Filmele lunii martie 2017

de Ştefan Dobroiu în 2 Mar 2017
Tot ce trebuie să ştii despre cele 18 premiere din următoarele cinci weekend-uri

Dacă februarie a adus pe marile ecrane filme bune, dar fără titluri care să atragă în cinematografe amatorii de blockbustere, iată că martie schimbă consistent situaţia. Cu un număr surprinzător de mic de premiere, doar 18 de-a lungul a cinci weekend-uri, luna aceasta se va încheia cu siguranţă cu un total de încasări mult mai mare decât cel al lunii anterioare. Iată mai jos recomandările noastre.

3 martie
Logan
Noi l-am decretat cel mai bun film X-Men realizat vreodată şi o excelentă revenire la spiritul personajului până acum explorat dezamăgitor în producţii solo. Cu acţiunea plasată în 2029, când mutanţii sunt aproape de extincţie, filmul lui James Mangold ne arată un Logan îmbătrânit, descurajat şi tot mai trădat de principala sa armă, trupul. Când în calea sa apare Laura, o adolescentă cu puteri similare cu ale sale, Logan are în sfârşit şansa unei izbăviri, într-o lume pe care o consideră fără speranţă. Ajutat de efecte speciale excelent realizate şi de interpretările bune ale actorilor, Mangold reuşeşte o combinaţie inedită pentru subgenul supereroi: emoţie şi spectacol atent dozate într-o poveste relevantă despre familie, bătrâneţe, slăbiciune şi sacrificiu. Filmul merită atenţie inclusiv de la detractorii genului.

Primul weekend al lunii este completat de unul dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale anului: Ana, mon amour, laureat cu Ursul de argint pentru contribuţie tehnică deosebită la festivalul de la Berlin. O dificilă poveste de dragoste între doi tineri interpretaţi de Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti, filmul lui Călin Peter Netzer a primit din partea CNC rating-ul Interzis minorilor, semn că regulamentul de acordare al rating-urilor ar trebui actualizat. Oferta săptămânii e completată de animaţia Balerina, despre o orfană care visează să devină o dansatoare celebră.

10 martie
Kong: Skull Island/Kong: Insula Craniilor
Primul blockbuster în toată puterea cuvântului al anului, Skull Island îl are în centrul atenţiei pe tot mai cunoscutul Tom Hiddleston, înconjurat de nume precum Samuel L. Jackson, John Goodman şi Brie Larson. Acţiunea are loc în 1973, când o echipă de exploratori ajunge pe misterioasa insulă unde îl descoperă pe giganticul Kong, unicul supravieţuitor al rasei sale decimate de la fel de impozanţii prădători de pe insulă. Exploratorii vor fi nevoiţi curând să aleagă alături de ce tabără se vor implica în conflict, încercând în acelaşi timp să supravieţuiască într-o confruntare în care dimensiunile îi dezavantajează. Reboot-ul este considerat un prequel la Godzilla şi este al doilea film din MonsterVerse, o succesiune de filme produse de Legendary Pictures care îi va reuni la un moment dat pe ecran pe Kong şi Godzilla.

Un alt eveniment cinematografic al weekend-ului este lansarea Moonlight/În lumina lunii, drama câştigătoare a Oscarului pentru Cel mai bun film anul acesta. Am scris săptămâna aceasta atât despre revoluţia Moonlight, cât şi despre misterul din spatele uimitoarei gafe a organizatorilor galei Oscar, care a dus la anunţarea lui La La Land drept marele câştigător al serii. Laureatul cu Palme d'Or de anul trecut, I, Daniel Blake/Eu, Daniel Blake, se lansează şi ea pe ecrane pe 10 martie, iar a patra premieră a săptămânii este comedia franceză Alibi.com.

17 martie
Beauty and the Beast/Frumoasa şi Bestia
Va reuşi regizorul Bill Condon să distragă atenţia de la faptul că publicul mega-producţiei sale ştie pe de rost povestea din Frumoasa şi Bestia? Sperăm din tot sufletul, pentru că basmul scris în 1740 de romanciera Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve are un mesaj pe care prezentul îl ignoră adesea: fondul este mai important decât forma. La primul rol important după seria Harry Potter, Emma Watson o interpretează pe Belle, tânăra care acceptă să ia locul tatălui ei, prizonier în castelul înfricoşătoarei Bestii (Dan Stevens), iniţiind astfel una dintre cele mai citate poveşti de dragoste. Filmul este un remake al celebrei animaţii Disney, unica animaţie nominalizată vreodată la Oscarul pentru Cel mai bun film atunci când numărul maxim de nominalizări posibile era cinci.

Pe 17 martie se mai lansează Silence, cel mai recent film al lui Martin Scorsese aproape complet ignorat la Oscar 2017 (o singură nominalizare pentru Cea mai bună imagine). O ecranizare a romanului omonim scris de japonezul Shusaku Endo, filmul ne arată aventurile extreme a doi preoţi iezuiţi care călătoresc, în secolul 17, din Portugalia în Japonia, pentru a-i creştina pe japonezi şi a descoperi destinul mentorului lor dispărut. Tot acum vedem Sleepless/Noapte albă, un thriller cu Jamie Foxx în rolul unui poliţist gata de orice pentru a-şi salva fiul răpit.

24 martie
Life/Viaţă, primele semne
Un promiţător horror SF, Life porneşte de la o reuşită ştiinţifică extraordinară: o capsulă de pe Marte este recuperată pe o staţie spaţială, iar cercetătorii descoperă că aceasta conţine prima dovadă de viaţă extraterestră. Doar că organismul se dezvoltă neaşteptat şi curând se va dovedi extrem de inventiv mai întâi în a evada din spaţiul închis unde era studiat şi apoi în a ucide membrii echipajului. Supravieţuitorii au o misiune de o importanţă capitală: lichidarea organismului ce pune în pericol însuşi viitorul umanităţii. Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds şi Rebecca Ferguson interpretează trei dintre cercetătorii implicaţi în luptă.

Penultimul weekend al lunii mai oferă comedia de acţiune CHIPs: Poliţişti de belea, inspirată de un popular serial din anii '70. Mai vedem cel mai recent film al fraţilor Dardenne, La Fille Inconnue, care a avut premiera în competiţia festivalului de la Cannes.

31 martie
Ghost in the Shell
Aşteptata ecranizare după manga lui Masamune Shirow ar putea fi unul dintre cele mai spectaculoase filme ale primăverii, cu un buget gigantic investit în efectele speciale şi în aspectul ultra stilizat al acestei aventuri din viitorul apropiat. Într-o Japonie în care mulţi oameni au creiere cibernetice, ceea ce îi expune atacurilor unor hackeri, o unitate de elită condusă de personajul lui Scarlett Johansson va ajunge să lupte împotriva acestor hackeri care îşi pot obliga victimele să comită orice infracţiune. Un detaliu din biografia eroinei şi caracteristicile sale fizice discută despre rolul major al tehnologiei în vieţile noastre, dar şi despre un viitor sumbru al umanităţii.

La sfârşitul lunii mai vedem Smurfs: The Lost Village/Ştrumpfii: Satul pierdut, un reboot care readuce popularele personaje albastre pe un tărâm completamente animat, dar şi horror-ul The Bye Bye Man, despre o creatură malefică gata să-i ucidă pe cei care îi rostesc sau doar gândesc numele. Tot acum se lansează (M)ucenicul/The Student, film lansat anul trecut la Cannes, şi Far from Here/Departe de tine, o dramă în care Maria Dinulescu interpretează rolul unei românce stabilite în Statele Unite. Căsnicia ei cu un scriitor aspirant american va fi dată peste cap de decizia de a reveni la Bucureşti.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Logan, Ana mon amour, Ballerina, Kong: Skull Island, Moonlight, La La Land, I Daniel Blake, Alibi.com, Beauty and the Beast, Silence, Sleepless, Life, CHiPs, La fille inconnue, Ghost in the Shell, The Bye Bye Man, Smurfs: The Lost Village, The Student, Far from Here

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 2 martie 2017 16:01
Logan,Kong,Beauty and the Beast si Ghost in the Shell
spartacus pe 2 martie 2017 16:30
Personal, cel mai mult astept ”Ghost in the Shell”...
mihnea_aspru95 pe 2 martie 2017 21:53
LOGAN, King Kong, dar şi thriller-ul sci-fi gen A L I E N, Life vor excela.
Sorin87 pe 5 martie 2017 17:55
Filme bune de tot, astept Life (2017)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells