Premierele săptămânii 15-21 iunie 2018

de Ştefan Dobroiu în 15 Iun 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Amatorii de escapism hollywoodian s-ar putea simţi neglijaţi acest weekend, care preferă, cu o singură excepţie, genurile şi subiectele mai dificile. Nu lipsesc actorii consacraţi şi nici distracţia pentru cei mici. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Loving Pablo/Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar
Viaţa celebrului Pablo Escobar, despre care s-a spus la un moment dat că traficul global de droguri l-a transformat în cea mai bogată persoană de pe glob, este din nou explorată cu ajutorul a doi actori populari, soţii Javier Bardem şi Penelope Cruz. El interpretează personajul titular, în timp ce ea este jurnalista şi prezentatoarea TV Virginia Vallejo, pe a cărei carte omonimă se şi bazează scenariul. O petrecere la ferma lui Escobar va prilejui prima sa întâlnire cu Virginia, iar tânăra se va trezi curând parte a unei poveşti de dragoste ce va ţine patru ani de zile, transformând-o într-o protagonistă a giganticelor eforturi americane de a-l captura pe traficant. Cronicile americane nu s-au grăbit să laude filmul, dar sursa de informaţie este suficient de neexplorată pentru ca publicul din România să poată descoperi detalii inedite din viaţa lui Escobar.

Hereditary/Moştenire diabolică
Cronicile entuziaste şi distribuţia bună ar putea recomanda acest horror extrem de bine primit în SUA după premiera sa în selecţia festivalului de la Sundance. În centrul atenţiei este Annie (Toni Collette), o creatoare de miniaturi a cărei familie are parte de experienţe de coşmar după ce mama lui Annie moare, iar mormântul acesteia este vandalizat. În curând, secrete bine ascunse din trecut vor ieşi la iveală, aruncându-i pe membrii familiei într-un pericol de moarte. Filmul a fost lăudat pentru modul cum reinventează genul şi ridică semne de întrebare ce rămân cu spectatorul mult după terminarea proiecţiei. Atenţie, filmul a primit în România rating-ul "Interzis minorilor".

Jupiter holdja/Luna lui Jupiter
Cinema-ul maghiar îşi continuă deceniul de extraordinare reuşite cu acest nou film al lui Kornél Mundruczó, despre Aryan (Zsombor Jéger), un migrant sirian care este prins când trece ilegal frontiera în Ungaria. Împuşcat de grăniceri, Aryan nu îşi pierde viaţa, ci descoperă că poate levita. Aruncat într-o tabără de refugiaţi, tânărul este salvat de un doctor care ar vrea să profite de pe urma extraordinarei sale abilităţi. Această premisă inedită îi permite lui Mundruczó să discute dintr-o perspectivă nouă problema refugiaţilor, dar şi să exploreze cum reacţionăm în faţa a ceea ce pare a fi un miracol.

Cronica noastră, aici.

Dovlatov
Cu greu poţi găsi un film a cărui acţiune se petrece la începutul anilor '70 în Rusia şi care să fie mai relevant pentru România zilei de azi. Dovlatov, câştigătorul unui premiu la Berlin în februarie, ne prezintă şase zile din viaţa scriitorului rus Serghei Dovlatov, al cărui talent pentru scris este sufocat de conformismul comunismului sovietic. Înconjurat de amici la fel de talentaţi, dar care reacţionează fiecare diferit în faţa presiunii regimului, Dovlatov ne arată ce se întâmplă în viaţa unui om care vrea să rămână el însuşi, în timp ce toţi cei din jur îi cer să se schimbe. Dovlatov nu este un film uşor, dar este mai mult decât relevant prin modul cum discută contrastul dintre talent şi non-valoare într-o lume dominată de incompetenţă şi impostură.

Cronica noastră, aici.

Charming/Prinţul fermecător
Dacă de obicei poveştile Disney se concentrează pe soarta şi provocările prinţeselor, iată că această animaţie creată de câţiva din producătorii francizei Shrek explorează destinul carismaticului, salvatorului Prinţ. Aflăm curând că şarmul infailibil al acestuia se datorează unui blestem a cărui victimă a fost în fragedă pruncie şi că blestemul va fi ridicat doar când Prinţul va descoperi Dragostea adevărată. Dar ce te faci când la picioare îi cade fiecare frumuseţe din regat? Pentru a-şi salva viitorul, Prinţul se va arunca într-o mega-aventură, având surpriza de a descoperi curând o tânără asupra căreia zâmbetul său ameţitor nu are niciun efect... O animaţie destinată celor mai mici spectatori.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Dovlatov, Hereditary, Charming, Jupiter holdja, Loving Pablo

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells