Premierele săptămânii 31 martie - 6 aprilie 2017

de Ştefan Dobroiu în 31 Mar 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Un sfârşit de săptămână plin de posibilităţi, care are toate şansele să mulţumească amatorii de blockbuster, familiile cu copii, fanii genului horror, dar şi pe cei ai cinema-ului mai relevant. Iată mai jos recomandările noastre.

Acest weekend vine şi cu o ofertă mai specială, pentru cei care vor să exploreze şi zonele mai aventuroase ale cinematografului: ultimele zile ale festivalului de film experimental BIEFF ţi-ar putea oferi un scurtcircuit cinematografic care să te convingă că această artă, adesea reprezentată în cinematografele noastre doar de producţiile hollywoodiene, este mult mai bogată. Sâmbătă, după gala de premiere, proiecţia Manifesto, o producţie germană în care Cate Blanchett interpretează 13 roluri.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Ghost in the Shell
Lansat inclusiv pe ecranele IMAX, acest SF plin de acţiune inspirat de populara serie manga japoneză ne-o arată pe Scarlett Johansson interpretând un fel de Văduvă neagră amnezică dintr-o societate a viitorului, în care oamenii îşi îmbunătăţesc vieţile cu ajutorul unor update-uri tehnologice. Faptul că graniţa dintre uman şi robotic devine tot mai neclară e subliniat de Mira Killian (Johansson), care devine lidera unei echipe de elită antitero, după ce conştiinţa i-a fost transferată cu succes într-un corp complet robotic. Totuşi, miza acestui blockbuster regizat de Rupert Sanders nu este discuţia filozofică despre identitate şi umanitate, ci cheltuirea unui buget cât mai mare de efecte speciale. De văzut mai degrabă pentru acestea, pentru că povestea pare supărător de familiară, chiar şi pentru cei care nu au citit seria manga.

Smurfs: The Lost Village/Ştrumpfii: Satul pierdut
După ce au lansat două filme hibrid (animaţie şi live-action), studiourile Sony au anulat a treia parte a francizei şi au început producţia animaţiei lansate acum pe ecrane. În centrul atenţiei este Ştrumpfiţa (Demi Lovato), care simte că viaţa ei în satul ştrumpfilor nu are sens, dar începe să-şi schimbe părerea atunci când descoperirea unei hărţi misterioase o aruncă într-o mega-aventură: descoperirea Satului pierdut, căutat şi de maleficul vrăjitor Gargamel. Julia Roberts, Mandy Patinkin, Michelle Rodriguez interpretează roluri în film, ca şi cântăreaţa Meghan Trainor.

Bye Bye Man: Numele nerostit
Unul din acele horror-uri care trebuie să înceapă cu o secvenţă din trecut pentru ca spectatorului să îi intre bine în cap că răul nu moare niciodată, The Bye Bye man strecoară pe afiş şi nume mai cunoscute, precum Carrie-Anne Moss şi Faye Dunaway. Douglas Smith (serialul Big Love) îl interpretează pe Elliot, un tânăr care se mută cu iubita şi prietenul cel mai bun într-o casă. Evident, cei trei devin curând victimele unei prezenţe malefice, iar spectatorul va afla conexiunile cu răbufniri din trecut ale unui blestem letal. Deşi criticii nu s-au grăbit deloc să laude horror-ul, acesta a avut încasări de trei ori mai mari decât bugetul în Statele Unite şi ar putea fi o opţiune pentru amatorii genului.

Far from Here/Departe de tine
Românii sunt disperaţi să plece din ţară, dar iată că unii se mai şi întorc. Filmul american independent regizat de James Pillion ne-o arată pe Maria Dinulescu în rolul Sofiei, o tânără stabilită în SUA, unde trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu Grant, un scriitor aspirant. O ofertă de lucru în România face cuplul proaspăt căsătorit să se mute la Bucureşti, dar succesul în carieră al Sofiei şi schimbarea bruscă îl vor afecta pe Grant. Actorii Maia Morgenstern şi Andi Vasluianu joacă roluri secundare în film.

(M)ucenicul/The Student
Selectat şi premiat în secţiunea canneză Un Certain Regard, filmul rusesc al lui Kirill Serebrennikov discută unul dintre cele mai la modă subiecte: fundamentalismul religios şi imposibilitatea integrării sale într-o viaţă normală. Veniamin (Petr Skvortsov) este elev, iar încăpăţânarea cu care citeşte Biblia şi îi propovăduieşte mesajul îi vor provoca probleme în familie şi la şcoală. Un comentariu despre fanatism şi despre cât de fragili şi influenţabili suntem la o vârstă fragedă, filmul discută şi despre popularitatea tot mai mare în Rusia. Mesajul său ar putea fi uşor transferat pentru România, unde influenţa bisericii, inclusiv în şcoli, este foarte mare.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Ghost in the Shell, Far from Here, The Student, Smurfs: The Lost Village, The Bye Bye Man

Alte știri din cinema

Justice League a strâns 96 milioane de dolari la debutul pe teritorul nord-american

Pelicula nu a reuşit să egaleze încasările lui Wonder Woman (ce au marcat o lansare de 103 milioane de dolari)

Serialul „Trăiască regele Julien” aduce lemurul regal din Madagascar pe micul ecran

Serialul de animație „Trăiască regele Julien” este difuzat în fiecare weekend, de la ora 09:30, 17:00 și 21:30 iar în timpul săptămânii, de luni până vineri, de la 08:00, 17:00 și 21:30, pe canalul Minimax

Reîntoarcerea la Millennium Falcon a fost un moment emoţionant pentru Mark Hamill

„Nu mă aşteptam să am reacţia pe care am avut-o”, a povestit actorul despre momentul în care a vizitat nava în afara filmărilor lui The Last Jedi

Jake Gyllenhaal ar putea să îl înlocuiască pe Ben Affleck în rolul lui Batman

Collider scrie că decizia de a-l înlătura pe Affleck din serie a fost luată la începutul lui 2017, după ce un anunţ oficial a fost amânat până la premiera Justice League, pentru a evita publicitatea negativă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells