este spectaculos şi cu siguranţă nu o să-ţi pară rău de banii daţi pe bilet.

Cronica noastră, aici.

Acasă la tata
Una dintre cele mai plăcute surprize ale anului în materie de cinema autohton, Acasă la tata este debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn. Scenariul este scris de Mimi Brănescu, autorul unor replici extrem de naturale, iar actori sunt Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Mirela Oprişor, Ioana Flora, Florin Zamfirescu şi Nataşa Raab. Noi am preferat interpretările actriţelor din acest film în care personajele îşi negociază continuu poziţia asupra confortului familial, dar şi Papadopol şi Vasluianu au ce oferi în rolurile lui Robert şi Petrică, doi prieteni din copilărie pe care viaţa i-a împins pe drumuri diferite: poet publicat de la Bucureşti, Robert are multe de povestit cu Petrică, rămas în satul copilăriei.

Aici cronica noastră, publicată imediat după premiera mondială a filmului, în competiţia festivalului de la Sarajevo.

Noua iubită/Une nouvelle amie
Regizat de François Ozon, filmul ne-o arată pe tânăra Claire (Anaïs Demoustier) devastată de moartea celei mai bune prietene. Cuprinsă de depresie, Claire va face o descoperire o descoperire extraordinară în ceea ce-l priveşte pe David (Romain Duris), soţul prietenei moarte. Lansat în Franţa exact acum un an, filmul a fost văzut de 568.000 de francezi. În România a avut premiera în iunie, în selecţia festivalului Transilvania.

Ce film vei vedea la cinema în acest weekend?

Exploreaza subiecte similare:

SPECTRE, Une nouvelle amie, Acasă la tata

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells