Premierele săptămânii 28 iunie - 4 iulie 2013

de Ştefan Dobroiu în 28 Iun 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Ethan Hawke ne vizitează de două ori în acest weekend, iar numărul starurilor de pe marile noastre ecrane devine mai consistent şi cu ajutorul lui Owen Wilson şi Vince Vaughn. Iată în materialul de mai jos oferta cinematografică a săptămânii şi recomandările Cinemagia.

Înainte de miezul nopţii/Before Midnight
Începem cu filmul lui Richard Linklater din simplul motiv că este una dintre premierele cel mai bine primite ale anului, iar cronicile extrem de elogioase au făcut mulţi analişti să se întrebe dacă nu cumva finalul trilogiei nu va primi o nominalizare la cea mai importantă categorie la Oscar 2014. I-am întâlnit pe Jesse (Ethan Hawke) şi Celine (Julie Delpy) într-un tren în 1991 şi iată că-i reîntâlnim iarăşi în 2013, când în sfârşit sunt împreună. Multe s-au spus despre film, iar cronicile nu au ezitat să pună etichete de genul "fascinant" sau "fermecător" pentru a descrie vorbăreţul Before Midnight, care explorează plusurile şi minusurile unei relaţii cu ajutorul lungilor conversaţii dintre cei doi protagonişti.

The Purge. Noaptea judecăţii
A primit ratingul Interzis minorilor şi porneşte de la o premisă interesantă (într-o Americă a viitorului, cetăţenii au 12 ore pe an pentru a o comite orice infracţiune, inclusiv crime, fără teama că vor fi pedepsiţi) pentru a ajunge la dezlănţuiri violente. În centrul atenţiei este acelaşi Ethan Hawke, aici în rolul unui tată de familie a cărui casă este atacată după ce a adăpostit un bărbat vânat de un grup de criminali. Pentru că evenimentele au loc în timpul celor 12 ore din aşa-zisa noapte a judecăţii, eroul nu poate apela la autorităţi şi trebuie să rezolve lucrurile "în familie".

The Internship/Stagiarii
După ce au avut un nemaipomenit succes cu The Wedding Crashers, Owen Wilson şi Vince Vaughn revin în atenţie în rolurile a doi specialişti în vânzări trecuţi de prima tinereţe care îşi "restartează" carierele ca stagiari la Google. Billy şi Nick trebuie să lupte cu o mulţime de studenţi geniali pentru a dovedi că locul lor este în ograda Google, iar diferenţa de vârstă şi de viziune asupra lumii şi competivităţii va fi motorul principalelor gaguri ale acestei comedii regizate de Shaun Levy (Date Night).

Starbuck
Cu cinematografele noastre dominate de Hollywood, iată că avem posibilitatea să vedem o comedie canadiană. Starbuck, povestea unui cvadragenar care se descoperă tatăl a mai bine de 500 de copii după ce a donat spermă în timpul facultăţii, a câştigat câteva premii ale publicului la diverse festivaluri din lume, iar anul trecut a fost ales să închidă festivalul Transilvania. În prezent la Hollywood este în producţie un remake cu Vince Vaughn în rolul principal.

Exploreaza subiecte similare:

The Purge, Before Midnight, Starbuck, The Internship

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Mishu25 pe 28 iunie 2013 10:43
Before Midnight as fi vazut..dar nu ruleaza decat in Bucuresti :(
KarGo pe 28 iunie 2013 10:46
Ma Intereseaza Doar The Internship
wildinthecountry pe 28 iunie 2013 15:45
nimik de vazut
legiune pe 28 iunie 2013 23:06
Chiar nimic
xerses pe 28 iunie 2013 17:39
Mai am doar 3 filme de vazut; cred ca merita fiecare in parte atentia cinefililor.
alex.2525 pe 28 iunie 2013 23:22
Starbuck,super tare filmul.Foarte bun!
Sorin87 pe 29 iunie 2013 09:22
toate ma intereseaza pentru ca fiecare are cate ceva de oferit, atat comedie cat si horror
alex_il_fenomeno pe 17 iulie 2013 18:55
Am urmarit doar The Purge pana acum, dar nu am de ce ma plange.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells