Jupiter holdja

(2017)

Luna lui Jupiter

Poster Jupiter holdja Postere Jupiter holdja

Sinopsis Jupiter holdja

Mai mult
Jupiter holdja SUB

Un tânăr emigrant este împușcat în timp ce trecea ilegal frontiera. Sub șocul rănii provocate, Aryan (Zsombor Jéger) descoperă că are acum puterea de a levita. Aruncat într-o tabără de refugiați, el scapă cu ajutorul lui dr. Stern (Merab Ninidze), motivat de intenţia de a-i exploata secretul extraordinar. Cei doi bărbați evadează în căutare de bani și de siguranţă, fiind urmăriţi de un comisar. Fascinat de darul incredibil al lui Aryan, Stern decide să mizeze totul pe o lume în care miracolele se…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.1
O nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Felesleges ember

Produs de

Match Factory Productions

Distribuitorul international

Distrib Films

Distribuit in Romania de

Voodoo Films

Părerea criticului

Gloria pe 14 Iunie 2018 10:36
Jupiter's Moon, un tulburător film despre credință
După ce lua în 2014 premiul Un Certain Regard pentru White God, regizorul maghiar Kornél Mundruczó revenea la Cannes în 2017, în principala secțiune competițională cu Jupiter's Moon, care începe ca un film despre imigranți și se relevă până la final a fi un film tulburător despre credință.
Tot din spațiul maghiar venea în 2015 tulburătorul film Son of Saul, al lui László Nemes. On Body and Soul, o poveste de dragoste sui generis, lua Ursul de Aur în 2017 la Berlin, regizată fiind de unguroaica Ildikó Enyedi.

In Jupiter's Moon, un tânăr emigrant este împușcat în timp ce trecea ilegal frontiera. Scenele din deschidere, cu Aryan și tatăl său (de meserie tâmplar, informație poate nu întâmplătoare), îmbarcați într-un transport clandestin, sunt claustrofobe și tulburătoare, mai ales în contextul actual și al reportajelor… citeşte

1 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
GabrielaSirbu pe 02 Iulie 2018 13:32
Un film incantator, chiar mi-a placut mult, motiv pentru care vi-l recomand!
In legatura cu cealalta chestiune, a credintei, asta tine de fiecare dintre noi, de gradul de spiritualitate dar si de dorinta fiecaruia de a vrea sa creada si de a intelege ca universul (Dumnezeu), fiecare cum doreste sa-i spuna, este perfect!

3 1
lili22 pe 10 Decembrie 2018 11:47
Filmul e greu de urmarit mai ales in momentele cand bizarul cuplu ungarosirian este urmarit prin Budapesta.
2 2
into_the_labyrinth pe 07 Noiembrie 2018 16:39
Mărturisesc că atunci când am citit câte ceva despre subiectul filmului (poveste cu refugiaţi, asemănări cu îngerii) am crezut că e fie un mare bluf, fie un (nereuşit) film comercial.
Nimic mai fals! Vizionându-l (totuşi, ceva m-a intrigat în subiect, şi ştiam că a fost prezentat şi la Cannes, aşa că m-am decis să-l văd), m-am convins că filmul lui Mundruczó, care a rulat recent şi la noi în cinema, este unul profund, care merge la esenţe şi poate concura la titlul de realizarea anului 2017.
Pornind de la un incident petrecut la graniţă, în Ungaria, unde poliţia urmăreşte un grup de refugiaţi şi chiar îi împuşcă pe unii dintre ei, filmul urmăreşte, în principal, intersecţia a două destine: cel al lui Aryan Dashni, tânărul care, împuşcat în piept, trăieşte o ”near death experience”, apoi, scăpând cu viaţă, constată… citeşte

2 2

Spune-ţi părerea despre Jupiter holdja

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Jupiter holdja
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells