The Purge

(2013)

The Purge. Noaptea judecății

Poster The Purge Postere The Purge

Sinopsis The Purge

Mai mult
The Purge

Cum ar fi dacă o noapte pe an ai avea voie să ucizi fără să fii pedepsit, 12 ore în care nici poliția și nici salvarea nu ar funcționa, și totul pentru ca în restul anului să trăiești liniștit, fără teama că ai putea fi atacat? Cum ar fi să ai o noapte pe an în care să poți dezlănțui fiara din tine asupra celui pe care îl urăști, dar pe care nu ai voie să-l atingi în restul anului? Ethan Hawke într-un thriller tulburător.

Într-o Americă devastată de crime…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: radu3455
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Ethan Hawke Ethan Hawke James Sandin Lena Headey Lena Headey Mary Sandin Max Burkholder Max Burkholder Charlie Sandin
Adelaide Kane Adelaide Kane Zoey Sandin Rhys Wakefield Rhys Wakefield străinul politicos Arija Bareikis Arija Bareikis dna. Grace Ferrin
Chris Mulkey Chris Mulkey dl. Halverson Karen Strassman Karen Strassman crainică Edwin Hodge Edwin Hodge ostatic
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Vigilandia

Produs de

Blumhouse Productions

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Universal Pictures

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Țara

SUA, Franta

Site oficial

The Purge

Box office The Purge

Weekend premieră (24.06.2013)
  • Loc 6
  • Spectatori 6.277
  • Încasări (RON) 108.933,49
Total
  • Spectatori 17.041
  • Încasări (RON) 266.712,04
  • Încasări (USD) 77.996,15

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
DR.A.COOL pe 24 Iunie 2013 11:42
Am vazut filmul. Au facut praf o super idee de film.
33 6
quanticdaemon pe 2 iulie 2013 22:09
Ai mare dreptate.
Scorpiosv pe 5 august 2014 04:22
Thriller...sa zicem....actiune putina...dar horror si sf?...ce dracu a fost horror in acest film?...ideea filmului...sf...faptul ca e in anul 2022?...tampenie de film...ideea originala dar filmul e o mare tampenie ..
Nelions pe 29 Iunie 2013 23:41
am pierdut banii degeaba.
Am fost la acest film, o prostie tipic americana. Am o impresie ca au cheltuit mai multi bani pe trailer de cit pe film. Scenariu este unul dintre cele mai proaste, se observa ca nu puteau scenaristii aia sa faca o poveste bine structurata. Mai jumate de film actorii principali cauta un negru in propria casa, fiindca drak ala de copil al lor il ascundea. Si in cea lalta jumatate de film se tot inteleg daca vor sa il dea afara sau nu.. Intre timp intra obsedatii aia de curatare interioara si se fugaresc unul pe altul pina dimineata. Happy end, imi pare rau de actorii care au incercat sa joace bine, cit si de banii si timpul care l-am pierdut.
21 16
dido pe 2 iulie 2013 05:04
Cel mai la obiect comentariu de aici,bine punctat!
Miruu26 pe 07 Iulie 2013 18:11
Nu
Un film prost. Persoanjele reactioneaza stupid intr-o asemenea situatie ,ideea cu grupul acela care forteaza usa si intra in casa securizata maxim pana la acel moment e penibila. Adolescenta aia e mai proasta ca filmul in sine. Parintii sunt groaznici isi uita copii prin toata casa aia. Pe toata durata filmului am simtit nevoia sa imi bag mana prin monitor sa strang de gat personajele.Un film cu o idee foarte buna, dar imaginatia lipseste.Bani aruncati degeaba.
20 6
alin1234 pe 26 iulie 2013 22:21
bingo!
Cravan pe 13 Mai 2013 21:19
One Night A Year Nothing Is illegal
"O noapte pe an totul e legal", Povestea filmului pare destul de interesanta si originala cred ca va fi un film foarte bun.(cel putin asa apare la prima vedere din trailer)
11 6
Craven19 pe 1 iunie 2013 15:25
ai dreptate din trailer arata foarte bine filmul,ramane sa vedem cum va iesi.
Cristake pe 2 iulie 2013 23:25
notele de pe imdb personal imi inspira aproape mereu increderea fata de un film desi nu e primnu criteriu dupa care aleg filmele, dintre toate site`urile imdb mi se pare cel mai aproape de gusturile mele.
MarianConstantinescu pe 27 Iunie 2013 18:04
Dezamagitor
L-am vazut aseara si probabil este cel mai prost film vazut pe 2013.
Aceeasi idee cretinoida, cu n camere de filmat, ca doar na, sa semene cu Paranormal Activity, sa nu pierdem stilul.
Plus ca negrul ala amarat care declanseaza actiunea are doar 3 replici pe tot parcursul filmului.
Un low budget de tot rasul.

11 7
Nelions pe 29 iunie 2013 23:45
Total de acord
krystyanalex pe 30 iunie 2013 13:56
deci merita de vazut
piko pe 14 Septembrie 2013 18:30
Film de duzina - pentru amatori
Am sa incep cu ideea filmului, care intr-adevar este una buna, diferita fata de restul ideilor tocite cu care ne-am obisnuit in majoritatea filmelor. Ideea filmului te duce cu gandul la mai mult, la ceva mai deosebit! Pacat insa ca punerea in scena este total nereusita...!

SPOILER ALERT!

Ca si scurt rezumat: Toata actiunea filmului se desfasoara intr-o casa! Scenele sunt jalnice, fara cursivitate și fara logica, care duce la interpretari si la confuzii. Multe cliesee, scene previzibile, reactii stupide ale actorilor,etc.

Tot cretinismul filmului a inceput de la scena in care copilul dezarmeaza intreaga casa doar ca sa lase un boschetar inauntru. Apoi se continua cu ideea acelui grup, in care purtau toti masti (probabil sa fie mai creepy cand omoara, ca altfel nu imi explic rostul mastilor?!). Grupul este inarmat pana in dinti, cu topoare, sabii,… citeşte

10 2
Swurthz pe 30 martie 2014 17:37
daca tie nu ti-a placut, asta nu inseamna ca ceilalti care il vad/l-au vazut sunt prosti.....inteligentule
AlineziaBumfi pe 28 Iunie 2013 21:07
Arata bine!
Filmul a fost foarte bun. Sunt de aceeasi parere cu ceilalti, ca ar fi putut exploata ceva mai mult subiectul, iar actiunea sa se fi petrecut nu numai in casa familei, ci si in restul orasului... Recunosc, aveam niste pretentii mai mari de la acest film, dar si asa cum a fost facut este frumos, cu scene care te tin cu sufletul la gura si in care este foarte mult suspans! Mi-a placut foarte mult prestatia tuturor actorilor si au fost si momente detensionante pe parcursul filmului.
Asa ca, NOTA MEA pentru acest film este 8 :)

10 10
adriana.sandru pe 31 decembrie 2013 03:47
Toamai am vazut filmul si mi-a placut foarte mult. Unele scene sunt intr-adevar previzibile, partea in care un asemenea sistem smecher e atat de usor de distrus e cu adevarat penibila, dar, per total, mi-a placut la nebunie. Mai ales scena in care vecina nebuna este lovita in moaca cu pusca! :))))
AlineziaBumfi pe 31 decembrie 2013 09:48
Adriana, cam ai dreptate in tot ce spui :)) In legatura cu scenele previzibile, exista 2 variante: sau am vazut noi prea multe filme sau cei de la Hollywood nu mai pot duce o idee originala pana la capat :)) Oricum, a fost un film bunicel! Astept sa vad cu ce ne vor surprinde regizorii in partea a doua, care, dupa cate am citit eu, se va lansa pe 20 iunie 2014. Oare va fi un prequel? Pentru ca nu cred ca regizorii vor sa renunte la Ethan, desi in primul film nu se pomeneste de niciun alt incident cu acea familie in anii precedenti. :-? Sincer, tot ce sper eu e ca spatiul in care se desfasoara actiunea sa nu fie asa de restrans ca in primul film... :)
Macabru pe 10 Iunie 2013 19:39
Nu inteleg de ce are o nota asa mica. Ideea in sine este una originala, nemaivazuta in alte filme. Numai faptul ca poti sa omori pe cine vrei in 12 ore, fara a fi pedepsit, te pune pe ganduri (la cine m-as duce eu prima oara, sau o veni careva sa ma transeze?). Din cate am vazut in trailer, categoric e un film de vazut.
7 3
richardro pe 25 iunie 2013 17:43
cei mai multi dintre aia care voteaza pe imdb un film sunt pubertisti prosti care au aflat cum sa-si faca un cont. nu are rost sa discutam de ce nota ii asa mica
Apache95 pe 6 iulie 2013 18:51
E mica pentru ca majoritatea celor care voteaza *cel putin pe site-uri internationale * o fac dupa ce vad filmul in cinema ,nu dupa ce vad trailerul .
Pantaleon pe 08 Septembrie 2013 14:55
Idee originala, conceptie de doi bani
The Purge se aseamana mult cu Hostel (prima parte, evident, celelalte sunt niste mizerii ordinare). Adica se ia o idee originala (asta e adevarul) si se incearca o scremere din toti rarunchii, ca rezultatul sa fie ceva jalnic si urat mirositor. Cu un scenariu infect si un joc al actorilor pe masura, The Purge ramane in mintea cinefilului care il vizioneaza, memorabil doar datorita ideii in sine, desi aceasta este, in esenta, mai mult decat imposibila si nicidecum cu rezultate benefice (asa cum ni se sugereaza in film). Ce e mai trist e faptul ca urmeaza si o parte a doua, probabil pe principiul "se poate si mai prost de-atat ".
6 1
Insomnyac pe 07 Iulie 2013 13:20
Temă interesantă, realizare nesatisfăcătoare
Filmul " The Purge " prezintă imaginea unei Americi aparent ideale, în care şomajul, infracţiunile şi actele de violenţă nu mai constituie o problemă, deoarece întreaga naţiune este " curăţată " într-o noapte de groază, pe timpul căreia totul este permis.

Familia Sandin este una dintre cele mai elite familii din America, asigurându-şi protecţia personală în fiecare an pe parcursul acestei nopţi de teroare, dar într-un an au ghinionul de a deveni chiar ei ţintele unor grupuri înfometate şi desfrânate.

Pe parcursul filmului sunt prezentate indicii pe baza cărora ajungem la ideea că această " noapte de curăţare " este de fapt un beneficiu financiar, banii asigurând protecţia, deci şi viaţa totodată. Cine nu are bani, numai norocul îl mai poate salva de moarte, astfel este logic, că de fapt totul constă în iradierea… citeşte

6 1
caius70 pe 01 Iulie 2013 17:10
Pierdere de timp
Pacat de actor ..o idee de tot rahatul....Restul e Cancan....!
6 3
CollectorSouls pe 27 Iunie 2013 19:35
Un film de toata prastia,pierdere de timp si de bani
6 3
dido pe 02 Iulie 2013 05:11
Slaaab...
Sau poate doar prost realizat,nu mi-a placut deloc...Copiii tampi si cica rebeli ma enerveaza teribil,tatal este depasit total de situatie,mama agita inutil un pistol si colac peste pupaza e introdus si robotelul facut de mezin,care arata infricosator doar asa de amorul artei...vorba sotului meu,ce n-a gasit alta papusa??!!Cand faci un film de interior ar trebui sa gasesti ceva sa tina spectatorul in priza nu doar sa-i servesti tipete si urlete pe scara rulanta...Singurul tablou din film care mi-a placut a fost cel cu razbunatorii mascati care se plimbau pe afara,desi erau probabil tot adolescenti tampi sub masti...
5 2
herleaflorin pe 29 Iunie 2013 14:48
Spoiler alert!
PFF filmul putea fii foarte bun ideea este interesanta dar are niste faze tampite iata una dupa ce idiotii aceia care il vroiau pe tipul acela negru intra in casa si se poarta ca niste idioti chiar si dupa ce a vazut ca familia are arme adica nu se prea gandesc nu prea au minte lovesc tablurile devasteaza casa aiurea desi puteau fi impuscati oricand pt ca nu prea erau atenti.
Oricum nu prea cred ca puteau face multe cu niste sabii amarate.Filmul acesta avea un potential mare dar l-au irosit aiurea nota 4

5 5
belora pe 2 octombrie 2013 01:23
vad cai nota 4 dupa stewlute nu tre sa repeti!=)))
psycho_t1x pe 26 septembrie 2014 16:23
Belora, inainte de toate, pe langa faptul ca faci niste remarci de "copil frustrat", invata putina ortografie si gramatica; si poate dupa efortul asta, vei putea sa realizezi si cum se poarta un dialog.
llullaillaco pe 29 Iunie 2013 22:48
L-am vazut, insa nu pot sa inteleg cum se pot accepta asemenea scenarii de film, pe care le gasesc oarecum similare cu cele ale unui jihad sau neonazism, interzise in anumite pati ale lumii, avand in vedere scopul spre care tind.
Din punctul meu de vedere mi se pare total deplasata idea acestui thriller.
Americanii sunt deranjati de razboiul islamic sau de rasa pura ariana, dar de esenta acestui scenariu oribil si respingator, se pare ca nu.

4 4

Spune-ţi părerea despre The Purge

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Purge
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells