Premierele săptămânii 25 noiembrie - 1 decembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 25 Nov 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane săptămâna aceasta!

Ultimul weekend din noiembrie este cel mai aglomerat al anului: nu mai puţin de şapte premiere ne aşteaptă pe marile ecrane. Blockbusterul hollywoodian lipseşte, dar avem parte de o animaţie pentru întreaga familiei, o comedie neagră, trei excelente debuturi europene şi filmul românesc cu cel mai amuzant sinopsis. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Vaiana
Studiourile Disney dau din nou lovitura cu această poveste ce reambalează o reţetă familiară, dar adaptată prezentului, şi explorează o cultură puţin cunoscută românilor. În centrul atenţiei este Vaiana, fiica adolescentă a liderului unei comunităţi ce trăieşte pe o mică insulă din Oceania, acum mii de ani. Când peştii dispar, iar cocotierii sunt afectaţi de o molimă misterioasă, Vaiana este prima care îşi dă seama că soluţia supravieţuirii tribului este o călătorie în largul oceanului, în ciuda legii tatălui ei ca niciun membru al tribului să nu se aventureze în afara recifului de corali ce protejează insula. Este începutul unui călătorii iniţiatice pentru Vaiana, ce va prilejui atât o amuzantă întâlnire cu un semizeu, cât şi o întâlnire cu însăşi esenţa naturii. O animaţie Disney fără prinţese şi fără poveşti de dragoste, dar cu un mesaj ce ar putea fi gustat de întreaga familie.

Cronica noastră, aici.

Bad Santa 2
În 2003 se lansa Bad Santa, o comedie plină de umor negru şi ireverenţios pe care mulţi cinefili au preferat-o filmelor clasice de Crăciun. După 13 ani, sequelul ni-l arată din nou pe Billy Bob Thornton în rolul lui Willie, arţăgosul infractor care priveşte Crăciunul doar ca pe o ocazie de făcut bani. Alături de micul său partener Marcus (Tony Cox), Willie va încerca de această dată, într-un şuvoi de înjurători şi poante fără perdea, să distrugă o gală de caritate organizată în Ajun. Criticii nu au fost foarte încântaţi de rezultat, dar fanii primului film ar putea să se bucure de sequel.

The Ardennes/Iubire în 7 crime
Dacă Toni Erdmann nu ar fi principalul favorit la categoria Cel mai bun film străin la Oscar 2017, probabil că Belgia ar fi în cărţi pentru trofeu. Iubire în 7 crime arată că mica ţară este o adevărată specialistă în thrillere, premiera de vineri fiind realizată de aceiaşi producători care au semnat acum câţiva ani excelentul Bullhead. Povestea îl are în centrul atenţiei pe Kenneth, un tânăr care iese din închisoare după patru ani de zile şi încearcă să-şi recâştige fosta prietenă, pe Sylvie.

Albüm/Album de familie
Ca şi The Ardennes, Album de familie este un promiţător film de debut care discută legăturile de familie, dar într-un cu totul al mod. Protagoniştii sunt doi soţi care vor să devină părinţi, dar unica lor şansă de a deveni o familie este adopţia. Ce e neaşteptat la strategia lor este faptul că cei doi aleg să creeze un fals album de familie din perioada sarcinii, astfel încât să demonstreze legătura biologică dintre ei şi copilul adoptat. Primit cu entuziasm la debutul mondial de la festivalul de la Cannes, Album de familie este o coproducţie Turcia-Franţa-România.

Viktoria
Unul dintre cele mai bune filme bulgăreşti lansate în ultimii ani, Viktoria şi-a făcut debutul la festivalul de la Sundance şi printre premiile câştigate se numără şi Premiul special al juriului la festivalul Transilvania. Povestea Boryanei începe în 1979, când tânăra e hotărâtă să fugă din Bulgaria comunistă, dar o sarcina nedorită îi dă planurile peste cap. Naşterea Viktoriei e considerată un miracol, pentru că fetiţa apare pe lume fără cordon ombilical. Aleasă de preşedintele Jivkov drept copilul deceniului, fata va deveni răsfăţata întregii ţări, dar căderea comunismului îi va schimba viaţa din temelii.

Renesse/Sexcamping
Un fel de American Pie cu aromă olandeză, filmul are în centrul atenţiei patru adolescenţi care ajung în staţiunea Renesse pentru a arunca în mare cenuşa bunicului unuia dintre ei, dar profită de ocazie şi pentru a încerca din răsputeri să-şi piardă virginitatea. Nota de pe imdb.com este mică, dar comedia ar putea amuza cu situaţiile trăsnite în care se vor afla eroii.

Femeia cu cravată neagră
Pe vremuri un abonat al finanţărilor CNC, Adrian Popovici este responsabil de câteva dintre cele mai mari orori ale cinema-ului românesc. Cea mai recentă, Brâncuşi... din eternitate (2014). Regizorul revine în atenţie cu o comedie, Femeia cu cravată neagră. Lăsăm sinopsisul filmului să vorbească de la sine: "Două perechi de tineri se cunosc şi se îndrăgostesc iremediabil, definitiv. Încurcăturile, umorul, interesele mărunte sau majore, lovitura finală, vânzările hilare ale celor câteva Modigliani, sentimentele de dragoste ivite între tinerii români şi cei din Moldova, fac ca acest proiect să fie un film cu umor negru, o ironie la adresa societăţilor române aflate în criză".

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

D'Ardennen, Bad Santa 2, Moana, Femeia cu cravatã neagrã , album, Renesse, Viktoria

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 25 noiembrie 2016 22:18
Mi-ar placea Vaiana si Bad Santa 2.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells