Premierele săptămânii 26 aprilie - 2 mai 2019

de Ştefan Dobroiu în 26 Apr 2019
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

După două weekend-uri cu cel puţin cinci premiere, finalul lui aprilie se înclină în faţa dezlănţuirii finale din saga Avengers, care aproape nu are concurenţă în cinematografele noastre: un singur film a fost programat să-i înfrunte pe Iron Man, Thor şi Căpitanul America. Nu înainte de a preciza că noul film Marvel lansează oficial sezonul blockbusterelor de vară, iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Avengers: Endgame/Răzbunătorii: Sfârşitul jocului
Analiştii se aşteaptă ca cel de-al 22-lea film Marvel să bată o mulţime de recorduri pe întreg globul. Nu la fel se va întâmpla şi în România, din două motive. În primul rând, filmele Marvel nu s-au bucurat niciodată în România de popularitatea avută peste hotare, drept dovadă faptul că de la Iron Man încoace nici măcar un film Marvel nu a dominat topul anual naţional, deşi trei astfel de producţii s-au clasat pe locul fruntaş în topul global. În al doilea rând, sincronizarea cu Paştele ortodox ar putea dăuna încasărilor naţionale ale blockbuster-ului care deja bătut recorduri (cele mai mari încasări într-o singură zi) în mai toate ţările unde s-a lansat până acum, inclusiv în China, Australia, Hong Kong, Filipine, Thailanda, Taiwan şi Malaezia.

Acestea fiind zise, filmul nu-i va dezamăgi pe fanii Universului Cinematografic Marvel, oferind un deznodământ captivant al unei aventuri cinematografice de peste un deceniu. Sunt câteva secvenţe în Engdame care concentrează cel mai mare număr de staruri văzut vreodată simultan pe marele ecran. Chiar şi spectatorii care nu sunt fanii MCU şi nu prea-i interesează ce supereroi supravieţuiesc la finalul sagăi vor avea dificultăţi în a se declara indiferenţi în faţa unei asemenea acumulări de vedete. Marele merit al filmului este că se îndepărtează drastic de la povestea (necinematografică) din benzile desenate şi scoate din pălărie o găselniţă scenaristică în stare să restarteze confruntarea dintre bine şi rău, echilibrând forţele în opoziţie. Sacrificiul pentru binele comun este o temă recurentă în poveste, prietenia şi familia fiind două idealuri pentru care unii dintre supereroi ajung să-şi piardă viaţa.

Cronica noastră (entuziastă), aici.

Under the Silver Lake/Sub lacul de argint
Chiar dacă vine tot de la Hollywood şi are câteva nume mari pe afiş, cu greu poţi găsi un film mai diferit de Avengers: Endgame decât Sub lacul de argint. Lansat anul trecut în competiţia festivalului de la Cannes, filmul lui David Robert Mitchell ni-l arată pe Andrew Garfield în rolul lui Sam, un tip care dă peste o femeie înotând în piscina sa. Faptul că aceasta, Sarah, este pe cât de frumoasă (Riley Keogh, nepoata lui Elvis Presley şi Priscilla Presley) pe atât de misterioasă pare de bun augur pentru Sam, doar că Sarah dispare ca prin minune chiar a doua zi. Obsedat de ea şi sigur că numai un act criminal ar fi putut provoca această dispariţie, Sam se aruncă într-o inclasabilă vânătoare de indicii în Los Angeles şi Hollywood.

Criticii au lăudat inventivitatea cu care Mitchell, cunoscut pentru debutul său în lungmetraj, horror-ul It Follows, aruncă obstacole în calea protagonistului său, dar i-a şi reproşat că ceea ce câştigă prin fler şi atmosferă pierde până la urmă prin logică.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema

Exploreaza subiecte similare:

Avengers: Endgame, Under the Silver Lake

Alte știri din cinema

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Părerea ta

Spune-ţi părerea
peter_ennis pe 27 aprilie 2019 04:23
prostiile astea cu super eroi trebuie sa inceteze odata ... sunt niste petarzi de filme in care vezi acelasi lucru in fiecare film avengers doar ca e schimbat putin deznodamantul si gata film nou.Normal ca in romania filmele de genu nu prind,pentru ca nu prea sunt copii atat de multi precum china ... normal ca chinezilor si japonezilor li se par mari capodopere de filme avand in vedere actorii si emisiunile din tara lor.Ca daca stai sa te gandesti SUA nu prea pune botu la asa ceva.Deci daca tii la timpul tau nu iti irosi 3 ore cu filmul asta

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells