Poliţia dintr-un oraş american îngrozeşte localnicii cu sirena din The Purge

de Ştefan Dobroiu în 10 Apr 2020
Folosirea sirenei pentru a semnaliza interdicţia părăsirii locuinţelor a dus la un val de reclamaţii

Rapiditatea răspândirii epidemiei în Statele Unite a obligat autorităţile să improvizeze din plin, iar în unele locuri improvizaţiile au fost mai neinspirate decât în altele. Este cazul orăşelului Crowley din statul Louisiana, ai cărui locuitori au fost speriaţi joi seara de sirena folosită de poliţia locală pentru a semnaliza, la ora 21, începutul interdicţiei de a părăsi locuinţa.

Poliţia a folosit sirena din horror-ul The Purge (2013), sirenă al cărei sunet extrem de specific semnaliza în film începutul a 12 ore în care orice fărădelege, inclusiv crima, era permisă. Dacă în România horror-ul şi continuările sale au fost aproape ignorate (filmul original a avut doar 17.000 de spectatori), în SUA distopia s-a bucurat de o popularitate neaşteptată: la un buget de doar trei milioane de dolari a avut încasări de 90 de milioane, filmul bucurându-se de succes şi în format DVD sau pe platformele de streaming.

Unii locuitori din Crowley au surprins momentul în clipuri video (vezi sus), iar acestea nu au întârziat să devină virale, poliţia locală fiind asaltată cu reclamaţii. Semnificaţia sirenei a fost exagerată de localnicii cu nervii întinşi la maxim din cauza epidemiei şi a izolării, iar poliţia locală a fost nevoită să prezinte în repetate rânduri scuze pentru scăpare şi să asigure comunitatea că sirena nu va mai fi folosită.

În comparaţie, folosirea imnului naţional pe străzile din România nu mai pare la fel de neinspirată.

Exploreaza subiecte similare:

The Purge

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells