(M)uchenik

(2016)

(M)ucenicul

Poster (M)uchenik Postere (M)uchenik

Sinopsis (M)uchenik

Mai mult
Le disciple

Bazat pe controversata piesă de teatru Martyr, de Marius von Mayenburg, (M)ucenicul pune în discuție teme actuale fierbinți: fundamentalismul religios, identitatea sexuală, educația și felul în care societatea poate gestiona astfel de cazuri. Fenomenul a luat amploare în ultimii ani, inclusiv în Rusia, o țară în care Biserica Ortodoxă influențează puternic politicile statului.

În (M)ucenicul, Veniamin (Petr Skvortsov), un adolescent cuprins de o criză mistică, își confruntă mama, colegii și…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9
Un premiu şi o nominalizare Cannes, un premiu Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
Viktoriya Isakova Viktoriya Isakova Elena Krasnova Pyotr Skvortsov Pyotr Skvortsov Veniamin Yuzhin Aleksandra Revenko Aleksandra Revenko Lidiya Tkacheva
Yuliya Aug Yuliya Aug Inga Yuzhina Svetlana Bragarnik Svetlana Bragarnik Lyudmila Stukalina Anton Vasilev Anton Vasilev
Aleksandr Gorchilin Aleksandr Gorchilin Grigoriy Zaytsev Irina Rudniktskaya Irina Rudniktskaya Irina Petrovna Nikolay Roshchin Nikolay Roshchin Otets Vsevolod
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Le disciple
  • The Student

Produs de

Hype Film

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

ARP Sélection

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

Rusia

Box office (M)uchenik

Weekend premieră (27.03.2017)
  • Loc 13
  • Spectatori 1.217
  • Încasări (RON) 13.836,72
Total
  • Spectatori 3.450
  • Încasări (RON) 43.169,96
  • Încasări (USD) 10.174,98

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
borisvultur pe 03 Aprilie 2017 08:50
Duel cu citate din Biblie
Venia, elevul, e un fanatic religios, iar profesoara Elena e pe tărâmul ateismului. O temă interesantă, mai ales că Venia extrage din Biblie citate care incită la violență. Da, se poate ajunge la acte de terorism...Venia e vindicativ și vrea să-și impună cu forța convingerile. Realitatea din film e însă exacerbată, îngroșată, demonstrativă, denaturată.
4 4
klute pe 24 Aprilie 2017 15:24
Cioacă cu bătaie politică. Împotriva autoritarismului ortodoxist cu mireasmă de putină (a se citi "Putin") și parfum de dugheană (a se percuta "Dughin"). E ok, cu toate că fetele de la Pussy Riot parcă o aveau mai mare.
3 6
Sylvester77 pe 29 decembrie 2017 19:48
Propaganda parsiva impotriva Rusiei.
xerses pe 08 Mai 2017 17:06
Totul este ilustrat corect cand se ajunge la fanatism religios versus adeptii evoltionismului.
2 4
barbara_soare pe 05 August 2017 03:17
Pentru cei care cauta dincolo de evidente
Mi-a starnit curiozitatea afisul filmului si l-am vazut fara sa citesc synopsisul. Mi s-a parut inedit si modul in care pustiul si-a desenat aura pe tabla, copilareste. Si da, e inspaimantator. Este vorba despre o lume incapabila sa gestioneze o criza adolescentina (una singura) incepand cu mama si terminand cu politatii, nu stiu. Preotul, profa/psiholoaga, profu de sport, anturajul unui adolescent cuminte, cum ar veni, fara droguri, bautura, amici binevoitori. Toti cei insirati mai sus ar fi trebuit sa fie in masura sa il ajute si niciunul n-a fost capabil, nu pentru ca n-ar fi vrut ci pentru ca nu stiau ce sa faca. Mama e depasita, obosita, nu-si intelege si nici nu-si chestioneaza nici propria viata si in plus e lipsita de educatie si nici macar dusa la biserica; profu de sport, sportiv, na, ce sa faca el cu idei filozofice, profa evolutionista rigida cum sunt toti biologii… citeşte
1 1
Kul pe 04 Aprilie 2017 23:16
(M)uchenik (2016)

– totusi un film cuminte
– in Rusia undeva langa o mare
– punga preotului de plastic in care-si strangea cele bisericesti :)
– despre unul care o arde-n nestire cu citate din Biblie – fara valoare – de fapt despre o criza adolescentina, caz de cabinet psihologic, nothing biggie.
– ceva creatzionisme, probabil freun fetiș al autorului
– naiv scenaristic, tare naiv. sta bine la imagine/camera dar cat sa intre de un videoclip asa.
– nu avem explorate motivele de ce ea e atat de speciala, neintegrata, neinteleasa si o ia razna si se pupa/pliaza pe nebunia tanarului
– e d’un perdaf de final, da-i ratat. a lipsit chestia mega-aberanta si care se cerea (o rastignire ceva, pe bune – nu aluzii, sugestii, simbolistica etc)
– sfarsit studentesc. ea n-a livrat.

1 3
lili22 pe 27 Aprilie 2017 16:25
modest
Cand auzi de un film rusesc nominalizat , premiat te astepti la mai mult.Nici interpretarea nu a fost prea stralucita, ii lipseste ceva.
1 7
Cretzulynne pe 02 Iunie 2017 20:01
„Marius Von Mayenburg mi-a povestit că a scris această piesă după ce a citit Biblia și a descoperit niște versete foarte bizare, foarte violente, cu un înțeles dublu neașteptat. A simțit că, scoase din context, frazele astea ar putea descrie exact opusul iubirii și fraternității."

E mai mult de atat, in sensul ca e corecta fraza de mai sus, plus faptul ca documentarea este incompleta, plus ca citatele au fost inserate chiar si cand nu vorbeste tanarul, dand de inteles ca autorul este de acord cu citatele biblice, plus ca multe din citate nici nu aveau legatura cu situatiile respective. Prea didactic, prea de scolari.
Cand te apuci de un asemenea film, risti ori sa pici in ridicol, ori sa fii incomplet.
Aici s-a reusit ambele variante. Este exemplul prefect de "asa nu"!

0 1
qawHaq pe 24 August 2017 08:43
Pentru credinciosi si atei, deopotriva
Un film despre o infectie purulenta, tolerata din ignoranta si prostie, care se intinde si cuprinde organismul, ajungand in final la necroza locala (adolescentul mort) si anihilarea creierului (profa de biologie). Final tipic rusesc, din pacate.
0 2
cosmin742000 pe 07 Iunie 2017 16:39
Un film care dupa sinopsis pare a fi unul tezist.Chiar rusesc fiind nu cred ca as suporta sa vad un film de morala crestina
0 5

Spune-ţi părerea despre (M)uchenik

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu (M)uchenik
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells