Premierele săptămânii 31 octombrie - 6 noiembrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 31 Oct 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Record: şapte premiere ne aşteaptă pe marile ecrane în acest weekend. Pentru a ne lărgi şi mai mult oferta cinematografică, două festivaluri interesante, Zilele filmului german (program AICI) şi Festivalul Filmului Francez, îşi fac concurenţă cu începere de vineri şi până la sfârşitul săptămânii viitoare. Iată mai jos recomandările noastre, nu înainte de a preciza că vineri seara Cinemateca Eforie programează patru filme horror clasice, cu ocazia Halloween (detalii AICI).

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Coarne/Horns
Două sunt titlurile care ar putea urca pe primul loc în topul încasărilor, iar unul din ele este Horns, ecranizarea după romanul omonim al lui Joe Hill. Cu Daniel Radcliffe în rolul principal, filmul ni-l prezintă pe Ig Perrish, un tânăr care "sărbătoreşte" cu o beţie cruntă noapte când se împlineşte un an de la uciderea iubitei sale, Merrin (Juno Temple). Doar că dimineaţa Ig se trezeşte cu o pereche de coarne apărute pe frunte, iar curând va descoperi că aceste coarne îi oferă puterea nu doar de a afla cele mai întunecate secrete, dorinţe şi fantezii ale celor din jur, dar şi să-i facă se le pună în aplicare. Ig se va folosi de noile puteri pentru a începe o investigaţie pe cont propriu, obsedat să-l descopere pe asasinul lui Merrin.

John Wick
În limba engleză "wick" înseamnă "fitil", iar eroul acestui action thriller regizat de cascadorul lui Brad Pitt, David Leitch, chiar că are "fitilul" scurt. Filmul reprezintă revenirea unui Keanu Reeves, acum în vârstă de 50 de ani, iar cronicile entuziaste ne fac să credem că actorul nu şi-a pierdut pasiunea pentru acţiune după numeroasele eşecuri de casă din ultimii ani. Tot ce are mai scump pe lume John Wick este Daisy, o căţeluşă primită de la soţia lui care a murit de cancer. Când Daisy este ucisă de nişte gangsteri, John va "exploda" pornind într-o misiune de răzbunare ce va lăsa o mulţime de cadavre în urmă.

Boxtroli/Boxtrolls
O animaţie şi pentru cei mari, dar şi pentru cei mici, care pot învăţa că uneori cele mai înfiorătoare fiinţe au şi sufletul cel mai cald. Animaţia Laika (Coraline, ParaNorman) a fost realizată cu ajutorul tehnicii stop-motion şi ne poartă în oraşul Cheesebridge, unde locuitorii sunt obsedaţi de brânza şi terifiaţi de boxtrolii care locuiesc sub străzile oraşului. Inventivi şi inofensivi, trolii vor deveni părinţii adoptivi ai lui Ouţ, un puşti orfan, iar acesta le va răsplăti bunătatea ajutându-i atunci când un expert în deratizare obsedat să-i stârpească va face tot ce-i stă în putinţă pentru a-i şterge de pe faţa pământului.

Aventură de două nopţi/Two Night Stand
Nu putem avea doar coarne, împuşcături şi troli pe ecrane într-o săptămână cu şapte premiere şi clar e loc şi pentru ce dragoste "cu năbădăi". Doi dintre cei mai apreciaţi tineri actori de la Hollywood, Analeigh Tipton şi Miles Teller, au parte de atenţie în această comedie romantică despre Megan şi Alex, care îşi doresc o aventură de-o noapte, fără implicaţii emoţionale, dar care trebuie să facă eforturi să se cunoască atunci când rămân blocaţi de viscol în înghesuitul apartament al lui Alex. Filmul a fost lăudat pentru interpretarea actorilor şi criticat pentru finalul mult prea convenţional.

Hărţi către stele/Maps to the Stars
Filmul lui David Croneneberg s-a lansat la festivalul de la Cannes, unde i-a adus actriţei Julianne Moore trofeul de interpretare. Satira socială a lui Cronenberg atacă lumea de la Hollywood şi obsesia ei pentru celebritate arătându-ne aventurile familiei Weiss, puternic conectată la cele mai sumbre aspecte ale Cetăţii Filmului, de la copii actori ce se internează la dezalcoolizare la doar 13 ani la staruri ce ascund, în spatele unei vieţi strălucitoare, o lungă istorie de abuzuri. Distribuţia e completată de Mia Wasikowska, Robert Pattinson, John Cusack, Olivia Williams şi Carrie Fisher, cu o scurtă apariţie în propriul rol.

AICI un interviu cu Julianne Moore, luat în timpul festivalului de la Cannes.

Dragoste & Design/Love by Design
La un moment dat presa românească a vuit că Jane Seymour, celebră mai ales datorită serialului de acum două decenii Dr. Quinn, filmează în România. Love by Design este rezultatul, un film despre Danielle Luca, o româncă plecată la New York, unde devine redactor de modă pentru o cunoscută revistă. Când şefa ei (Seymour) îşi însuşeşte creaţia lui Danielle, aceasta trebuie să renunţe la slujbă şi se întoarce în România, unde va încerca o carieră în designul de modă. Seymour a filmat trei zile la Bucureşti, exact acum un an.

Alfabet/Alphabet
Un documentar interesant, despre efectele pe termen lung ale educaţiei obţinute în şcoli şi modul în care aceasta influenţează oamenii, făcându-i să perpetuze o mentalitate ce afectează întreaga planetă. Iată prezentarea filmului: "Toate problemele moderne au un lucru în comun: au fost create de oameni. Multe au fost create de absolvenţi ai celor mai bune universităţi din întreaga lume. Este această nebunie un efect al educaţiei? Documentarul analizează sistemul educaţional modern şi lansează ipoteza că el reprezintă un obstacol în calea dezvoltării imaginaţiei, a creativităţii şi a gândirii libere a copiilor".

Care ţi se pare cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Maps to the Stars, Horns, John Wick, The Boxtrolls, Alphabet, Two Night Stand, Love by Design

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells