Premierele săptămânii 18-24 septembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 18 Sep 2015
Număr record de filme: şapte producţii noi pe marile ecrane!

Şapte noi filme ne aşteaptă pe marile ecrane în cel mai variat weekend cinematografic al toamnei. Acest sfârşit de săptămână plusează şi cu Noaptea Albă a Filmului Românesc, eveniment aflat la a şasea ediţie care permite bucureştenilor şi clujenilor să ajungă la zi cu cele mai noi şi lăudate producţii autohtone. Înainte de a-ţi prezenta premierele de pe marile ecrane, îţi mai spunem că până pe 22 septembrie are loc la Bucureşti Festivalul Filmului Japonez, ajuns la a noua ediţie. Proiecţiile au loc la Sala Eforie a Cinematecii Române, iar intrarea este liberă.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Everest
A deschis cea de-a 72-a ediţie a festivalului de la Veneţia şi i-a impresionat pe critici cu imaginile sale spectaculoase de pe cel mai înalt munte al globului şi drama grupului de temerari care hotărăsc, în luna mai a anului 1996, să ajungă la 8848 de metri altitudine. O distribuţie de excepţie (Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Jake Gyllenhaal, Emily Watson, Keira Knightley, Robin Wright şi Sam Worthington) ne prezintă pericolele ascensiunii, într-o poveste despre suferinţă, dârzenie, perseverenţă, ambiţie şi sacrificiu. Regizorul islandez Baltasar Kormákur face o treabă foarte bună, iar directorul de imagine Salvatore Totino foloseşte dramatismul peisajului montan pentru nişte cadre care îţi vor rămâne cu siguranţă în memorie. Filmul 3D poate fi văzut şi pe ecranul IMAX.

Citeşte cronica noastră.

Sicario: Asasinul
Lansat în competiţia festivalului de la Cannes, Sicario ajunge pe ecranele noastre simultan cu premiera americană. Aflăm de la început că "sicario" înseamnă în spaniolă "asasin plătit" şi că lupta împotriva cartelurilor de droguri nu este tocmai specialitatea agentului FBI Kate Macy (Emily Blunt, într-un nou rol de acţiune după Edge or Tomorrow). Cu Josh Brolin în rolul unui oficial guvernamental a cărui misiune este să taie aripile traficului de droguri dintre Mexic şi SUA şi Benicio del Toro în cel al lui Alejandro, un misterios "consultant" foarte la curent cu acţiunile traficanţilor, filmul canadianului Denis Villeneuve (Incendies) pare să combine inspirat violenţa, urmăririle, misterul, tensiunea şi răsturnările de situaţie. Cronica filmului, aici.

Un etaj mai jos
Un film românesc pe care ţi-l recomandăm din toată inima, provocându-te la o meditaţie despre responsabilitate socială şi datoria faţă de familie. Radu Muntean porneşte de la o ambiguitate morală: eroul, Pătraşcu (Teodor Corban), deţine o informaţie ce ar putea ajuta în investigaţia unei morţi suspecte, dar decide, din motive personale, să nu dezvăluie nimic poliţiei. Pe acest teren, scenariul lui Muntean, Răzvan Rădulescu şi Alexandru Baciu construieşte un thriller psihologic ajutat de interpretări foarte bune şi de un insistent semn de întrebare: tu ce ai fi făcut în locul lui Pătraşcu?

Cronica noastră aici.

Sleeping with Other People/Sexul, bată-l vina!
Jason Sudeikis (Şefi de coşmar) înfruntă cu seninătate efectele dezastruoase ale sexului fără implicare emoţională. Actorul este Jake, un bărbat a cărui pasiune pentru sex (şi adulter) i-a distrus toate încercările de relaţie. Întâlnirea cu Lainey (Alison Brie), fata alături de care şi-a pierdut virginitatea în colegiu, este un punct de cotitură în viaţa amândurora: dacă sexul are un asemenea efect nociv, nu ar fi o idee mai bună ca ei să aibă doar o relaţie platonică, în ciuda atracţiei evidente? Da, abordarea nu este nouă, dar şarmul actorilor ar putea compensa familiarul poveştii.

Amy
Mulţi dintre noi am experimentat o ambivalenţă în ceea ce o priveşte pe Amy Winehouse: puteam asculta "pe repeat" melodii precum Rehab, You Know I'm No Good sau Love Is a Losing Game, minunându-ne în acelaşi timp în faţa comportamentului total scăpat de sub control al cântăreţei. Documentarul regizat de Asif Kapadia include filmări din arhiva personală a lui Winehouse, cântece în premieră, dar explorează şi multitudinea de decizii greşite ce au împins-o pe cea mai bună voce a Angliei deceniului trecut spre sfârşitul ei prematur survenit în iulie 2011, pe când avea doar 27 de ani.

Weekend-ul ne mai oferă horror-ul Visions/Viziuni, care ne-o arată pe Isla Fisher în rolul tinerei Eveleigh, o femeie însărcinată ce se mută "departe de lumea dezlănţuită", la o podgorie unde încearcă să-şi reinventeze viaţa alături de soţul ei. Dar nişte groaznice viziuni o fac pe Eveleigh să devină obsedată de trecutul proprietăţii, trecut ce ascunde o mulţime de secrete. Copiii ar putea aprecia filmul de aventuri Căpitanul Paloş Ascuţit şi comoara din Lama Rama/Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama, o poveste cu piraţi, comori şi ţinuturi fantastice adusă pe ecrane de un nou distribuitor de film, Cine Europa.

Pentru ce film vei merge weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Everest, Sicario, Amy, Sleeping with Other People, Visions, Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama, Un etaj mai jos

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells