Premierele săptămânii 21-27 februarie 2014

de Ştefan Dobroiu în 21 Feb 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Lupta cea mare din acest weekend se va între priceperea la ucis a lui Kevin Costner şi cea a Vezuviului. Presimţim că o să bată vulcanul, dar asta nu înseamnă deloc că ceva acţiune contemporană bine gândită nu ar putea să atragă atenţia amatorilor genului de la noi din ţară. Iată mai jos recomandările Cinemagia cu privire la premierele acestei săptămâni, care se bucură şi de prezenţa a două filme premiate la Cannes şi Berlin. Consultă programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile tale de weekend.

Pompeii
Deşi ne-am amuzat la lansarea posterului (eroii se sărută cu patimă printr-un stol de bolovani în flăcări?), Pompeii ar putea fi cea mai spectaculoasă premieră a weekend-ului din această lună. Este de ajuns să arunci o privire trailerului ca să îţi dai seama că acest film al lui Paul W. S. Anderson nu are mare legătură cu realismul. În orice caz, este inspirat de erupţia vulcanului Vezuviu, care a acoperit cu lavă şi cenuşă frumosul oraş Pompei. Kit Harrington (Jon Snow din Games of Thrones) joacă rolul unui gladiator al cărui vis este să-şi răscumpere libertatea şi să se însoare cu frumoasa Cassia (Emily Browning), doar că aceasta a fost deja promisă unui senator corupt. Cine ştie, poate că erupţia care a ucis mii de oameni este soluţia iubirii celor doi eroi...

Condamnat să ucidă/3 Days to Kill
Kevin Costner îngroaşă rândurile actorilor trecuţi de prima tinereţe care îşi relansează carierele cu roluri de acţiune. În Condamnat să ucidă, oscarizatul pentru Cel care dansează cu lupii este Ethan Runner, un spion internaţional implicat în dejucarea planurilor celor mai periculoşi răufăcători. Chiar dacă Ethan intenţionează să renunţe la carieră pentru a se reapropia de soţia (Connie Nielsen) şi fiica (Hailee Steinfeld), eroul are o ultimă sarcină de îndeplinit, chiar cu preţul vieţii: să descopere identitatea unui terorist gata să ucidă mii de oameni. Trailerul promite o mulţime de secvenţe de acţiune, iar Costner pare să sugereze că în astfel de jocuri periculoase muşchii unui tinerel sunt mai puţin importanţi decât experienţa şi ingeniozitatea.

Prince Avalanche
Premiat cu Ursul de argint pentru regia lui David Gordon Green, acest remake după mega-succesul islandez Either Way/Á annan veg din 2011 ni-i arată pe Paul Rudd şi Emile Hirsch în rolurile lui Alvin şi Lance, doi prieteni angajaţi să retraseze marcajele pe un interminabil drum de ţară, într-un ţinut devastat de un incendiu. Este anul 1988, iar mai tânărul Lance suportă cu greu izolarea şi faptul că se află atât de departe de petreceri şi fete, în timp ce Alvin se bucură de ocazie pentru a medita la problemele vieţii şi a-i scrie lungi scrisori pline de pasiune iubitei sale. Un film sensibil şi subtil, cum rar vezi pe marile noastre ecrane.

Aşa tată, aşa fiu
Film japonez câştigător al premiului juriului la Cannes, Aşa tată, aşa fiu prezintă drama unei familii care află, după şase ani, că maternitatea le-a pus în braţe un alt copil. Ştim cu toţii expresiile de genul "sângele apă nu se face", dar ce se întâmplă cu doi părinţi atunci când află că fiul pe care l-au crescut cu cea mai mare dragoste timp de şase ani de fapt nu este al lor. Şi ce se întâmplă când îşi regăsesc adevăratul copil, crescut şi el timp de şase ani de o altă familie, după ce la maternitate cei doi bebeluşi au fost confundaţi? Filmul lui Hirokazu Koreeda, cunoscut pentru Nobody Knows, câştigător al unui premiu de interpretare la Cannes în 2004, răspunde cu sensibilitate la toate aceste întrebări.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Kevin Costner, Pompeii, 3 Days to Kill, Prince Avalanche, Like Father Like Son, Emile Hirsch, Paul Rudd, David Gordon Green, Paul W.S. Anderson, Kit Harington, Emily Browning, Á annan veg, Hirokazu Koreeda

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
yukkio pe 21 februarie 2014 10:39
vreau sa vad Pompeii si 3 Days to Kill
Phantom_sub pe 21 februarie 2014 13:09
L-am văzut şi eu aseară. Prestaţia actorilor e slabă. Costumele mi-au plăcut, decorurile, bătăiile şi atunci când Pompei e făcut ţăndări de Vezuviu. Nota 6. Dar asta e părerea mea.
whatever2 pe 21 februarie 2014 12:10
Prince Avalanche,de departe!
AndreBlack pe 21 februarie 2014 16:19
3 Days To Kill , Pompeii si cred ca o sa vad si Prince Avalanche (m-a impresionat atat prin sinopsis cat si prin trailer)
xerses pe 23 februarie 2014 10:08
Si eu cred ca merg tot la Prince Avalanche.
Iulidesprefilme pe 23 februarie 2014 14:03
Un film în care joacă Kevin Costner este, pentru mine, un prilej de a abandona o activitate mai puţin interesantă în favoarea lui...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells